Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 02. října 2021 00:11

Já mám problém s českými pohádkami  - tedy s těmi, které byly natočené cca po r. 2000. Nelíbí se, mi, dost často jsem je ani nedokoukala. Poslední roky se jim už vyhýbám, i na Vánoce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2021 00:15

Hanka H no povede se tak každá pátá. Ono taky co mají pořád vymýšlet, když ČT chce mít na vánoce tři nové (jedna je teda asi slovenská), ostatní televize taky něco natočí,... Těžko budou všechny skvělé.

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 02. října 2021 00:44

Mně se představitelka norské Popelky taky líbí. 

Mimochodem, Šafránkové v pohádce už zdaleka šestnáct nebylo. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. října 2021 00:54

Zuzuli mne sa práve tá "blativost" páči, je to také realistické. 

Inak sa mi tá Nórska herečka páči aj keď tiež mám dojem, že vyzera na Popolušku príliš staro. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. října 2021 06:21
Reakce na Renusatko:

Kokoska Já byla v divadle na Pretty Woman. Tak známe věci by se neměly předělávat.  Nenašla jsem nic pozitivního. Neznámá herečka bez šmrncu, které neseděly šaty a neuměla zpívat, Gazdík místo Richarda taky nebyl nic moc a celé to bylo strašně nudné. 

​jsem to videla dikybohu ne s gazdikem, ale s hanou holisovou a petrem stepanem a moc se nam to libilo:-)

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 02. října 2021 07:41
Reakce na Pinot Noir:

Mně se líbí Popelka s Šafránkovou, ale hodně i ta starší černobílá. A ráda se podívám i na jakoukoliv jinou, byť třeba jen jednou. Mně nevadila ani ta echt americká s Drew Barrymore.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. října 2021 08:22

viktorka_od splavu To věřím, že to hned bylo úplně jiné. Jen škoda, že si to nemůžeš vybrat.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 02. října 2021 08:50
Reakce na Evaeva:

Párkrát jsem narazila na nějaké německé zpracování a zjistila jsem, že mi to vadí.

​přesně, německé pohádky jsou divné.  A je to dějem, nebo zvukem, kolikrát jsem ani nekoukala, jen slyšela dialog, a poznala, že jsou to němci.

Buď píší divné scénáře, nebo mají divný dabing.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 02. října 2021 09:01

Lamicka Pinot Noir a tu Popelku, kde hraje Pierre Cosso a Bonnie Bianco jste viděly?

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 02. října 2021 09:05

Kokoska

Podle traileru (a hudebního doprovodu) soudím, že bude Popelka říznutá Pánem prstenů nebo Hrou o trůny.

Ale aspoň mají opravdu sníh a ne rybí moučku.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 02. října 2021 09:09
Reakce na Pinot Noir:

Mně se líbí Popelka s Šafránkovou, ale hodně i ta starší černobílá. A ráda se podívám i na jakoukoliv jinou, byť třeba jen jednou. Mně nevadila ani ta echt americká s Drew Barrymore.

​Ta černobílá byla nejvíc (byla jsem úplně malinká a pořád si na ni hrála). Bohužel ji pak strašně dlouho nedávali, protože v ní hrál Tříska.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 02. října 2021 09:20
Reakce na Zuzuli:

Kokoska v norsku je totiz ta se safrankovou strasne znama a oblibena. V nemecku jsem chodila do skoly s jednim norem a ten vykladal, jak to beha kazde vanoce v televizi a vsichni na to koukaji. On se dokonce na moritzburgu fotil s popelcinym strevicem, co tam je na schodech, a posilal fotku domu. A mam dojem (nejsem si ale jista, tak snad nebudu kecat), ze oni tam nemaji dabovanou verzi do norstiny, ale jen norske titulky k originalu. Tak bych rekla, ze proste jen chteli svoji jazykovou verzi. Stejny pribeh, dej a tak, ale v norstine.

A teda jeste mi doslo, ze norska se mi libi vic prave tim snehem a severskou atmosferou, ta ceska je takova "blativa" 

​Ona je Popelka jako jeden z mála zahraničních filmů v Norsku dabovaná, protože pohádka pro děti, ale je to jak rychlodabing z devadesátek. Jeden hlas čte všechny postavy a pod tím je slyšet český zvuk. Takže ten norský remake chápu podobně. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 02. října 2021 10:19

Mně se Tři oříšky nikdy nelíbily, z Trávníčka jsem dostávala osypky a z ústřední písně se mi navaluje jakmile ji slyším. Celý je to tak laskavý a roztomilý, až mi trnou zuby ale to je obecně můj problém s podobnou českou produkcí. Ty třeskutě umělecký čepce to věru nezachránily

Americká verze se mi líbila, pro Dougraye Scotta mám odjakživa slabost a Anjelica je dostatečně démonická no a na norskou se - dle traileru - docela těším. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. října 2021 11:56

SunEclipse nemecky filmy taky bezpecne hned poznam

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 02. října 2021 13:58

SunEclipse Viď. Pamatuju, jak jsem s nadšením usedla k nějaké pohádce (Š.Růženka, Žabí princ...) a bylo to hrozně divný - německý

Samozřejmě, že třeba ruské pohádky byly zvláštní a jiné, ale i tak jsem na ně ráda koukala.

Co dělalo a dělá tu divnou divnost německých?

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 02. října 2021 15:00

Hanka H Mě tam zrovna Tříska vždycky vadil, teda ten jeho zpěv. "Ta zlámala tři je-he-hly" a "zá-há-mek"mi vždycky kroutilo ušima.

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 02. října 2021 16:01
Reakce na bram:

Lamicka Pinot Noir a tu Popelku, kde hraje Pierre Cosso a Bonnie Bianco jste viděly?

​Ano a Pierre Cosso we mI moc libil

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 02. října 2021 16:18
Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 02. října 2021 16:58

Nejdriv priznani: Citim se jako movie star v nadzivotni forme. Takze me dnes strasne rozhodila small talk s novou spoluzackou, ktera je takovy ten typ "starší oplacana pani" a kdyz jsem rekla, ze moje deti maji 6 a 8 let, tak pronesla: "Tak to jsi je musela mit HOOOOOODNE pozde...!" Krava. Uf. Tak se mi ulevilo a jdu na kafe.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 02. října 2021 17:05

Luna tak to je pěkná kráva a ještě navíc pitomá. Dyť tohle se neříká ani kdyby to byla pravda.

Anebo se přeřekla a chtěla říct hoooodně brzo :)