"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 05. ledna 2018 22:41

Potrefenáhusa Já jsem mýdlo na sebe nepoužila snad deset let, spíš ještě víc. Jediné, co si myju mýdlem je obličej a ruce. Když jsem se ten den namalovala, nepoužila jsem ráno ani žádný krém. Natož na noc.

To jsem začala dělat až v říjnu, s nákupem Ordinary. Před tím jsem asi nikdy nekoupila dvakrát po sobě stejný krém. Koupila jsem vždycky nějaký v akci, neřešila jsem to.

Na kosmetice jsem nebyla nikdy, ani na pedikůře.

Když mi bylo dvacet, dokázala jsem se malovat i hodiny. Dneska mi na to stačí cca 10 minut.

A ještě mám jeden blbý zvyk. Když mám něco ráda, např. parfém, rtěnku apod., šetřím si ho. Šetřím si ho až tak, že zbytek nevypotřebuju a nakonec vyhodím. Pitomý zvyk.

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 00:46
Reakce na moninika:

Tak tak  Ale protivráskové zatím nekupuju a ještě chvilku bych u toho ráda zůstala

​Tak hydratovat muzete klidne kremem ze zakladni rady pokud to Ordinary je proti znamkam starnuti, vubec to nicemu nevadi, jestli mate pocit dehydrovane plati, tak je fajn i to Clarins modry hydratacni serum.

Ja mam z nocnich rada i ten v modrem obalu, prave kvuli vuni, je to myslim druha rada, po hydratacni, za me fajn.

Jeste Nuxe ted pouzivam nocni nejaky proti stresovy a ten voni nadherne a je lehounky, taky doporucuju.

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 00:47
Reakce na baltik:

moninika a nemelo by byt podstatnejsi pro vyber kosmetiky, v jakem stavu ma clovek plet, tedy na kolik vypada, nez kolik je mu jako cislo?

​no to je presny! nesnasim, kdyz nuti neco zakaznikum pac jim je 30/50/60 nabo nevim koli, docela nesmysl, je to zastaraly postup

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 10:21

Mam takovej dotaz, nebo spis teda doufam, ze tady nekdo ma zkusenost, o kterou se podeli.

Poslednich 5 let pracuju v male firme na rekneme koordinatorske pozici. Mam konkretni oblast zodpovednosti, pripravjju ukoly pro malej tym, zaucuju je a kontroluju jejich praci.

Uz nejakou dobu pracuju z domu a nedavno mi majitel rekl, ze moji praci zacou vyrizovat z centraly v barcelone a proste ze si mam hledat neco jinyho, ze nejpozdeji za par mesicu nazdar. Celkem jsem vystresla a prihlasila se na prvni misto, kde jsem si davala realny sance, asistentsky misto ve firme pro digitalni marketing. V podstate absolventsks pozice, ale chteli nekoho s cestinou, no proste... misto jsem taky dostala a ve stare praci dala vypoved. V nove zacnu od zacatku unora, smlouvu jeste nemam podepsanou, ted pro ne delam nejaky akutni veci na zivnostak.

Ted jsem ale jak na potvoru zacala nachazet inzeraty na pozice, ktery by mi pasovaly mnohem lip a kde bych i mohla vyuzit zkusenosti z minule prace.

Jsem na sebe trochu nastvana, ze jsem reagovala tak zbrkle, a pripada mi, ze ted v podstate zahazuju zkusenosti ze staryho mista, kde jsem se vypracovala.

Premyslim, ze se na ty pozice zacnu hlasit a proste reknu podle pravdy, ze jsem rychle potrebovala novou praci, ale ze chci vyhledove pracovat na podobne pozici, jako ta puvodni. Nebude to vypadat blbe?

Byl nekdo v podobne situaci? Ja jsem ted uplne nalomena do ty novy prace nenastoupit, ale zas takhle bez toho, abych mela jisty cokoliv jinyho, mi to prijde trochu kach ...

No tak jsem se vypsala  treba se v tom nekdo pozna a napise mi nejaky postrehy.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 10:28

Lilly_Ku , v takove situaci jsem nebyla, ale co bych udelala - ohlizela bych se jen na sebe a svuj prospech. Pracovni trh je trh jako kazdy jiny, nabidka-poptavka. Pokud by se naskytla sance uspet nekde jinde, kam te to tahne mnohem vic, neni duvod to neudelat. 

nepochopila jsem, komu bys to rikala podle pravdy? tomu zamestnavateli reklamce, co bys u nej delala tu asistentku? a kdy bys mu to rekla? uz od zacatku? to bych osobne nedelala. Pokud bych si nasla jine misto, proste bych na tom stavajicim v souladu se smlouvou/predpisy skoncila tak, abych dostala vsem zavazkum a tecka. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 10:33

Lilly_Ku Presne jak pise Jinx, mysli jenom na svuj prospech a pocit, zadny dilema, natoz vycitky!

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 10:37

jinx myslela jsem u pripadnyho pohovoru na nejakou lepsi pozici, jestli to nebude vypadat blbe, ze se hlasim z asistentskyho mista, kde jsem navic jeste ve zkusebni dobe...

Souhlas, u zamestnavatele nic neventilovat.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 10:43

Ja bych se asi se starym zamestnavatelem mohla domluvit, aby me na par mesicu vzal zpatky, dost litovali, ze odchazim tak brzo. Ale udelala bych to jen proto, abych si tu puvodni pozici mohla napsat jako aktualni misto u zadosti o praci...

Ale zas jestli to neni zbytecne prekombinovany... fakt jsem se do toho tak blbe zamotala...

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 10:44

Lilly_Ku Tak pokud jsem pochopila, smlouvu nemáš ještě podepsanou, takže o nic nejde. Oficiálně v novém zaměstnání nejsi, tak není co říkat? 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 10:46
Reakce na Lilly_Ku:

jinx myslela jsem u pripadnyho pohovoru na nejakou lepsi pozici, jestli to nebude vypadat blbe, ze se hlasim z asistentskyho mista, kde jsem navic jeste ve zkusebni dobe...

Souhlas, u zamestnavatele nic neventilovat.

​tak u pohovoru na lepsi pozici bych o asistentce pomlcela, pokud se na to vyslovne nezaptaji nebo bych rekla neco trochu (primerene!) prikrasleneho... zase kazdy snad pochopi, ze potrebujes pracovat a prihlizet snad budou k tem relevantnim zkusenostem a ne k tomu, ze momentalne mas joc ne uplne dle svych predstav. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 10:48
Reakce na Lilly_Ku:

Ja bych se asi se starym zamestnavatelem mohla domluvit, aby me na par mesicu vzal zpatky, dost litovali, ze odchazim tak brzo. Ale udelala bych to jen proto, abych si tu puvodni pozici mohla napsat jako aktualni misto u zadosti o praci...

Ale zas jestli to neni zbytecne prekombinovany... fakt jsem se do toho tak blbe zamotala...

​to se mi nezda jako spatny napad, pokud mas jistotu, ze by te skutecne jeste na par mesicu vzal. Behem nich muzes hledat a uplne se vyhnes tomu problemu, ktery ted resis. Ikdyz ja osobne to zas az jako takovy problem fakt nevidim. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 10:59

Lilly_Ku No a to musíte nutně CV psát název konkrétní aktuální pozice? Tak tam napište něco obecného, jakože děláte pro firmu XY jako OSVČ činnost z oblasti XY, pokud následně nastoupíte, tak dtto. Nebo to tam prostě nepište vůbec, ne?

Jinak já jsem k zaměstnavateli dost loajální, ale j to na základě nějaké společné historie. K té firmě, kde máte dělat asistentku, nemáte žádné závazky, tímhle směrem bych se s tím vůbec netrápila.  

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 11:08

Lilly_Ku Z mych zkusenosti z pracovnich pohovoru se nikdo nijak extra nezabyval soucasnou pracovni pozici, ale posuzovali vsechny pracovni zkusenosti a shopnosti spis komplexne. Takze si myslim, ze pokud potencialni zamastnavel bude mit opravdu zajem, tak mu bude jedno jestli momentalne delas "pouze" asistentku.

Drtim palce, at do budoucna najdes nejakou super praci

Jinak to dle me velmi dobre shrnula jinx, s tim souhlasim.

No ja ma v soucasnosti taky pracovni dilema. Jednoduse shrnuto se porad nedokazu rozhodnout, jestli pokracovat v pomerne spatne placeny praci (s vysokymi naroky), kterou ale miluju, nebo se vratit k puvodni a lepe placne profesi (ktera mi nijak navadi a celkem bavi, ale srdcovka to neni).

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 11:10

Lama_z_Lana mít práci, která tě baví, to je velká životní výhra. prachy jsou fajn, ale pokud člověk vyloženě nehladoví..

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 11:24
Reakce na Lilly_Ku:

Premyslim, ze se na ty pozice zacnu hlasit a proste reknu podle pravdy, ze jsem rychle potrebovala novou praci, ale ze chci vyhledove pracovat na podobne pozici, jako ta puvodni. Nebude to vypadat blbe?

Byl nekdo v podobne situaci? Ja jsem ted uplne nalomena do ty novy prace nenastoupit, ale zas takhle bez toho, abych mela jisty cokoliv jinyho, mi to prijde trochu kach ...

No tak jsem se vypsala  treba se v tom nekdo pozna a napise mi nejaky postrehy.

​Nebola som v tej situácii, ale robila som personalistku a je to takto úplne ok. Divné by skôr bolo, keby si nemala nič, lebo by sičakala na to "ideálne", tam by si si práve muselaľadať "výmluvy" na tému hľadanie samej seba, oddýchnutie ako psychohygienu pred prípadným vyhorením etc.

Každý chápe, že práca človeka živí a skôr je podozrivé, keď človek zostane dlhší čas bez práce bezdôvodne (aj keď aj to sa dá vysvetliť - deťmi, cestovním, hocičím, to hore si trochu robím srandu), ako keď vezme na chvíľu trochu horšiu prácu.

No a voči tomu zamestnávateľovi, ku ktorému máš nastúpiť - vieš koľko krát sa stane, že človek s podpísanou zmluvou a pripraveným miestom proste v daný deň nedôjde a už po ňom ani kýchnutie? Keď im brnkneš a situáciu slušne vysvetlíš je to ok. Tiež som už rušila dohodnuté miesto, pretože mi medzitým ponúkli inde tú istú pozíciu, ale kým prvá bola na dobu určitú, druhá na dobu neurčitú. Len sa spýtali na dôvod, vysvetlila som im to, oni i povedali, že majú v rámci firemnej politiky tú dobu určitú na prvý rok zavedenú a inak mi to bohužiaľ nemôžu dať, tak sme sa slušne rozlúčili a bolo po všetkom.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 11:27

Lama_z_Lana mít práci, která tě baví, to je velká životní výhra. prachy jsou fajn, ale pokud člověk vyloženě nehladoví..

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 11:30

Lilly_Ku A varianta, že byste na to nový místo nenastoupila, a než si něco novýho najdete, pracovala dál pro toho starýho na živnosťák nejde? Když už to stejně dílem děláte?

S tou popsanou situací nevidím problém, ale bylo by asi snazší chodit po pohovorech, než když budete někde napevno zaměstnaná.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 11:43

Lama_z_Lana Záleží, jestli by ten zisk z těch peněz navíc, vyvážel ten "zisk" plynoucí dělání z vysněný práce (myslím, že ekonomové tomu říkají užitek?) 

Mně těch 8-9 hodin životního času, který v práci ve všední dny většina lidí tráví, přijde jako docela dost, jestli se během nich cítíte dobře, tak bych to asi neměnila.

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 11:48

Zina viktorka_od splavu No z toho prave prameni to dilema. Zkratka od urcityho veku uz zit z ruky do huby neni zrovna "znamka punku". A to ja mam zivotni narokny dost skromny.

No, za rok a ctvr tu budu muset skoncit tak jako tak, mam od podzimu jednu nabidku na vicemene stejnou poziici, jen jina instituce. Ale je to hooodne nejiste.