"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 18:55
Reakce na kkristýna:

Akože zapečený je lepšie pigmentovaný?

A keď má jedna značka jedno aj druhé...?

(Aby som bola konkrétna, špekulujem pre pubišku medzi dvoma rozjasňovačmi...

https://www.makeuprevolution.cz/produkty/makeup-revolution-rainbow-rozjasnovac/

https://www.makeuprevolution.cz/produkty/i-makeup-srdcovy-rozjasnovac-srdce-jednorozce/

tu pozerám to ani nie je uvedené, u nejakého predajcu to bolo rozdelené, že prvý lisovaný, druhý zapečený)

Aj Pupa má aj aj a nevedeli mi to vysvetliť na predajni, furt sa len motali okolo spôsobu výroby.

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 19:05
Reakce na slniecko:

Obvykle to tak bývá, ale není to na 100%. Ale zrovna tady bych šla do toho srdcového, protože by to mělo být o něco "víc" než ty běžny řady od MUR. Navíc ty srdcovy řady vznikly původně jako napodobenina tvářenky od Too Faced a podle kosmetických blogerek byla kopie dokonce lepší než originál, takže pokud si to udrželo kvalitu, určitě se vyplatí víc. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 19:43
Reakce na slniecko:

No tak teda pěkně děkuju, dávat sem odkazy na jednorožčí rozjasňovače! Ale zas kdybys stála o něčí osobní zkušenost, nejpozději v pondělí budu vědět.  :D

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 20:08
Reakce na kkristýna:

vďaka!!!

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 20:08
Reakce na Karoleena:

tak som zvedavá na komenty....

apropó, majúaj štetce

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 22:47
Reakce na Gellnerova:

jáj sem si dřív kupovala hennu taky v lush. mám ultra jemné ultr mastné vlasy. vyhovovali mi šampon big a šampuk ten skořicový, nevím, jak se jmenuje.

ale momentálně jsem přešla na fakt přírodní šampony a jsem naprosto spokojená. ne že by se vlasy mastily méně, ale mám prostě takový fajn pocit z těch produktů. 

mamka používá hennu khadi - nabarví si tím i úplně šedivou hlavu. mají i dobré šampony. myslím, že henna khadi je lepší než lush.

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 14:48

zajímalo by mě, co si myslíte o placení kapesného/výživného dospělým dětem po ukončení studia před ev. nástupem do práce, není to demotivační? že se pak třeba nebudou zrovna hrnout do hledání zaměstnání? zas nějakou dobu to trvá, to je jasný... sama nevím.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 15:13

Ja som dostávala a dosť vysoké (to máš tak, keď sa rozvedený rodič snaží "ukázať" tomu druhému) a do práce som sa hrnula ešte počas výšky - hoci vtedy to nebolo bežné a na fakulte mi to otvorene vyčítali.

Ale to môže byť vysoko individuálne.

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 15:31

Zas na druhou stranu, neco jist musi a krast nemuzou. Takze zalezi, jestli maji neco nasetreno z brigad, my jsme uz na VS kazdej doma nejakou rezervu meli. Jako byt bych jim neplatila, to at bydli u rodicu, ani dovolene ani zbytne statky, ale obcas se zeptat, kolik tech penez maji a dat jim fakt aby si.mohli treba dojit na pivo a nezit v nezamestnanosti jak nuzaci. Ja jsem posledni rok na VS na pul uvazku na docela dobrem miste, tata mi teda posilal prispevek na najem, ale celkove mnohem min, nez kdyz jsem nepracovala a nejvic demotivujici bylo, kdyz mi tyden po statninich rekl, jestli uz mam nejakou praci, ze by to chtelo si neco najit...Tento postup uplne nedoporucuju, fakt jsem si vystavena tim ucenim a puluvazkem pripadala jako dement.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 15:37

Kapesné mi přijde divné. Naši mi vždycky pomohli, zvlášť s nákupy "větších" věcí, něco do bytu, přidali na 1. auto a tak, ale kapesné skončilo s koncem studia. Pár týdnů prodlevy tam bylo, než jsem nastoupila do práce a to teda na férovku pracák a vyžít s tím.

Není důvodem dotazu něco, co zmiňovala slniecko ? To je totiž trochu typické.. 

A pokud se jedná o situaci teď a ve velkém městě, tak tím spíš, dnes si práci najde fakt každý.

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 15:38

Co se týká kapesnýho. pokud bydlí doma, dala bych nějakou překlenovací dobu, půl roku třeba, ale pokud potom práci nenajde, nebo cíleně hledá něco v oboru, a nedaří se, a zároveň nechce/nemůže z nějakého objektivního důvodu dělat/nesežene brigády, tak podmínkou kapesného by byl o dost víc než malý podíl na pracích v domácnosti. 

No, to jsem zvědavá, jak to dodržím, až/jestli zlato dostuduje...

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 16:00
Reakce na Isca:

No vidíte, to já z té almužny z úřadu poplatila i bydlení ve sdíleném domě.. Zato ta dnešní mládež, to za nás nebylo toto...!!!  

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 16:09

Ja som nikdy kapesné nedostala  

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 16:26
Reakce na paktofonika:

Ja tiež nie . Maximálne tak nejaké peniaze na meniny alebo narodeniny keď som bola staršia. Však ma rodičia šatili, živili, bývala som u nich zadara a keď som niečo extra potrebovala, tak sme to nejak prediskutovali.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 16:30
Reakce na carries:

No ako to tu citam, že ak býva doma tak pol roka prechodné obdobie tak sa mi nechce ani veriť  Čo som tak počula od známych tak väčšinou to funguje naopak, po skončení školy museli začať prispievat na spoločnú domácnosť. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 16:34

Ja jsem si nasla praci ve vysnenem oboru a prvni dva roky jsem tam delala za opravdu smesne penize na DPC. Po tu dobu mi rodice posilali kazdy mesic urcitou castku, abych si "mohla dovolit" tam pracovat a ziskat praxi...stejne tak meho brachu podporovali, dokud si praci nenasel. A ze to trvalo.

Byla to jejich volba, mohli si to dovolit a nemyslim si, ze to zpusobilo ze bych byla lina a jen jejich penez zneuzivala....jsem vdecna ze me podporili.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 17:05
Reakce na paktofonika:

No ja som po skončení školy pracovala na plný úväzok a zároveň diaľkovo študovala. Dohoda s rodičmi bola, že všetky študijné náklady a školné si budem platiť sama a na bývanie som im teda neprispievala. Ale teda začínala som s platom 8,500 slovenských korún v hrubom, takže to nebola žiadna hitparáda

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 17:16
Reakce na carries:

Ja som to ale nemyslela tak ze by to bolo zle ze rodiča podporujú deti, len ja som to nezažila. Ani finančnú ani psychickú podporu. Je to pekne, a vo svojom okolí nepoznám nikoho komu by rodiča prispievali aj počas zamestnania. Počas školy ano. Bola by som rada za takých rodičov. Nechcem aby to vyznelo že kritizujem dobrých rodičov. 

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 17:27
Reakce na paktofonika:

Však ja som to ani ako kritiku nebrala. Ja som rada, že ma rodičia takto podporili a viem, že nie všetci moji spolužiaci mali také šťastie. Niektorí si museli platiť na výške všetko sami a to boli na dennom štúdiu, takže ja som rodičom vďačná.

Inak som sa popravde sama seba pobavila nad tým svojim prvým platom Jaaaj, to bolo dávno.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 17:35
Reakce na carries:

Dáávno...já za to nastoupila před 4 lety. Trvalo to naštěstí jen půl roku, ale i tak to byl mazec .