Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. října 2024 21:33

Karja Já ho taky lituju, ze mu to nevyšlo. Jsem byla ten typ, co by to taky zkusil, že supl nebude vědět, ze mám mít referát. A za kouli bych byla naštvaná na osud, ze mi to nevyšlo. Naši by určitě ucitelce nic nepsali a já v případě dcery taky ne. To mi přijde fakt ujety. Jednu kouli by si dítě mělo řešit samo v tomhle věku. Bych se angažovala, až by dítě fakt potřebovalo pomoc nebo podpořit v případě většího problému.

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. října 2024 21:37

Tak já bych asi byla ta potvora rodič, co píše učiteli.

Protože oznamkovat lze  jen výkon, nikoli chybění úkolu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2024 21:39

notna jo, to souhlasím. Taky bych to nejspíš zkusila a pak to brala jako svoji blbost. (I když u nás to spíš probíhalo jako u Zuzuli takže by to pravděpodobně prošlo.) Jak jsem psala, naši by se to ani nedozvěděli. Na druhém stupni už to byla moje věc. (Samozřejmě nabízeli pomoc a tak)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2024 21:40
Reakce na Mha:

​Jo, to je vlastně pravda. To za nás nebylo, tyhle novoty

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. října 2024 21:51
Reakce na Mha:

​Takže když ztopím písemku, tak nemůžu dostat za pět? Není výkon, není známka?

Offline 1010
217 příspěvků moje polička 10. října 2024 21:51

Já bych ten referát asi taky nepřinesla a za tu pětku bych byla fakt naštvaná, protože by podle mě byla neprávem. Rodičům bych to přiznala, ale strašně bych se bála. Ale určitě by teda nepsali učiteli, spíš by mi řekli, že je to moje blbost a mám si to opravit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2024 21:52

notna platí to jen pro úkoly - když ho neodevzdáš, nemáš dostat pětku, ale kázeňský postih 

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 10. října 2024 21:54

Mha Tak zase výkon byl, že se postavil před tabuli a řekl, že prezentaci připravenou nemá. To je výkon za pět. U takových věcí osobně beru, že ta příprava je součástí výkonu.

a teda trochu si říkám, že pokud tvrdí, že to měl tak dobře připravené doma, tak to mohl zkusit odpřednášet i bez připravené prezentace a předvedl by alespoň něco.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. října 2024 21:56

notna u nás jedna učitelka dávala z informatiky za pět, když děti nedodali zadání z hodiny. 

Jako nepsala jsem tam, ale jsem ráda, že je pryč. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. října 2024 21:57

Evaeva Ale tohle nebyl domácí úkol, ne? To byl referát. V podstatě prezentujete nabyté poznatky. Jako když tě učitel zkouší z látky. 

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 10. října 2024 21:59

Já se priznam, ze by mě taky nenapadlo, ze se to nepřítomností ucitele neruší. To by to oznamkoval ten cizi, suplujici učitel? 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. října 2024 22:02

continuity Nevím, co je zadání z hodiny. Ale myslím, že je to něco jiného. Teď měl žák odprezentovat nějakou látku, vždyť je to vpodstatě jako zkoušení u tabule. Jestli řekl nemám, z hlavy to nedám, tak to je jako u zkoušení říct nevím. Proste za 5.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 10. října 2024 22:03

Pokud je u letfenixa zaběhlá praxe, že i se suply se pracuje, zkouší...jako s ní (což taky neznám), skoro bych si myslela, že chlapec na referát zapomněl, či se přímo vykašlal, a to co napsala matka, byla akorát omluva-výmluva.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. října 2024 22:04

Potrefenáhusa myslela jsem si to samé, ale jak jsem pochopila, tak ve škole u letfenixa mají jiná pravidla, než byla za našich mladých let, tj. že žák věděl, že referát má přednést, i když tam bude supl.

Já bych samozřejmě ve svojí 8. třídě nedonesla zhola nic, ale u nás to bylo tak, ze supl=hodina nicnedělání.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. října 2024 22:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Já se priznam, ze by mě taky nenapadlo, ze se to nepřítomností ucitele neruší. To by to oznamkoval ten cizi, suplujici učitel? 

​Ale letfenixa psala, ze učí už několik let tuto třídu a praxe je taková, ze supl normálně učí. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. října 2024 22:11

Už za moji školní docházky jsem zažila supl, který normálně jel učivo té hodiny i znamkoval. Když to byl učitel stejného předmětu. Jasně že nás nezkoušel tělocvikář z matiky. Ale občas se zadařil supl učitelem toho předmětu. Samozřejmě k naši velké nelibosti.

A u dcery taky byl někdy supl jako normální vyučování, obzvlášť v devítce před prijimackama bylo poznat, ze supl v matice a češtině není žádná volna hodina jako obvykle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2024 22:11

notna tak to nevím, co všechno je domácí úkol. Já bych řekla, že co dělám doma je úkol, ale zase je pravda, že je to trochu jako zkoušení. Každopádně to platí tady v Čechách. A pokud u letfenixa děti vědí, že mají mít referát i v případě suplování, tak pětka je na místě. Akorát bych se přimlouvala za možnost opravy.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. října 2024 22:12

notna já jsem pochopila, že referát měl být místo výkladu učitele, látku měl přednášet ten žák? Takže spíš jako domácí úkol s následnou prezentací třídě?

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 10. října 2024 22:13

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. října 2024 22:21

Evaeva notna 

referát přeci nemůže být zkoušení, když se dělá z ještě neprobrane látky. 

Já jsem teda za referáty a zkoušení před tabulí všemi deseti, když vidím, co pak předvádějí někteří promovaní inženýři, když mají něco odprezentovat před zákazníkem. Ale brala bych,že úkolem je děti něco naučit a ne jim dát špatnou známku. Naše škole byla přísná, ale z referátu nikdo nikdy nedonesl horší známou než dvojku (a jela to celá třída povinně) a byl to spíš doplněk k výkladu, takže když někdo zapomněl, odprezentoval to na další hodině.