no ..myslím, že jsme se shodly ne?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jak tady proběhl ten Intellect ball - pro jak zhruba staré děti to je vhodné?
Zajímavé. To by mě zajímalo, jak paní doktorka vykáže ten můj paragon :-D. No, budiž jí přáno. Byla milá ... ![]()
Jsem o tom přesvědčena![]()
To jsem ráda, že jste spokojená! Jo a děkuju za připomenutí; dnes se zrovna chystám za prarodiči, takže si rovnou vezmu i brýle na vyčištění.![]()
Předpokládám, že na chemo to bude centrální kanyla. Dvoucestná...na odběry i aplikaci léčiv, aby tě nemuseli znovu píchat. Takže má uzávěr, šrobovací, z kterého se jen stříkačkou odtahuje krev bez píchání. Infuze se též jen napojí. Dává se pacientům se špatnými žílami. Nevím, jak dlouho to tam v dnešní době může být zavedené. Je s tím nutné jen opatrné zacházení, nemůžeš si to vytáhnout, ale kontrolovat před infekcí utažení úzavěru. Aplikace, jak psaly už ostatní, místní znecitlivění, je to rychlé.
Umělohmotná hadička zavedená do velké žíly jako cévní přístup. Zavádí se vpichem v oblasti jugulární žíly, podklíčkové žíly. Většinou dvoucestná – obsahuje 2 kanálky – jeden pro přívod krve a druhý pro návrat krve a léčiva. Buď pro krátkodobé použití – akutní kanyla, nebo pro dlouhodobé použití – permanentní kanyla.
Oprava. Port je pod kůží a jak sem psala jsou na to speciální jehly. Na podávání. Kanyla s uzávěrama je centrální žilní katetr. Rozdíl. Právě že ten port tam můźe bejt daleko dýl než cntrál.
Já sem kdysi při změně zubaře platila jednorázově asi 30 korun. Si myslim, že to je na výdaje s tím spojený? Transport karty a tak?
Já se teda registrovala na gynekologii teďka v září a neplatila jsem ani korunu, vlastně i informace, že je gynekologů málo, je pro mě nová, o nějakých ročních poplatcích nemluvě... A to jsem migrovala na řekla bych špičkový pracoviště, asi tam mají dostatečný příjmy z IVF, no. :)
Když jsem měnila zubaře, žádnou kartu netransportovali. Nový zubař mi udělal komplet vyšetření a rtg. Založilmsi vlastní kartu. Ale taky jsem nic neplatila.
Jo no já to taky nevím jistě.taky mi udělal rtg a dělá mi ho každej rok a prohlíží, je fakt dobrej. Prostě sem vysolila třicet. Přišlo mi to ok, jen sem si tak nějak vyvdila, že administrativa? Jinak sem u něj zatím platila jen za plombu.
Asi to je fakt kraj od kraje. U nás zatím nic takového není. Platím jen u gynekologa za zrcátko.
To já zas ne
Mám na výběr jednorázové za 50 kč nebo kovové, co se sterilizuje. Beru jednorázové.
Jo já vim, že to tak bejval..
Já zaplatím u gyn.jednou za rok a hotovo. ![]()
Tak já jsem na tom očním platila poněkud více, asi dražší náplň do tiskárny
.
S placenim poplatku mam jen zkusenost z gynekologie. Chodim k jednomu lekari, ktery je zaroven primarem v jednom z tech center na asistovanou reprodukci, a ten vybira 1000 kc rocne, coz mi prijde nehorazne. Ja tam k nemu chodim jen na pravidelne prohlidky, takze vzdy to zatim resim tak, ze kdyz se sestra ozve, tak reknu, ze jsem zapomnela a da mi papirek z cislem uctu a nic nezaplatim. A priste se to opakuje a takhle tu hru hrajeme uz radu let a dosud jsem nezaplatila ani korunu:) Nicmene jsem ted zaslechla, ze tehotne plati dokonce 5000 kc za to, ze je "provede" tehotenstvim a tomu tedy nemuzu uverit. Nevim za co, je to zcela standardni ordinace, s silenymi objednacimi dobami, preplnenou cekarnou a dlouhym cekanim i pres objednani. Takze zadny benefit nevidim...
Tak soukromej lékať si to možná může nastavit každej jinak?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí