"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 19:39
Reakce na :

Já měla zánět SU cca v 35 letech. Na pohotovosti dvě mimina a já. Bylo to něco příšerného! Píchnutí znamenalo okamžitou úlevu. Krátkou. Tři týdny horečka, neslyšela jsem, pořád mi z ucha teklo. A dávala jsem si teplé obklady.

Něco se mi mate, že teplé, aby se vše urychlilo a zánět se projevil. Studené by to zpomalovalo.

Offline Karja
44774 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 21:33
Reakce na :

U antibiotik je jedine riziko a to, ze se s prominutim pose.es nebo te bude bolet bricho:-). Tak si nakup bile jogurty a zakysy. Ale osobne bych pockala ty dva dny a kdyz to nebude dobre vzala bych si je. Lepsi antibiotika nez ucho v hajzlu. U tech antibiotik je problem, ze se berou casto nebo na nemoce, ze kterych se normalne clovek vymarodi. Jako poprvy za zivot si je dat, to fakt nic neni.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 21:55

bych sedla do letadla a valila k normalnimu lekari do ceska:-/

so zápalom zvukovodu radšej do vlaku ako do lietadla...:-(

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 21:56
Reakce na :

Ja som dostala od ušného radu vykvapkávať peroxidom (lekárenským). Pomáha. V prípade núdze raz na návšteve zabrala aj slivovica (do ucha, podotýkam).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 21:59
Reakce na slniecko:

no já myslím, že vnitřně by jí větší množství nepochybně také úlevu od bolesti přineslo 

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:01
Reakce na Jiná Realita:

njn:)))

ale do ucha sa to dá kombinovať s ATB...

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:02
Reakce na slniecko:

tak mně hlavně přijde dost na hlavu dostat léky a nebrat je. ze strachu z.. nevimčeho

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:04
Reakce na :

Na střední ucho zabírá i vymačkaná šťáva z netřesku do ucha. Ale tu asi v Londýně neseženete.

Offline Kokoska
35050 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:07

Jestli jsem to dobře pochopila, na ATB dostala recept až pro případ, že by nezabraly ty kapky, co jí rovnou aplikoval doktor.

49384 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:09
Reakce na Kokoska:

zjevně nezabraly:-) jinak, já znám ORL naprosto skvělého lékaře, který právě tadyto oddalování odsuzuje. a sjíždí se za ním lidi s dětma široko daleko až z vysočiny. je výbornej a má pravdu. 

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:34
Reakce na Dadoo:

To se vám nemate, to je pravda, studené by přišlo na otok, aby splasknul. Teplé na zánět, aby proběhl rychleji.

Karja Amun Taky nejsem moc pro ATB, ale zvlášť když jste je nikdy nebrala, asi bych zbytečně netrpěla. Zaberou rychle. Plus teda asi pohlídat tu mikroflóru, ať zas netrpíte tím, že jste vyluxovala všechny bakterie všude :)

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:48

ja jenom, ze je dost rozdil mezi zanetem stredniho ucha a zanetem vnejsiho zvukovodu. 

zanet zvukovodu je zanet vnejsiho ucha od boldce po bubinek a zanet stredniho ucha od bubinku dal do hlavu. na ten vnejsi staci antibiotika kapaci. na ten vnitrni bych necekala, jestli zabere nejaka vodicka a nasadila je rovnou, protoze se to muze pekne rozjet a zanetem stredniho ucha to vubec nemusi skoncit. 

49384 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:55
Reakce na continuity:

no to přesně a navíc "nějaký sprej" bych vůbec netipla že budou atb

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 23:47
Reakce na :

a co je v tom spreji za ucinnou latku? muzou tam byt antibiotika taky a hlavne, ceho to mas zanet? vnejsiho ucha nebo vnitrniho?

jinak davkovani antibiotik by snad melo byt napsano na receptu a pak by ti to meli vysvetlit v lekarne. tam muze byt fakt dost velky rozptyl. 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 00:19
Reakce na :

Ve spreji jsou taky anbiotika ten neomycin a na ten zanet zvukovodu by to opravdu zabrat mělo, alespoň já jsem nikdy peroralni  Atb nepotřebovala.