Zarinya Právě že já z netu objednávám často a zkušenost s tím, že bych to musela být fakt já a předložit svůj doklad, mám zatím jen v té Zaře a Pull & Bear (což dává smysl, ta samá společnost, ten samej systém), jinak vesměs stačí jméno a číslo objednávky, v Reserved se třeba zase ptají na poslední čtyři čísla telefonu, liší se to dost. V Orsay jsem teď objednávala poprvé a zrovna by se mi hodilo, kdyby to mohl někdo vyzvednout za mě, no nedobře jsem to vymyslela, jestli fakt chtějí občanku...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karoleena Pozerala som že na českej stránke to nepíše ale na slovenskej je uvedené toto.
Zákazníčka, ktorá objedná/vyzdvihuje tovar, sa pri prevzatí objednávky v pobočke musí preukázať občianskym preukazom.
Karoleena občanku po mě chtěli vždy ![]()
paktofonika Kiore Děkuju, ach jo! :)
Není to podle toho, jestli je zboží předem placené? Třeba v Lindexu platím až na místě, občanku nechtějí. Tam, kde se musí platit předem, ji asi všude chtějí, což celkem dává smysl - by ti mohl přijít pro zaplacený zboží kdokoliv, kdo ti pres rameno přečetl zprávu v telefonu, když to přeženu.
Karoleena V Orsay doklad chtejí.
Jiná Realita Ja s tou svorkou nikdy problem nemela (pokud jsem teda nepokazila dort nejak ja), mozna se ti pouzivanim trochu rozchodi. Spis jsem mela problem, ze ten skleneny spodek mi casto protekl, asi jsem ho nedokazala spravne upevnit, obyc. formy z jinych materialu mi to nedelaji.
Fleur Kauza COS, na mejl zatim nikdo nereagoval, ale odepsali mi pres mesenger na FB, ze ulozenka baliky skutecne nebere, nicmene ostatni pick-up mista funguji. Takze zitra zkusim druhy pokus a dam vedet.
Garfie Teda já budu nakonec ráda, že mi DPD objednávku z COS vůbec nezvládlo doručit.
Garfie Hele, nechci malovat čerta na zeď... ale v jedné z těch "pick-up" poboček mi osobně přátelsky vysvětlili, že to "pick-up" znamená, že TY si ODTAM vyzvedneš balík... Ale pak zase na depu povídali, že se v tom ty pick-up pobočky zrovna školí....
Dej vědět, jak jsi dopadla.
Garfie Na můj mail, v němž jsem vysvětlovala, že v ČR lze prostřednictvím dpd vrátit balík pouze v depu, které je mimo můj dosah, mi COS zvesela odpovědělo, že přece nemusím do depa, stačí to podat na nejbližší pick-up pobočce
. Takže se vracím na začátek kruhu a znovu jsem psala do COS, ať zkusí najít jiné řešení...
Fleur Tohleto jsem s nimi už absolvovala. Jestli se ti nechce do depa, pošli to do Holandska.
COS c/o Spring Int. Business Return Service
IBRS/CCRI Numero 3013
3109 VA Schiedam
Netherlands
Koukám, co nervů a času jsem ušetřila, když jsem po prvním neúspěšném pokusu vrátit COSu balík poštou bezplatně s tím jejich lístkem rovnou vysolila tři stovky za poslání do Holandska či kam a neřešila to dál ![]()
Celkově mám ale silné podezření, že tadyto problematické vracení není chyba, ale úmysl, aby si lidi jen tak neobjednávali a spoustu věcí nevraceli.
Podobně to teď nedávno zavedl i GAP - má se to vrátit na poště a odjet to na tu samou adresu do Chrášťan. Jenže z Chrášťan se vám to vrátí zase domů. Čímž s výraznou pravděpodobností prošvihnete 14denní lhůtu na vrácení.
Stará Stanová Kůže aha? mne zatim GAP vzdycky v pohode odesel s tou jejich predplacenkou na postu...
Kokoska Mně za ty potíže dali 10 % slevy na další objednávku.... čemuž jsem neodolala, takže jsem si to vracecí kolečko pak zase zopákla, chachá, uáááá!
711990 To je teď tak měsíc nebo dva novinka. Generuješ si i vracecí štítek jinak a ani nedostaneš na poště potvrzení o převzetí. Takže tam už objednávám jen vyzkoušené věci.
Stará Stanová Kůže Ne, že bych si nechtěla udělat výlet s krabicí někam mezi pole a technické budovy kamsi za Brno, ale v tom depu jsou pouze ve všední dny od 9.00 do 18.00, což jako člověk, který nevlastní auto, nemám šanci zvládnout v obědové pauze ani po práci. První týden na vrácení jsem prošvihla v naivním domnění, že stačí, tak jak uvádějí v instrukcích, navštívit nejbližší pick-up...
Kolik prosím stojí takový balík do Holandska (aby to nakonec nebylo dražší než ty vracené šaty)?
Edit: Už to vidím, tři stovky - tak hurá, to pořád ještě budu v plusu!
Fleur řekla jsem, že chci to nejlevnější zaslání, bylo to za 273, -.
dynda No dávalo by to tak určitě smysl, ale zrovna třeba ten Reserved, tam se ani platit až při převzetí nedá, musí se vždycky dopředu, a stejně doklad nechtějí, jen jméno a ty poslední čtyři čísla telefonu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.