"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:00
Reakce na baltik:

Děkuji Ti za radu ohledně termohrnku. Nakonec jsem koupila tento.

https://www.highpoint.cz/hp-outdoor-shopa/ostatni-vybava/lahve-a-termosky/contigo-autoseal-ts-pinnacle300.html

(ale nevím, jestli se mi podaří vložit viditelný odkaz.)

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:04
Reakce na černá káva:

:) zrovna z nej piju

Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:08
Reakce na baltik:

Já ho mám na cesty- krátké i dlouhé.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:08

Mám jeden blbý dotaz. Platí se registrační poplatky u lékařů? Nemyslím např. platbu za výkon u soukromého lékaře, ale běžný registrační poplatek. Dnes jsem byla na vyšetření na očním (dosud jsem k očnímu nechodila) a vyplázla jsem poplatek. Nebráním se tomu, nestěžuji si, jen mě to zajímá, neb s tím nemám zkušenost. Díky. 

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:17
Reakce na whiskas:

Z vlastní zkušenosti vidíš, že platí.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:22
Reakce na Sweet Potato:

jen mě zajímalo, je-li to normální. I když ... na gyndě také dávám roční příspěvek, tak to asi normální je. Kdo se moc ptá, moc se dozví, že? K doktorům moc nechodím, u zubařky platím případný nadstandard, tak mě jen zajímalo, jak se věci mají. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:27
Reakce na whiskas:

ja platila registraci na ORL, ale jinak mi to moc bezny neprijde...a ten absurdni rocni poplatek na gynekologii me vytaci. Z toho duvodu stale jezdim do rodneho mesta, kam tahle novinka jeste nedosla...

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:29
Reakce na whiskas:

Plošné to určitě není. Vím, že ho vybírá můj gynekolog, jinde jsem na to myslím nenarazila.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:31
Reakce na whiskas:

Podle mě to nebude nic moc legálního, resp. nebude to asi zakázaný, takže se to smí a tipuju že to vykazujou jako sponzorskej dar, "dobrovolnej"

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:37
Reakce na whiskas:

Platí platí, já plátila teda jen vstupní ne roční a to u ortopeda, na gynekologii a tuším i u očního. U toho ortopeda teda platim za každou návštěvu i kontrolu. Jinak ne. Vůbec nevím, jak se věci mají, zda je to OK, či nikoliv, ale na všechny případy jsem byla upozorněna předema prostě je akceptovala.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:41

Děkuji všem, už jsem v obraze :-). Tedy je to pracoviště od pracoviště jiné a v podstatě běžné. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:45
Reakce na :

Opravdu jsem byla jen zvědavá, nejde o těch pár stovek. 

Gynekologii beru už jako fakt, prý je gynekologů málo. A jsem ráda, že nemusím čekat, vyberu si termín, který mi vyhovuje atd. Předpokládám, že stejného standardu se tedy dočkám i na tom očním. 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:46
Reakce na :

každá normální praxe je soukromá ordinace, ne?

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:48
Reakce na Mutziputzi:

Můj paragon praví "registr a EET" , z gynekologie snad ani paragon nemám, myslím, že si ho nikdy neberu. 

Offline coralline
2310 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:49

O poplatcích na očním teda slyším prvně  Já zatím neplatila nikde, ani na gyndě, kde jsou tyhle "registrační poplatky" asi celkem běžný.

20970 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:50
Reakce na whiskas:

EET je vtipný)))

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:54
Reakce na whiskas:

No já nevím, já teda platím u toho ortopeda, byla to moje volba, že jsem k němu chtěla chodit, plus mi ho doporučil stávající lékař, že je špička na tuto problematiku. A žádné VIP volení termínů ani další výhody nemám, prostě platím to, že tam sedí tenhle lékař. Mám tušení, že to minimálně v Praze bude čase mnohem a mnohem častější.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:54
Reakce na whiskas:

Mám jeden blbý dotaz. Platí se registrační poplatky u lékařů? Nemyslím např. platbu za výkon u soukromého lékaře, ale běžný registrační poplatek. Dnes jsem byla na vyšetření na očním (dosud jsem k očnímu nechodila) a vyplázla jsem poplatek. Nebráním se tomu, nestěžuji si, jen mě to zajímá, neb s tím nemám zkušenost. Díky. 

Ne, podle mě to není legální, je to  jen  nějaký vymyšlený poplatek některých soukromých lékařů a je na pacientovi, zda na něj přistoupí  nebo ne a ev. půjde " o dům dál" Registrace se dělá jen u praktických  lékařů, gynekologů a zubařů a to bez poplatku!!!

20970 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:57
Reakce na Berta:

Podle mě to není legální, protože je to na stejném principu jako dosud neschválený nadstandardy, "registrační" poplatky by odporovaly "rovnému" přístupu všech ke zdravotnictví, jak už jsem psala, vykazujou to 100% jako sponzorské dary.