Já mám problém s českými pohádkami - tedy s těmi, které byly natočené cca po r. 2000. Nelíbí se, mi, dost často jsem je ani nedokoukala. Poslední roky se jim už vyhýbám, i na Vánoce.
Stěžovací vlákno
Hanka H no povede se tak každá pátá. Ono taky co mají pořád vymýšlet, když ČT chce mít na vánoce tři nové (jedna je teda asi slovenská), ostatní televize taky něco natočí,... Těžko budou všechny skvělé.
Mně se představitelka norské Popelky taky líbí.
Mimochodem, Šafránkové v pohádce už zdaleka šestnáct nebylo.
Zuzuli mne sa práve tá "blativost" páči, je to také realistické.
Inak sa mi tá Nórska herečka páči aj keď tiež mám dojem, že vyzera na Popolušku príliš staro.
Kokoska Já byla v divadle na Pretty Woman. Tak známe věci by se neměly předělávat. Nenašla jsem nic pozitivního. Neznámá herečka bez šmrncu, které neseděly šaty a neuměla zpívat, Gazdík místo Richarda taky nebyl nic moc a celé to bylo strašně nudné.
jsem to videla dikybohu ne s gazdikem, ale s hanou holisovou a petrem stepanem a moc se nam to libilo:-)
Mně se líbí Popelka s Šafránkovou, ale hodně i ta starší černobílá. A ráda se podívám i na jakoukoliv jinou, byť třeba jen jednou. Mně nevadila ani ta echt americká s Drew Barrymore.
![]()
viktorka_od splavu To věřím, že to hned bylo úplně jiné. Jen škoda, že si to nemůžeš vybrat.
Párkrát jsem narazila na nějaké německé zpracování a zjistila jsem, že mi to vadí.
přesně, německé pohádky jsou divné. A je to dějem, nebo zvukem, kolikrát jsem ani nekoukala, jen slyšela dialog, a poznala, že jsou to němci. ![]()
Buď píší divné scénáře, nebo mají divný dabing. ![]()
Lamicka Pinot Noir a tu Popelku, kde hraje Pierre Cosso a Bonnie Bianco jste viděly? ![]()
![]()
Podle traileru (a hudebního doprovodu) soudím, že bude Popelka říznutá Pánem prstenů nebo Hrou o trůny.
Ale aspoň mají opravdu sníh a ne rybí moučku.
Mně se líbí Popelka s Šafránkovou, ale hodně i ta starší černobílá. A ráda se podívám i na jakoukoliv jinou, byť třeba jen jednou. Mně nevadila ani ta echt americká s Drew Barrymore.
Ta černobílá byla nejvíc (byla jsem úplně malinká a pořád si na ni hrála). Bohužel ji pak strašně dlouho nedávali, protože v ní hrál Tříska.
Kokoska v norsku je totiz ta se safrankovou strasne znama a oblibena. V nemecku jsem chodila do skoly s jednim norem a ten vykladal, jak to beha kazde vanoce v televizi a vsichni na to koukaji. On se dokonce na moritzburgu fotil s popelcinym strevicem, co tam je na schodech, a posilal fotku domu. A mam dojem (nejsem si ale jista, tak snad nebudu kecat), ze oni tam nemaji dabovanou verzi do norstiny, ale jen norske titulky k originalu. Tak bych rekla, ze proste jen chteli svoji jazykovou verzi. Stejny pribeh, dej a tak, ale v norstine.
A teda jeste mi doslo, ze norska se mi libi vic prave tim snehem a severskou atmosferou, ta ceska je takova "blativa"
Ona je Popelka jako jeden z mála zahraničních filmů v Norsku dabovaná, protože pohádka pro děti, ale je to jak rychlodabing z devadesátek. Jeden hlas čte všechny postavy a pod tím je slyšet český zvuk. Takže ten norský remake chápu podobně.
Mně se Tři oříšky nikdy nelíbily, z Trávníčka jsem dostávala osypky a z ústřední písně se mi navaluje jakmile ji slyším. Celý je to tak laskavý a roztomilý, až mi trnou zuby
ale to je obecně můj problém s podobnou českou produkcí. Ty třeskutě umělecký čepce to věru nezachránily ![]()
Americká verze se mi líbila, pro Dougraye Scotta mám odjakživa slabost a Anjelica je dostatečně démonická
no a na norskou se - dle traileru - docela těším.
SunEclipse nemecky filmy taky bezpecne hned poznam![]()
SunEclipse Viď. Pamatuju, jak jsem s nadšením usedla k nějaké pohádce (Š.Růženka, Žabí princ...) a bylo to hrozně divný - německý
Samozřejmě, že třeba ruské pohádky byly zvláštní a jiné, ale i tak jsem na ně ráda koukala.
Co dělalo a dělá tu divnou divnost německých?![]()
Hanka H Mě tam zrovna Tříska vždycky vadil, teda ten jeho zpěv. "Ta zlámala tři je-he-hly" a "zá-há-mek"mi vždycky kroutilo ušima.
Lamicka Pinot Noir a tu Popelku, kde hraje Pierre Cosso a Bonnie Bianco jste viděly?
Ano a Pierre Cosso we mI moc libil
Nejdriv priznani: Citim se jako movie star v nadzivotni forme. Takze me dnes strasne rozhodila small talk s novou spoluzackou, ktera je takovy ten typ "starší oplacana pani" a kdyz jsem rekla, ze moje deti maji 6 a 8 let, tak pronesla: "Tak to jsi je musela mit HOOOOOODNE pozde...!" Krava. Uf. Tak se mi ulevilo a jdu na kafe.![]()
Luna tak to je pěkná kráva a ještě navíc pitomá. Dyť tohle se neříká ani kdyby to byla pravda.
Anebo se přeřekla a chtěla říct hoooodně brzo :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí