"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Fleur blogger
6856 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:38

Garfie Tak toho volání na DPD tě ušetřím, během včerejška a dneška jsem absolvovala několik marných hovorů (s předchozím půlhodinovým čekáním na spojení s operátorem).

Resumé:

- vrátit balíček lze jedině na tom jejich depu (ostatní místa, byť je mají na webu uvedená jako pickupy, balíčky neberou); v našem případě ty Horky kdesi u Olomouce, nebo Měnín za Brnem;

- i místa, která mi operátorka uvedla jako možná pro odeslání zásilky, odmítla zásilku převzít (v mém případě kromě uloženek i jeden pickup v Rajhradě), takže o funkčnosti jejich systému značně pochybuji;

- kurýr si pro to nepřijede, to bys musela mít úplně jiný štítek;

- do depa se to nedá poslat poštou (a nedá se to tam doručit ani tak, že bys zaplatila jejich kurýra);

- jediné spojení, které na DPD je, jsou webové stránky a infolinka; ani na přímou prosbu mi operátorka nesdělila žádný kontakt na pracovníky, kteří se zabývají stižnostmi či reklamacemi zákazníků, nebo by měli kompetenci tento problém vyřešit;

- na můj závěrečný žalostný povzdech, že mám sto chutí upozornit na jejich ne/fungování média, pravila operátorka, že se mi nediví.

Offline Fleur blogger
6856 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:40

Mrs.Robinson Jenomže mně to v uložence vůbec nevzali, ani se na kód nepodívali - pravili, že od nich nemohu žádnou zásilku vracet. Byla jsem včera na Václavské a odtud telefonovali na Heršpickou, kde to potvrdili s tím, že ani nemá cenu, abych tam jezdila.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:42

Fleur taky jsem to absolvovala - DPD mi tvrdilo, ze mi COS musi objednat svoz. COS tvrdil, ze to mam hodit do jeste z tech vyzvedavacich pobocek, kde to ale nebrali. Pak mi rekli, at to poslu postou a ze mi to proplatej. Kazdopadne radsi sem si ty saty nechala, nez tohle podstupovat. Ted uz objednavam online jen predem vyzkouseny veci.

Offline Fleur blogger
6856 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:44

711990 Ano, teď už naprosto rozumím... Rozhodně v tuhle chvíli se na ty svoje šaty nedokážu ani podívat; myslím, že bych je doma nesnesla už ani v roli nejluxusnějšího hadru na podlahu.

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:46

711990 Fleur 

Asi to fakt bude chtít nový vlákno "Vyměním cosácký oblečení za jinou velikost"   Ten online prodej je velmi ošidnej, protože na velikost se moc nedá spolehnout, osvědčený číslo někdy sedí, jindy/s jiným střihem zas ne... sázka do loterie toto.

Já už mám jednu výměnu domluvenou 

Offline Fleur blogger
6856 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:51
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:51

barbucha zaloz

Offline Korsičanka blogger
13492 příspěvků moje polička 22. června 2018 17:56

Fleur O mých peripetiích s DPD jsem tu už někde psala. Vůni vrátili, neb mě ani po 2 telefonátech vůbec za týden nenavštívili a 4000,- za ni už nikdy neuvidím, neb je prodejkyně odeslala prý na mou kartu a tam nikdy nedorazilyPaypal má místo mailu P.O.Box v Irsku a ředitelé DPD mi na mailovou stížnost vůbec neodepsali

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:09

Fleur Tak to je mazec :-/ Na to, že by si to za poplatek vyzvedl kurýr, případně bych to do depa poslala poštou jsem trochu spoléhala....Mám ještě jednu zásilku na cestě, asi ji snad raději vůbec nepřevezmu!! :-/

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:15

Korsičanka 

Tak ale na PayPalu můžeš otevřít tu kauzu (nebo jak se to jmenuje, dispute nebo co? už je to dávno co jsem využila), ne?

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:20

andulka01 kamennej obchod na tyhlencty veci je dole v kotve, biooo nebo kolik o, maj i web

Offline Fleur blogger
6856 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:21

Garfie Jo, ještě jsem psala dva maily na DPD s dotazem, jak situaci řešit; po dvou pracovních dnech žádná odpověď...

Už se nedivím, proč některé eshopy vůbec do ČR neposílají...

13492 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:21

barbucha Jo, něco je tam v češtině, ale tam, kam potřebuju psát je to anglicky a ještě s omezeným počtem písmen. Aspoň 20x jsem do toho okýnka psala - nikdo mi neodpověděl. CS o převodech s PayPalem nic neví a mně v květnu skončila ta karta. Tahanice od února. Naposledy jsem tehdy platila na ebay kartou, bohužel A ebay mi vždy velmi snaživě odepíše...a pošle VŽDY JINÉ číslo té kupní transakce, kterou musím zadat na PayPalu. Protože přes něj -ASI- odešla ta platba kartou. Je to VEEELMI spletité a kdo má asi mé 4 litry???

Offline Fleur blogger
6856 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:22

Korsičanka Tak to tě lituji, ale opravdu bych to zkusila řešit přes PayPal.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:23

Fleur  Je vůbec jistota, že to vezmou na tom zatraceným depu??? 

13492 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:25

Fleur Nelze. Leda že bych jim napsala dopis poštou do Irska Na to kašlu, jako ty na své šaty.

Offline Fleur blogger
6856 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:30

Garfie Stoprocentní jistota to samozřejmě není - třeba na místě zjistí, že nemáš ten správný štítek , ale osobní návštěva přinejmenším zaručí, že se tou zásilkou někdo bude zabývat.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:31

Ja by som to nedramatizovala aj keď chápem že je to nepríjemné. Evidentne s DPD v ČR začali spolupracovať nedávno takže to asi chvíľu bude trvať kým to vôbec zavedú tak ako to byť ma. Keď to funguje na Slovensku verím že bude aj v ČR len asi nie hneď no a jediná možnosť je buď si nákupy zatiaľ odpustiť alebo počítať s komplikáciami. 

Prijímam ponuky na veci vo veľkosti 34 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:31

Korsičanka 

S ebay se nebav, jak píše Fleur, tady pomůže jen otevřít ten spor na PayPalu. Ať si to dohledaj sami, od toho je lidi využívaj.

Nevím co by se mělo psát do nějakýho okýnka, myslím že tam jsou vyjmenovaný možnosti - nedostala jsem zaplaceno, neobdržela jsem zboží... atd. atd., vybereš si svůj případ a pak už to jde snad jednoduše. Já už ho teda zrušila, měla jsem ho kdysi dávno, když ještě nešlo všude platit kartou. Ale spor jsem tam řešila, a vyřešila - a jednou dvakrát myslím stačilo i prodejci jen napsat, že to otevřu, a věc napravil radši rychle sám 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 22. června 2018 18:33

Garfie V depu DPD pro Prahu (Nehvizdy) mi to vzali a i do COS to už dorazilo.