"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 13:00
Reakce na Mutziputzi:

no ..myslím, že  jsme se shodly ne?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 13:01

Jak tady proběhl ten Intellect ball - pro jak zhruba staré děti to je vhodné?

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 13:02
Reakce na Berta:

Mutziputzi 

Zajímavé. To by mě zajímalo, jak paní doktorka vykáže ten můj paragon :-D. No, budiž jí přáno. Byla milá ... 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 13:03
Reakce na Berta:

Jsem o tom přesvědčena

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 13:30
Reakce na paktofonika:

To jsem ráda, že jste spokojená! Jo a děkuju za připomenutí; dnes se zrovna chystám za prarodiči, takže si rovnou vezmu i brýle na vyčištění.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 17:04
Reakce na Renusatko:

Předpokládám, že na chemo to bude centrální kanyla. Dvoucestná...na odběry i aplikaci léčiv, aby tě nemuseli znovu píchat. Takže má uzávěr, šrobovací, z kterého se jen stříkačkou odtahuje krev bez píchání. Infuze se též jen napojí. Dává se pacientům se špatnými žílami. Nevím, jak dlouho to tam v dnešní době může být zavedené. Je s tím nutné jen opatrné zacházení, nemůžeš si to vytáhnout, ale kontrolovat před infekcí  utažení úzavěru. Aplikace, jak psaly už ostatní, místní znecitlivění, je to rychlé. 

Umělohmotná hadička zavedená do velké žíly jako cévní přístup. Zavádí se vpichem  v oblasti jugulární žíly, podklíčkové žíly. Většinou dvoucestná – obsahuje 2 kanálky – jeden pro přívod krve a druhý pro návrat krve a léčiva. Buď pro krátkodobé použití – akutní kanyla, nebo pro dlouhodobé použití – permanentní kanyla.

Oprava. Port je pod kůží a jak sem psala jsou na to speciální jehly. Na podávání. Kanyla s uzávěrama je centrální žilní katetr. Rozdíl. Právě že ten port tam můźe bejt daleko dýl než cntrál. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 17:06
Reakce na whiskas:

Já sem kdysi při změně zubaře platila jednorázově asi 30 korun. Si myslim, že to je na výdaje s tím spojený? Transport karty a tak?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 17:14
Reakce na whiskas:

Já se teda registrovala na gynekologii teďka v září a neplatila jsem ani korunu, vlastně i informace, že je gynekologů málo, je pro mě nová, o nějakých ročních poplatcích nemluvě... A to jsem migrovala na řekla bych špičkový pracoviště, asi tam mají dostatečný příjmy z IVF, no. :)

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 17:16
Reakce na Ounz:

Když jsem měnila zubaře, žádnou kartu netransportovali. Nový zubař mi udělal komplet vyšetření a rtg. Založilmsi vlastní kartu. Ale taky jsem nic neplatila.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 17:18
Reakce na Fakirka:

Jo no já to taky nevím jistě.taky mi udělal rtg a dělá mi ho každej rok a prohlíží, je fakt dobrej. Prostě sem vysolila třicet. Přišlo mi to ok, jen sem si tak nějak vyvdila, že administrativa? Jinak sem u něj zatím platila jen za plombu.

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 17:20
Reakce na Ounz:

Asi to je fakt kraj od kraje. U nás zatím nic takového není. Platím jen u gynekologa za zrcátko.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 17:30
Reakce na Fakirka:

To já zas ne

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 17:40
Reakce na Ounz:

Mám na výběr jednorázové za 50 kč nebo kovové, co se sterilizuje. Beru jednorázové.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 18:13
Reakce na Fakirka:

Jo já vim, že to tak bejval..

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 18:19
Reakce na Fakirka:

Já zaplatím u gyn.jednou za rok a hotovo. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 18:20
Reakce na Ounz:

Tak já jsem na tom očním platila poněkud více, asi dražší náplň do tiskárny .

Offline Muslik
570 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 18:33

S placenim poplatku mam jen zkusenost z gynekologie. Chodim k jednomu lekari, ktery je zaroven primarem v jednom z tech center na asistovanou reprodukci, a ten vybira 1000 kc rocne, coz mi prijde nehorazne. Ja tam k nemu chodim jen na pravidelne prohlidky, takze vzdy to zatim resim tak, ze kdyz se sestra ozve, tak reknu, ze jsem zapomnela a da mi papirek z cislem uctu a nic nezaplatim. A priste se to opakuje a takhle tu hru hrajeme uz radu let a dosud jsem nezaplatila ani korunu:) Nicmene jsem ted zaslechla, ze tehotne plati dokonce 5000 kc za to, ze je "provede" tehotenstvim a tomu tedy nemuzu uverit. Nevim za co, je to zcela standardni ordinace, s silenymi objednacimi dobami, preplnenou cekarnou a dlouhym cekanim  i pres objednani. Takze zadny benefit nevidim...

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 18:42
Reakce na :

Tak soukromej lékať si to možná může nastavit každej jinak?

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 18:46
Reakce na Ounz:

tak krom ambulancí ve špitále jsou snad všichni doktoři soukromí, jak už podotkla Berta