"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 05. července 2018 11:44

Karja  my už dávno říkáme kentrální podle vzorů kandat. 

No a pak taky. . ehhmm.. začneme od píky.. urkitě!  

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 05. července 2018 11:47

stes ja jsem si vsechny zdravy moudraky nechala vytrhat kvuli tomu, ze hrozilo, ze az dorostou do plny velikosti, mohly by mi poskodit ostatni zuby tim, ze se mi na celist proste nevejdou. myslim, ze to bylo super rozhodnuti, vubec mi ty zuby nechybi :D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. července 2018 11:52

razorblade 

Něco na tom je, mně vodorovně rostoucí moudrák zkřivil spodní zuby, které rostly rovně :-(

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 05. července 2018 11:58

Karja my to rikame vylozene ze srandy, jakoze kandat a kejn:D

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 05. července 2018 12:14

My zas doma čítame ski-fi knižky od vtedy ako ma opravila vo výslovnosti predavačka v kníhkupectve veľmi káravým tonom. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 05. července 2018 12:57

Nebavte se už o těch osmickach, začínám mít trochu divny pocity v čelisti vpravo nahore, mám je pod 7 a je to na operaci prej, moji máme je rezali zhruba v mým věku! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. července 2018 19:04

Potrefenáhusa 

Časovaná bomba? Stejně je to zajímavý, že jak je v rodině nějakej tělesnej neřád, dítě ho podědí, ne že ne. 

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 05. července 2018 19:15

Můžu poprosit - před časem sem dal někdo odkaz na krátké video ranního odívání dívky před 100-150 lety, bohužel nevím, kdo vkládal, ani do kterého to bylo vlákna a nemůžu dohledat, nevzpomene si někdo?

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. července 2018 21:22

Prosím, lze vrátit v zákonné lhůtě 14 dní i notebook (objednán přes net, vyzvednut na prodejně)? Bohužel už nemám krabici a byly v něm provedeny určité instalace. Důvodem je vysoká hlučnost ventilátoru, který navíc běží skoro pořád. A ne, nezjistila jsem to dříve. Notebook jsem si vyzvedla na prodejně, odnesla IT na přeinstalaci/doinstalaci, přivezla jej domů, v rychlosti zkontrolovala data a teprve po pár dnech jsem jej začala naplno používat. To mám asi dost smůlu, co? :-/

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 05. července 2018 21:25

whiskas pokud to mas z Alzy tak urcite...

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. července 2018 21:32

711990 Nemám, mám ho z it.cz. Pro někoho to vyzní jako blbost, ale ten ventilátor je fakt otravný. Nevím, jestli je to u toho konkrétního modelu normálka, ale moc se  mi to nezdá. Jelikož je dnes svátek, tak jsem neměla ani možnost telefonické konzultace, jestli jde o vadu, nebo to k tomuto modelu prostě patří. Mám Dell.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. července 2018 21:51

whiskas No čo tak viem predajci to príliš radi nemajú pretože to začali ľudia u elektroniky dosť zneužívať. V Alze som v pohode pochodila ale mala som od monitoru obal, mal na sebe dokonca aj folie a pod(u elektroniky si dávam pozor) a predavač bol veľmi rád že všetko vrátane obalu som priniesla. No a čo viem tak keď nemáš obal a software nieje pôvodný môžu ti strhnúť za to pomernú časť z pôvodnej ceny. Takisto keď tovar má známky používania. To platí v Alze a to je najústretovejší obchod čo sa vrátenia elektroniky týka (podľa mojich skúseností). Tak keď nemáš obal aspoň ho preinštaluj. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. července 2018 21:56

paktofonika Díky. Ten software by asi nebyl problém, byla mi nainstalována jen lepší sada Office a odinstalována nějaká free zkušební verze antiviru. Ovšem krabici asi už náš IT vyhodil, ale prověřím to, třeba nebyl až tak agilní. 

Díky .

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. července 2018 21:59

whiskas IT.cz píše

Kupující bere na vědomí, že dle ustanovení § 1837 občanského zákoníku, nelze mimo jiné odstoupit od kupní smlouvy o dodávce zboží, které bylo upraveno podle přání kupujícího nebo pro jeho osobu, pokud porušil jejich původní obal nebo pokud je možnost vrácení vyloučena v licenčním ujednání výrobce počítačového programu a které kupující výslovně odsouhlasil.

Nárok na úhradu škody vzniklé na zboží je prodávající oprávněn jednostranně započíst proti nároku kupujícího na vrácení kupní ceny.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 05. července 2018 22:29

whiskas Možná bys to neměla vracet ale spíš reklamovat kvůli hlučnosti větráku. Podmínkám vrácení už nevyhovuješ, ale na reklamaci by to projít mohlo.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. července 2018 00:23

paktofonika Díky .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. července 2018 00:25

Dadoo Tak reklamaci předpokládám nebrání nic, když je notebook nový a tedy v záruce. Ještě zkusím zavolat Dell support, ale bohužel během svátků nějak nefachčí .

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 06. července 2018 00:56

whiskas Jasně, nebrání, jde o to, jestli projde "hlučný" větrák. Jestli to uznají jako vadu. Snad ano, taky by mi to vadilo.

Ale je fakt, že se na to dá časem zvyknout a přestane se vnímat. V nejhorším případě.

Držím palce 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. července 2018 09:41

whiskas Reklamácia u Dell je úplne v pohode. Otazka je či je to vada alebo sa tým hlučným ventilátorom model vyznačuje. Tie lacné a niektoré zo strednej cenovej triedy to tak majú a nieje to vada len proste ventilátor nieje úplne najkvalitnejší. Ja mam E radu a notebook ani nepočujem ale to už je business trieda. Inac pred nákupom si treba zistiť aj tú hlučnosť mňa by to predtým nenapadlo ale upozornil na na to priateľ. :) Držím palce 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 06. července 2018 09:50

Jak jsem tu před časem řešila vyzvednuti objednávky v Orsay - na dovolené mi přišla výzva k vyzvednutí s tím, že balíček bude na prodejně pět dní a musím při vyzvednutí předložit OP. Po neúspěšném pokusu zkontaktovat mailem zákaznický servis s tím, že do 5 dnů to teda nestíhám, jsem volala přímo do Brna na prodejnu, kde mi paní řekla, že zásilka je u nich standardně 10 dní a můžu pro ni klidně i někoho poslat, že stačí jen znát číslo zásilky. No vyzvednout mi to neměl kdo, tak jsem tam skočila včera cestou z vlaku a fakt že jo, chtěli jen poslední tři čísla zásilky a křestní jméno. A pak se v tom má člověk vyznat, to má snad každá prodejna svůj systém nebo nevim...