barbucha nevím jaks to měla zařízený ty když ti chodilo dítko k taťkovi, momentálně je to tak, že u toho druhýho má mít dítko vše zajištěný (tudíž si s sebou pyžamko ani kartáček na zuby nenosí tam a zpátky). prostě v čem odejde to večer hodí do věcí na vyprání a ráno oblíkne co je k dispozici čistý... a v tom pak dojde dom. no jeho vkus to zjevně neni protože to víckrát na sebe neveme. a pravidelně hlásí že nemá co na sebe![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
viktorka_od splavu Aha, jezis to je blby.
Karja ona to žádná světoborná hrůza neni akorát si přijdu místama fakt jako blbec prostě. možná jinej pohled na věci by mi ulehčil:-)
Dítko chodilo k taťkovi běžně a mělo tam normální servis. Fakt ale je, že to trochu kazili poněkud spořiví prarodiče z otcovy strany, schopný nakupovat u těch vietnamců. A tomu malýmu blbečkovi se třeba umělohmotný triko s nějakým oblíbeným hrdinou líbilo ![]()
barbucha a hle, malej blbeček bude mít už vlastní malý blbečky, což?:-))
triko s hrdinou tak to je jasný, to by mi nevadilo ani trochu, to je fajn
Přesně tak, malí blbečci se množej pomalu geometrickou čarou
A vzhledem k tomu množství je budu voblíkat u vietnamců páč nekradu! ![]()
viktorka_od splavu ach jo, ale v rámci dobrých vztahů bych se pokusila se zatnutyma zubama neřešit. Jedná se ještě o pár let, no. Ale je to blbý.
Ale vážně... jak jsem už mnohokrát řekla... já jsem nakonec měla s ex výbornej vztah, páč jsem po něm vůbec nic nechtěla. Takže malej blbeček na tom zle vydělal, neb taťka se ukazoval - protože vůbec netušil, co bych po něm mohla vyžadovat.
No a teď je to ještě větší legrace, páč (budoucí) dědek se může ztrhat ![]()
viktorka_od splavu A dítko na to co? Bych se jen tak zeptala pokud je to opakovaně, kde má třeba to a to triko. Ponožky bych asi taky neřešila.
A nebo, pokud to není každý týden, jak píše Tak Betty vydržet.
viktorka_od splavu Dítko už chodí na střední školu, jestli se nepletu. V tom případě bych z jeho problému nedělala svůj vlastní, maximálně bych mu při příštím hlášení, že nemá co na sebe, připomenula, že mu již bylo zakoupeno a ať hledá. Tatínkova pračka žere oblečení nebo co se s ním potom stane?
viktorka_od splavu tak zas dítě už není tak malý, aby z toho nemělo rozum, ne? Bych se s ním domluvila, ať si to řeší také on sám/sama. varianty:
- nemáš co na sebe? já jsem ti koupila nedávno XY, teď je řada na tatínkovi, řekni si jemu
- když sis to oblékl na sebe u tatínka, můžeš v tom zas k němu dojet. A až tam budeš, sháněj se po svých věcech z minula.
- holt to triko neházej do prádla, přivez si ho zpátky domů. A sebou si vem náhradní oblečení, to tolik místa nezabere.
prostě v čem odejde to večer hodí do věcí na vyprání a ráno oblíkne co je k dispozici čistý...
Tak ať to neháže u tatíka do věcí na vyprání, ale hodí do nějaký igelitky na použitý oblečení a přinese to vyprat tobě.
Holt si místo jednoho páru ponožek sbalí dva....
Myslím, že kvôli tomu znepríjemňovať život dieťaťu, akože "ať si hlídá" nie je bohviečo. Akože má prísť k rodičovi a riešiť tam spory ohľadne oblečenia? Skôr by som to riešila fakt tým batôžkom s tým, že nech to domov donesie vyprať. Akože kašľať na to, že to má ten druhý spraviť, ono poprať pár vecí navrch je menší opruz ako nejaké naťahovanie sa, tobôž ak to nie je moje naťahovanie sa, ale chcem to po decku (akokoľvek je veľké), aby sa o to naťahovalo s tým druhým.
Alebo zdvihnúť telefón a napriamo žiadať tie veci nazad. Ale nezaťahovať do toho potomka.
Ja tedy myslim, ze stredoskolak uz je dost stary na to, aby mel za svoje veci zodpovednost. Pozadovat po nem, aby si spinave pradlo ulozil do tasky/batuzku a prinesl to domu snad neni veku neprimereny ukon? A druhy rodic s celou operaci nemusi mit vubec nic spolecneho...
MP Marge to áno, ale ak som pochopila, tak pôvodná dohoda rodičov je taká, že komplet sa stará, včítane vecí ten, u ktorého práve je. Čiže v podstate to, že sa večer vyzlečie zo špinavého a dá to do prania je v rámci tejto dohody. Ale už nie, že mu to ten druhý rodič zabaví a miesto toho mu dá niečo nepoužiteľné - teda na návrat domov. Čo nie je nič viac, ako v podstate tichá skrytá agresia voči prvému rodičovi. Preto si myslím, že dohodnúť sa s dieťaťom, že radšej pobalia na celý čas a vezme to špinavé domov je ok, ale snaha riešiť to systémom, nech si to pýta od rodiča vypraté nazad je len zahrnutie potomka do sporu, čo by malo byť podľa mňa tabu a do istej miery presmerovanie tej agresie aj na neho.
slniecko Jo takhle, tak to naprosto souhlasim!
Dohodnout se s klukem, ale tatinka vynechat!
Mi pořád není nějak jasný, kam se ty věci ztratily?
První bych se zeptala dítěte, kde nechal to triko XY a trenky z minula? Když tedy nemá co na sebe, ať je dovalí zpátky.
Pokud by to nezabralo (čemuž moc nevěřím, asi těžko je v té druhé domácnosti někdo schovává a zamyká do truhly), zavolala bych/napsala exmanželovi, že postrádám doma XY věcí, který nemá smysl kupovat, protože v úhrnu jich je dost a ať je teda příště pošle i s dítětem.
Jako vcelku chápu, že logistika takovéhleho uspořádání je komplikovanější, někde se věci můžou po čase hromadit, jinde chybět. Ale myslím, že je to jen o domluvě.
Ona domluva je v těchto vztazích právě to nejsložitější, případně nemožné...
Kamarádka měla podobný problém. Sama zvyklá kupovat kvalitní a slušivé oblečení, otec přesvědčen, že platí alimenty a ty tyhle výdaje pokrývají (což je ale zase pravda, neplatil málo a děti jsou v péči matky). No a dětem nějak mizelo oblečení. Kamarádka chápala, že něco (oprávněně) zůstalo u otce, něco zapomenuto v družině či kroužcích. Pak nastala situace, že s dětmi navštívila otcův dům bez jeho přítomnosti a našla natřískané skříně tím jejím oblečením, vlastně víc natřískané, než jí zbyly doma... Mimochodem otec vydělává velmi nadrůměrně... ![]()
Pavlena Mi furt uniká jestli se předpokládá, že otec je zištný, mstivý nebo to jde mimo něj, já bych se přikláněla ke třetí variantě
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí