"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 08:46
Reakce na Mutziputzi:

no nevim jak v práglu a jak v které profesi samozřejmě, zde v tomto konkrétním případě desetinásobek "trojky" jako nástup nehrozí.

a možná bylo, ale jednak děti jsou různé a druhak v případě že mají rodiče na výchovu odlišný názor a nežijí spolu, řeší se to dost problematicky

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 08:54

BTW jde o kapesny nebo vyzivny?

49384 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 09:19
Reakce na Mutziputzi:

no tezko rict:-) pac na vyzivny jiz narok neni, ale "nez si neco najde"

mne ale fakt nejde o ty prachy, spis o nazory

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 09:22
Reakce na 999:

20970 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 09:23

Já bych zcela určitě neměla problém ani s jedním, kdybych viděla, že si něco hledá a věděla, že dejme tomu do tří měsíců najde, poté bych mu již asi přestala penězi kazit charakter

49384 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 09:24
Reakce na Mutziputzi:

trefne:P

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 09:59

Tak si za to moje daj rovnítko =môj mladší brat.

Toho dokonca bolo treba trochen pridžať na výške, lebo točo robil, v tom bol dobrý a mal ponuky aj bez VŠ, tak teraz je rád, že má aj diplom, ale vtedy ho práca aj uznanie tešilo viac ako tá škola (pritom to isté zameranie).

999 

Ako ak to nie je Tvoje dieťa, nechala by som to na jeho rodičov. Akože mám za sebou aj obdobie (po materskej), keď som chodila po pohovoroch skoro trištvrte roka a makala som na tom ako fretka, bolo to hrozne frustrujúce, kým som našla prácu, keby mi vtedy niekto povedal (dokonca ani svokra si netrúfla priamo mne), že sa "priživujem" a nechce sa mi nájsť si prácu, bolo by to hodne zle.

Ako po výške hej, to je človek tak trochu troubelín v tom, že vlastne v tom obore nemusí celkom presne vedieť čo a ako, ako bývalá personalistka by som Ti vedela porozprávať o neuveriteľne sa podceňujúcich až po neuveriteľne sa preceňujúcich absolventoch, navyše u nás je problém, že je úplne strelená kultúra nezverejňovania platov (a ešte si mnohí personalisti fakt celkom vážne myslia, že je to primerané hodnotiť uchádzača aj podľa toho, ako s strafí do toho, koľko vlastne ponúkajú  , čo je pre absolventa úplné strieľanie do tmy, keďže brigády sú platené úplne inak ako normálne zamestnanie v obore), takže tam ak s nedarí nájsť práca dlhšie, tak je načim skôr pomôcť nejako prakticky, než ešte "pritlačiť".

A keď s tým deckom žiješ, v zmysle, že s ním prežívaš aj život, nie len že u teba býva, tak vieš jeho problém a čo sa deje. Vidíš, či maká na CVčku, či chodí po pohovoroch atď...navyše v rôznych oboroch a rôznych geografických oblastach je veľký rozdiel, ako dlho človeku trvá, kým si nájde primeranú prácu. A ja osobne nie som zástanca toho ísť hoci aj do mekdonaldu", nie kvôli ochrane toho dieťaťa, aj tam sa môže mnohé naučiť, ale kvôli tomu, že viem, aký je pohľad bežného personalistu na podobnú položku v životipise keď je už datovaná po ukončení štúdia. Ako jasné, príliš dlhá úplná pauza je ešte horšia, ale asi chápeš, ako to myslím.

Offline barbucha blogger
35962 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 10:13

Poraďte mi někdo laskavě, čím (tedy jakým preparátem) sundat blbej gel-lak! Dřív jsem to odloupla, ale do toho se mi už právě nechce...

Vybrala jsem si tak hnusnou barvu, že už s ní nevydržím ani den!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 10:35
Reakce na barbucha:

Myslíš lak utvrdený v lampe?

Acetónový odlakovač, namočiť v ňom tampóny, priložiť na necht, zabaliť do alobalu a počkať cca 10 až 15 minút. Ak predtým opiluješ lak tak to bude rýchlejšie. Mal by sa ti potom zlúpnuť prípadne trochu pomôcť drievkom.  

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 11:29
Reakce na 999:

Kde vezmou na brigádu 15letý? Aspoň ten MCDonald? Já myslela, že do minimálně 16-18 let je oficiální brigáda docela problém..

49384 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 11:32
Reakce na Pavlena:

mekac po ukonceni povinne skolni dochazky. jenze prvni 2 mesice v kuse. a i nejaky dalsi by se nasly, urcite, jen to neni uplne snadny

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 11:50
Reakce na slniecko:

A nechce náhodou ten hračkársky zo Spy Collection, či ako sa volá tá rada hračiek?

No on myslí něco takovýho, jak s tím hledači lítají po poli.

Offline barbucha blogger
35962 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 11:56
Reakce na paktofonika:

Jo, v lampě. Tak já zkusím ten odlakovač s alobalem. V nejhorším sekyrku!

Online hukmuk
18 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 11:59

Je tu taky ještě ta drobnost, že se měnil zákoník práce. Takže pokud se dítě zapíše na úřad práce a stát za něj bude hradit zdravotní pojištění, nesmí si přivydělávat na dohodu o provedení práce. https://www.penize.cz/pracovni-pomer/324170-lide-bez-prace-uz-si-na-dpp-neprivydelaji-vyuziva-ji-95-procent-nezamestnanych

20970 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 12:01
Reakce na hukmuk:

No taky jedine spravne, kdyz si vydelava, proc dojit stat

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 12:06
Reakce na Pavlena:

Já myslim, že McDonald a další podobné řetězce nebo do skladu, na vybalování atp. Možností je spousta. Pak bývá problém, že hmotná odpovědnost je možná až od 18 asi, střílim od boku ale v pár brigádách tím argumentovali. No a pak je samozřejmě řada brigád na černo, že. Ale jako mladá jsem to fakt neřešila.

Online hukmuk
18 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 12:07
Reakce na Mutziputzi:

Však já nic nekritizuji, jen jsem upozornila na změnu, většina lidí má stále dojem, že si lze přivydělat do výše poloviny minimální mzdy.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 12:12
Reakce na Tak Betty:

Tak to je dobre, že vieš, lebo ja by som bez rozmúšľania vzala toto....v "naozajstných" neviem poradiť.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 12:15
Reakce na Tak Betty:

A vieš čo ma napadlo? Som na FB v takej skupine Apsida, je tam aj kopec historikov a archeológov, skús sa tam opýtať.

Inak teraz ma napadá, že sme mali raz od nejakej vzdialenej známej - archeologičky - požičaný, keĎ muž stratil pri behu v lese mobil v lístí a spomínala niečo, že s tým sú na SK ofuky s povoleniami, tak si ešte zisti, ako je to legislatívne u Vás.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 12:20
Reakce na barbucha:

Ale musi to byť odlakovač s acetónom, s bezacetónovým to nepôjde.

Takto by to malo vyzerať, ja som sa s tým alobalom natrápila ale. Prsty musia byť fakt dobre zavinuté aby acetón nevyprchal.