SunEclipsevidím to stejně, stížnost je oprávněná, hejt neoprávněný útok. A stěžovat si na to, že jedna banka funguje hůř než jiné, podle mě není na hraně hejtu, ale právě oprávněná stížnost, navíc u notna jistě na základě mnohých zkušeností a v porovnání s jinými bankami. Jako účetní vidím mezi bankami dost výrazné schopnosti v tom, co "umějí", a jak rozdílně komplikovaně může tatáž operace probíhat u různých bank.
Stěžovací vlákno
Pinot Noir hejt je neoprávněný útok
jako připustila bych, že to je silnější než stížnost, ale když někdo hejtuje třeba hnusný počasí nebo kolony, nepřijde mi to špatně užité. Prostě to fakt nesnáší, ať už oprávněně nebo neoprávněně
Evaeva rozdíl je právě v tom nadávat na něco vs nadávat někomu. Pokud řeknu "to je dneska ale ošklivo" je to stížnost, kdežto "zasraný počasí" je hejt ![]()
A je tu i ta neoprávněnost - počasí ani kolony za sebe nemůžou ![]()
SunEclipse jasně, jedno je stížnost a druhý je hejt, ale obojí je to oprávněné, nesnášet to počasí můžu a mám k tomu nejspíš dobrý důvod
Evaeva to ze nesnasis nejaky pocasi prece nikdo nerozporuje, o tvych pocitech rec nebyla, resime rozdil mezi vyznamy slov stiznost a hejt
SunEclipse no právě, já nevidím rozdíl v tom, že by hejt musel být neoprávněný
Možná je silnější, ale pořád může být oprávněný
Evaeva když já bych právě stížnostem na počasí nikdy neřekla hejtování. To, že nemám ráda zimu, dršťkovou, nebo zelený lentilky, a řeknu to, přece není hejtování.
Evaeva tak jasne, kazdy vnima vyznam slova trochu jinak, jako podstatne jmeno se s hejty setkavame hlavne ve vyznamu hejtu na socialnich sitich, a tam ta neopravnenost patri. To co mozna myslis ty, je spojeni se slovesem, hejtovat pocasi - tam to pro me vyzniva trochu jinak. Nicmene ta opravnenost se vztahuje k subjektu hejtu, nikoli k haterovi - to pocasi za sebe nemuze, nedela to schvalne ![]()
Pinot Noir já tomu právě klidně hejtovaní řeknu
překvapilo mně, že je to tady vnímáno až tak pejorativně
Evaeva Pro mě je hejt nenávistný komentář, mám ho spojený jen se sociálními sítěmi, jako útok na něco, nebo spíš někoho. Oprávněnost nebo neoprávněnost asi úplně nerozlišuju, ale klonila bych se spíš k neoprávněnosti. V souvislosti s počasím bych to spojení asi nikdy nepoužila. Možná jako "lidi strašně hejtí tohle počasí, ale já ho mám ráda...", ale zase jako reakci na nějakou debatu na sociální síti.
Jinak teda stížnost mám taky, děti se letos po dlouhé době přihlásily na logickou olympiádu, dcera se na to vyprdla
, ale syn má dost dobrý výsledek, patří mezi 4% nejlepších, zatímco tady patří rozhodně mezi ty horší, z matiky zatím propadá.
Chápu, že to spolu tak úplně nesouvisí, ale stejně mě to teda trochu zarazilo....
Mne hejtovat přijde stejný jako nadávat, hejtovat počasí je proste nadávat na počasí, a to slovesa nadávat má přece taky různou škálu zabarvení od mirny stížnosti po sprostý nadávky a velkou zlost
takze proste stejný jako kdyby meri napsala Nechapu, proč na tu komercku všichni tak nadavate, já jsem s ni spokojena - taky by se asi nezkoumalo, jestli ty stížnosti jsou oprávněný nebo ne
Potrefenáhusa mně tam chybí ta nenávist, to je přece podstata toho slova. Nadávat můžeš na leccos, ale ne vždycky je v tom ten prvek nenávisti.
A ta stížnost podle mě právě neobsahovala nenávist, ale oprávněnou kritiku toho, že je tam problém to, co v jiných bankách není.
Pinot Noir mne přijde, ze je ten význam už posunutej
Pinot Noir ale myslím, ze i původem česky slova můžou bejt vnímány ruzne a je tezky se někdy domluvit i s clovekem z jiný části Čech (a proto bych se do nadávek v cizím jazyce nikde nepoustela, protože je velmi tezky odhadnout tu miru)
Potrefenáhusa asi jak pro koho, proto potom vznikají nedorozumění. Třeba jedna moje švagrová, celkem činná na sítích, bere jako hejt jakýkoliv jiný názor, než svůj, a protože hlásá občas úplné nesmysly, je přesvědčená, že je oblíbených terčem haterů. No, není.
Pinot Noir tak hateři mi zas přijdou už jinej "level"![]()
Pinot Noir ze jako hateri a nenávistný hustý na sociálních sítích je jeden význam, ale ze jinak v jazyce už se to hejtovani posunulo i do významu ty stížnosti
Potrefenáhusa tak ale z diskuze se mám dojem, že ne úplně všeobecně.
Pinot Noir tak samozrejme ze tyhle v podstate slangovy pojmy kazdy vnima jinak, jsou i lidi, co je ani neznaji ![]()
Ale mam pocit, ze bysme se uz mely presunout do cestinskyho vlakna ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí