Ja jsem vzdycky zavidela kamaradkam, ktere mely hezke vztahy s mamou. My ted mame vztah dobry, hodne si to sedlo, kdyz se mi narodilo prvni dite, asi jsem dokazala nektere veci trochu pochopit, zaroven mi ale postupne dochazelo, ze hodne veci mohla udelat jinak. Mama vzdycky hodne koukala na to, co si pomysli ostatni, kolikrat to pro ni bylo dulezitejsi, nez jestli jsme my se segrou stastne. Kvuli tomu nas nikdy nepodrzela v dulezitych zivotnich situacich, protoze ostuda...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Nojo, to bylo u nás taky. Hlavně at jsou spokojeni cizi, ty to nějak přežiješ..![]()
"Co by tomu řekli lidi" je hrozná věc. Taky znám. Byl to jeden z důvodů, proč jsem strašně chtěla co nejdřív pryč z rodného města.
U nas byli v ulici sousedi stejneho veku jako nasi, se stejne starymi detmi jako my, I pohlavi, fakt vsechno sedelo, ta umele naparovana dvojice byla od sebe vzdy tak max 7 mesicu. Takze denne jsme meli od mamy nejake srovnani na taliri. Ja byla celkem v pohode, protoze ta ,,moje" holcicka zrovna nebyla vzorovy dite, takze se to nedalo brat moc vazne, ale sourozenci se pres to nemohli dlouho prenest.
Gratuluji k cineni! Ja jsem aktualne na neschopence, protoze mi nebylo fakt dobre, ale uz chci I potrebuji jit do prace, doufam, ze to tam zvladnu. Nas zamestnavatel neumoznuje pracovat z domu, I kdyz povaha prace by tomu odpovidala. Jako fakt by mi i pomohlo byt tam treba pet sest hodin a zbytek dodelat doma ci o vikendu. Ne nelze, na minutu 8 hodin a basta, desne efektivni...
tiež gratulujem. No mne je absolútne dobre zatiaľ (dúfam, že som to nezakríkla), okrem toho, že mi narástla takpovediac za noc určitá časť tela asi o dve čísla ![]()
Tak gratulujem aj tebe ![]()
![]()
Jo, tak to se mi stane, nebot tuto cast tela temer nemam a zastinit ji lze I pouhyma dlouhyma vanocnima svatkama!
Když chci vrátit zboží do HM přes DPD, jde ta přeprava objednat i přes webové stránky?
Už dvakrát jsem volala na DPD číslo (tak jak má HM uvedeno na objednávce) a nemůžu se dovolat, pořád jenom čekám na operátora.
Zítra mi mají zavést žilní port do nějaké větší žíly na hrudi a já se přiznám, že se bojím.
Má s tímto někdo zkušenost, prosím?
Gratulujem!!!
Neboj se,půjde to jistě dobře, zavádí se to do větší žíly, zpravidla podklíčková, pokud pacient nepotřebuje centrální vstup tak dlouho píchá se tudy jen kanyla a i to se delá třeba jen v lokální anestezii. Na zavádění portů, se pokud vím uspávají jen děti. Ten zavedený port ti pak ušetří opakovaný zavádění kanyl na terapii, používají se na něj speciální jehly (ale to ti určitě řekli nebo řeknou) Poté, až to není potřeba, zase se to vyjme. Na zavedení se někdy dávaj přechodně atb a potom by se měl udělat rentgen.
Přeju ať to nebolí a ať tu léčbu dobře zvládneš.
Předpokládám, že na chemo to bude centrální kanyla. Dvoucestná...na odběry i aplikaci léčiv, aby tě nemuseli znovu píchat. Takže má uzávěr, šrobovací, z kterého se jen stříkačkou odtahuje krev bez píchání. Infuze se též jen napojí. Dává se pacientům se špatnými žílami. Nevím, jak dlouho to tam v dnešní době může být zavedené. Je s tím nutné jen opatrné zacházení, nemůžeš si to vytáhnout, ale kontrolovat před infekcí utažení úzavěru. Aplikace, jak psaly už ostatní, místní znecitlivění, je to rychlé.
Umělohmotná hadička zavedená do velké žíly jako cévní přístup. Zavádí se vpichem v oblasti jugulární žíly, podklíčkové žíly. Většinou dvoucestná – obsahuje 2 kanálky – jeden pro přívod krve a druhý pro návrat krve a léčiva. Buď pro krátkodobé použití – akutní kanyla, nebo pro dlouhodobé použití – permanentní kanyla.
no, já vím že je to blbý v téhle souvislosti zmiňovat, ale pohlídala bych si jak dlouho to může být zavedené. nechávají to rádi déle což je pohodlné ale nebezpečné:-/
UZ čističku jsme kupovali prarodičům právě na brýle a pochvalují si ji. Brýle to vyčistí moc hezky (šperky taky), ale pokud se vám brýle hodně zanáší (mně pořád), tak nepomůže asi nic.![]()
Ešte raz ďakujem za radu. Včera som čističku kúpila v Lidli a som spokojná, tak čisté okuliare som už dlho nemala. Hlavne tie okraje ktoré nevyčistím obyč handričkou sú čisté.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí