Tak já bych asi byla ta potvora rodič, co píše učiteli.
Protože oznamkovat lze jen výkon, nikoli chybění úkolu.
Vidím to stejně.
Tak já bych asi byla ta potvora rodič, co píše učiteli.
Protože oznamkovat lze jen výkon, nikoli chybění úkolu.
Vidím to stejně.
žluťásek Však ano, měl si něco nastudovat a pak to odprezentovat před třídou. Vždyť je to jako zkoušení. Jen ví, kdy to bude a z čeho to bude.
Mě by ta práce s detma bavila, ale tohle bych nedala. Dohadovat se s rodiči, jestli a jak mám dělat hodnocení .
continuityjá jsem přesvědčená, že to dítě to neudělalo programově, ne že by zapomnělo. (Když to beru podle sebe
) Ale jinak s tebou souhlasím. Já bych mu dala pětku s tím, že to může odprezentovat příště a já známku opravím. Že to řeší rodiče, ještě tímto stylem, mi přijde zvláštní.
notna ale měl si nastudovat něco, co se neučili. Kdyby zvolil špatný zdroj a odprezentoval to tím pádem špatně, taky by to pětka nebyla
Mně to přijde spíš jako domácí úkol.
Evaeva rodice to řeší, protože si umím představit tu scénu doma. Jinak k známkám obecně, rozdíl v známce u dětí stejných vědomosti je klidně jeden celý stupeň.
https://idea.cerge-ei.cz/zpravy/rozdily-v-prisnosti-znamkovani
Ve chvíli, kdy váha známek na přijímačkách kolikrát přesahuje 25% je to prostě špatně.
continuity no já bych známky klidně zrušila úplně. To jejich zohledňování u přijímaček teda určitě, o těch rozdílech vím, to bylo vždycky.
Já bych teda nečekala, že to budou rodiče jakkoliv řešit. A když, tak úplně jinak.
Evaeva jsou rodiče, co to těší a rodiče, co to neřeší. Dokud dítě chodí do školy a oni mají vůči němu vyživovací povinnost, mají právo to řešit. Zrovna tohle mi přijde na té celé situaci nejvíc pochopitelné.
Že se to učitelům nelíbí, je věc jiná. Ale občas se teda chovají prazvláštně - třeba mladší nikdy nedonesla opravenou písemku z fyziky. Muž se s jejím učitelem znal a prý kvůli tomu, že mu matky píšou. Kdyby z té fyziky nosila špatné známky, píšu také, protože těžko se dítě doučí, když nevíme, co to bylo.
Desclaimer: tady už odbočuji od původního tématu a ve škole jsem mimo obecných konzultaci nikdy známky řešit nebyla.
continuityřešit to můžou, ale ve 13. by mi to bylo trapné, kdyby rodiče řešili můj neudělaný referát. To si, myslím, by mělo zvládnout to dítě. Zjistit, co může udělat pro nápravu. Nějaká opakovaná pochybení učitele nebo naopak soustavný problém s učením na straně toho dítěte bych považovala za něco, co už dítě samo nevyřeší a musí nastoupit rodič. Ale je pravda, že dneska jsou děti v trochu jiné pozici díky těm edupagům.
Písemky se můžou nosit domů? Za nás se archivovaly, ty větší teda. Vždycky nám je rozdali a pak zase vybrali. Rodiče je mohli vidět ve škole.
Referat bych nedonesla. Petka by me nastvala. Pokud by se to stalo dceri v predmetu, kde ma 2 - 3 znamky, resila bych to na rodicovskem. Klidne at ji da dalsi referat.
Kdybych byla ucitelka, musel by ho odprednaset dalsi hodinu a plus dalsi trest. Esej, novy referat. Ale ne spatna znamka. Max.poznamka v bakalari.
Evaeva ty pořád vycházíš z toho, že ten referát neudělal.
Ale mě tahle možnost třeba vůbec nenapadla, podle mě by to matka neřešila, kdyby se na to vyprdl. Beru to tak, že s tím strávil čas a pak to prostě do školy nevzal, protože učitelka, která úkol zadala, neměla být ve škole. V tom případě by mě jako rodiče pětka taky štvala.
Candance Já bych asi mohla napsat přesně to co ty. :-)
Samozrejme, že na zastupovanej hodine sa učí. Veď učiteľ chýba niekedy mesiac, niekedy dlhšie. Okrem toho to máme aj v nariadení od riaditeľky, pripraviť hodinu, keď chybáme. Keď som bola s malým na OČR od mája do júna, každý deň som posielala prácu cez EduPage.
Referát môže byť aj nové učivo, keď je to zvládnuteľna téma. A známok v tomto ročníku mávajú cca 8 za polrok.
letfenixa Ono je to asi v dnešní době všech těch elektronických systémů, známek online apod. už trochu jiné, než jak to tu většina z nás zažila, tak to asi vnímáme jinak než učitelé. Dříve spolu podle mě ti učitelé takto nekomunikovali, protože ani možná nevěděli, kdo na těch hodinách, kde nebudou, bude.
Já jsem teda ze školy pryč hodně dlouho ale když si představím že bych neodevzdala termínovaný úkol protože vím že na ten den má šéf dovolenou - to je úplně absurdní
1010 viktorka_od splavu letfenixa
My jsme se před digitální érou dozvěděli, že bude suplování, až ten den ve škole, případně až tehdy, když do třídy nakráčel jiný učitel ![]()
Pokud se žák přihlásí na referát, bere na sebe závazek a už to není dobrovolné - dobrovolné je to v okamžiku, než si to vybere a přihlásí se. Navíc, když závazek nesplní, plynou z toho důsledky (stejně jako pak v pracovním procesu - a nemá být škola příprava na život?
Včetně toho, že když něco nesplním, musím si to pak napravit sám a případně se omluvit a hledat náhradní řešení, nenechám to na rodičích, zvlášť ve - předpokládám - 14 letech? )
A zjednodušeně z pohledu učitele - když má nějak postavenou hodinu a počítá s tím, že bude referát, musí pak rychle improvizovat, což pro zastupujícího učitele není zcela snadné. Jistě, kdyby žák chyběl pro nemoc, byla by to jiná situace, taky by se s tím musel vypořádat, ale je to zbytečné.
viktorka_od splavu my teda referaty (proste prednasky) v praci mame. Dva typy, jedny maji mladi lekari pred atestaci a jiny den vsichni. Normalne prezentace rano pred vsemi a predstav si ze zapominame taky. Ne nejak programove ale kolikrat to nekdo z ruzneho duvodu nema a zadny postih neprichazi
. Proste to je dalsi tyden.
letfenixa já bych referat taky nedonesla. Ale za nás to fakt bylo supl rovná se nedělá se nic.
A jakou známku by dostal kdyby to v pořádku odprezentoval?
viktorka_od splavu ale zas kdybys měla řešení přímo s ředitelem a věděla bys, ze ten den tam nebude? Tak by mi taky přišlo logicky to připravit až na jeho přítomnost
coz už jsme si vysvětlili, ze není tenhle případ (ale i tak mi ta koule přijde moc a nechala bych ho to odvypravet priste)
Potrefenáhusa Stopro bych si to nachystala, protože bych čekala že to třeba bude chtít poslat mailem aby se na to mrknul a druhý den si o tom povykládáme.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.