stes Tak zkaženej ať si veme, proti tomu nic nemám
Ale chtít trhat zdravej zub je prostě sadismus. Tak mě napadá, že zubař je vlastně ideální povolání pro lidi se sadistickejma sklonama. Můžou mučit lidi úplně legálně.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
MP Marge K tomu trhání zdravých moudráků...můj nový zubař je toho názoru, že jsou zbytečný a také je trhá nebo chce trhat.
Ja jsem se kratce po maturite v Praze u koni seznamila s medickou-budouci zubarkou, ze ktere se pak stala jedna z mych nejlepsich kamaradek, a ktera se mi obetave - a dobre - starala o zuby dokud jsem se nerozhodla emigrovat. A ta se te nasi zubarky castecne zastala, protoze pry ty moudraky, i kdyz se bez problemu proklubou a jsou zdrave, maji nachylnost se hodne kazit, jak si tam vetsina lidi moc nedosahne zubnim kartackem. A zubari je pak neradi spravuji, protoze se spatne umrtvuji a je tezke se k nim dostat. Takze to pry jistou logiku melo, chtit se jich zbavit
Ale sama pry by k tomu pacienty nenutila, jen na pozadani, protoze prece jen je dost lidi, kteri nemaji s moudraky zadny problem a pak proc zbytecne trhat a riskovat infekci.
Ja asi nikdy nezapomenu ja to, jak me se zacaly klubat VSECHNY moudraky ve stejnou dobu, VSECHNY se klubaly nalezato a VSECHNY se musely z dasni vysekavat, coz se na celistni chirurgii v Katerinske z nejakeho duvodu rozhodli udelat ve stejnou dobu
Takze ja rany v dasni nahore i dole na OBOU stranach, a ony se VSECHNY zanitily
Mne se fakt nikdo nemuze divit, ze se bojim zubaru!
Ale zase je pravda, ze jsem tehda krasne zhubla...
No já bych dneska byla ráda, kdyby mi kdysi byl někdo vytrh jeden zbytečný zdravý zub. Mám v dolní čelisti křivé zuby, protože se mi tam prostě nevejdou. Jako dítěti mi s tím nenechali naši nic udělat a v dospělosti mi všichni zubaři řekli, že už je pozdě. I kdyby se to prý vytrhlo, už se to nesrovná a rozjely by se mi všechny zuby. Což je podle mě trochu blbost, protože nahoře mi museli vytrhnout stoličku na každé straně a krásně se mi srovnaly křivé jedničky. Dole mám i ty moudráky...
Jiná Realita pokud maji sklep, lepsi misto na zeleninu neni. mam to vsechno krome bananu v lednici, ale je to nouzove reseni, nemam to kde mit a byte je priserne teplo. ale lednice vubec nesvedci mnoha beznym druhum - mrkev, cibule, brambory, cesnek, rajcata...
americke lednici bych rozumela kvuli mrazaku, ale tady upozornuji, ze mrazak sice nebude mit namrazu, ale hrozne vsechno vysusuje, maso v beznem pytliku je po par mesicich na vyhozeni. musi se to balit do pevnych pytliku, ktere lze dobre uzavrit.
continuity a jakou jinou? nebráním se ničemu, právě bych ráda získala nějaké osobní aktuální zkušenosti.
sklep je pro dva chromé docela blbé místo, tak jsem si říkala, že lednice by byla lepší. špajz není.
Kokoska no dole se mi to stalo to same, ale tak kolem dvaceti a clovek to netusi, dokud se to nestane. na druhou stranu mi uz jina zubarka rikala, ze je mam nahore zdrave a jeste se mi mozna siknou na mustky ![]()
stes Tak zkaženej ať si veme, proti tomu nic nemám
Ale chtít trhat zdravej zub je prostě sadismus. Tak mě napadá, že zubař je vlastně ideální povolání pro lidi se sadistickejma sklonama. Můžou mučit lidi úplně legálně.
Existuje jeden konkrétny gén, ktorý bol nájdený vo veľkej miere u vrahov, mäsiarov, zubárov a chirurgov
.
slniecko pridala bych ortopedy.
Já jsem někde četla, že mezi chirurgama je hodně psychopatů.
Jiná Realita Ja by som to s tou chladničkou nedramatizovala. Napríklad ovocie a zelenina ktorému chladnička príliš nesvedčí dávam na najteplejšie miesto v chladničke, mám tam rôzne zóny a ono je to dosť rozdiel či dám niečo úplne hore, do zero zóny alebo fresh zóny. Párkrát som si prečítala návod, poskúšala čo kde a pohoda.
A čo sa týka mrazáku ono každé mäso je po pár mesiacoch hnusné, ja mrazím mäso max na mesiac a ak sa nezje dám ho psom. Výnimka je mäso pre psov, to je tam dlhšie. Na mrazenie používam pevné sáčky z Ikea, dajú sa umyť a použiť znovu. Americkú by som brala ale nie tú kde je mrazák na boku ale kde sú oddelené šuflíky dole. Konkrétnu značku neviem poradiť, teraz bol u mňa servisák opravovať chladničku (už má 5 rokov), odišla mu akási brána ktorá vháňa studený vzduch z chladničky do mrazáku a vravel že najlepšie sú čo sa týka kazovosti chladničky AEG. No nič od tej firmy nemám tak neviem. Ináč debata na tému americké chladničky bola aj vo vlákne domáce spotrebiče. Ja by som si teraz kúpila Bosch, mám od nich všetky spotrebiče a všetko funguje ako hodinky aj po záruke. Teraz mám Gorenje no a po 5 rokoch oprava, celkom slušný výkon v tejto dobe.
coralline
no naštěstí bez debat píchá injekce. Bývalá zubařka s tím dělala cavyky, přestože měla znala 20 let a věděla, že chci injekci pomalu i na sundavání zubního kamene. U zubů mám ten nejnižší práh bolesti, co existuje.
stes Mě vrtání zubů taky šíleně bolí. Moje zubařka to sice občas zkouší, že prej je kaz malej, protože se jí nechce čekat, až umrtvení zabere. Ale já už bez injekce pusu neotevřu ani kdyby mi nabízela milion, takže má smůlu
A ona teda zrovna nějaká sadistka není, tu injekci mi kdysi nabídla sama od sebe (předtim se asi nějak moc nepoužívaly) - jeden z převratných dní mého života.
Tss, zubní kaz, takový posun čelistí, to je maso! ![]()
Ale přežila jsem!
Občas mívám noční můru, že se mi v puse drolí všechny zuby. Poté, co jsem přečetla celou tuhle zubní debatu na jeden zátah, mám myslím program na dnešní noc jasný ![]()
Chodte už do hája s tými zubármi! Myslím, že ma začína bolieť zub a to mi u zubára už takmer 20 rokov nemuseli nič robiť. ![]()
Já vám ty zuby přeruším. Mám dotaz pro ty z okolí Brna. Jak to může vypadat s hustotou dopravy na D1 mezi Brnem a Vyškovem?
Pojedu v pondělí dopoledne směr Brno a večer zpět. Jestli je šance, že to bude zasekané, tak bych to vzala z Vyškova na Ochoz, protože v Brně mě čeká ještě uzavírka na ulici Selské.
No ono vůbec..jak to teď vypadá s provozem na d1 směr brno (i zpátky) ve všední den dopoledne? Už sem tam chvíli nejela a mám to v plánu..
myslím, že brno vyškov ve všední den je prostě taková normální hustá doprava. ještě předminulý týden platilo, že se tm nic moc neopravuje, je tam jen hodně krátké zúžení v jednom místě (obousměrně, doprava svedena do jednoho směru).
nicméně tento týden je poměrně výjimečný, protože jednak je začátek prázdnin a druhak jsou ty svátky. takže tam může být docela husto.
ale běžně tam projíždím tak nějak v pohodě.
Potřebuji si rozšířit prostor na GoogleDisku (kvůli zálohování počítače), zdá se mi lepší předplatit si celé roční období a zajímalo by mě, jestli při zadání platební karty, lze její údaje po dokončení transakce smazat, nebo jestli tam zůstane zanesena navždy. Jiná platební metoda myslím není možná. Díky.
Bledule doporucuju navigaci pres google maps behem cesty, ukaze aktualni stav
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.