Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 13:10

Karja neboj, myslim ze tam, kde sem vysekala, se bezne nedostanes:D 

Myrtila jo presne

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 14:56

Na tomto vlákne se nedávno písalo ( aj ) o maslu ? Tak pridám niečo k téme, ale skôr na odľahčenie .

Snažím sa na seba nazerať racionálne, to značí, že si uvedomujem svoje slabé, aj silné stránky. Medzi tie dobré vlastnosti dlhodobo patrí to, že nie som naivná - hovorím o dospelosti, v mladosti by som to tak presvedčivo tvrdiť nemohla .
Preto napr. pri nákupe v potravinách sledujem kilovú cenu, a nedám sa zlákať tým, že niečo v nezvyčajnej váhe sa zdá byť lacné./ napr. čokoláda na varenie, zvyčajných 100 gr. a ejhle, už je to 90, a nedávno dokonca 85 gr.! apod./ Nie, nie, som spokojná s tým, ako sa nedám sa nachytať. Nedávno som takto špekulovala nad maslom. No jasne, váha 200gr., na to vám neskočím - lenže kilová cena bola lepšia! Myslela som si, nová značka, asi sa chcú uchytiť na trhu, a zobrala som. Dnes som, vzhľadom na to, že akosi bojujeme s následkami prechladnutia, robila na obed iba silnú cesnakovú polievku, a čo k tomu - dajme si rezance s orechmi. Už som končila, a manžel sa zastavil, iba na malé ochutnanie. Jo, jo, je to silné, pochvaľoval si, a ako tak blúdil pohľadom po prípravnej doske všimol si masla. A že vraj čo som to kúpila? No čo, maslo, nie? Aj ja som pozrela na obal, a o chvíľu som to už tiež uvidela - a bolo mi všetko jasné. Áno MASLO, stálo tam veľkými písmenami, ale tiež - 61 % tuku! Tak ma predsa dostali, lebo pri tom, ako som starostlivo kontrolovala kilovú cenu, som tento údaj prehliadla. Maslo, s hodnotou tuším 82 % áno, ale s tými 61% - je to ešte maslo? Kurnik šopa, na všetkom už sa dá  zarobiť? - podvádzať,!  a ja si už tou svojou nenaivitou nemôžem byť až tak istá.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 15:29

Blanka Já na to sledování váha/cena nemám kapacitu. Prostě kupuji jídlo co jsem zvyklá, občas teda udělám změnu v seznamu, když mi nějaká kamarádka doporučí něco ověřeného, jnak mám svého řezníka, pekaře, rybáře a co nekoupím u nich, tak přijede Rohlík a nebo Scuk. Prakticky jsem šťastný člověk, že je mi jedno jestli koupím máslo za 74 nebo 52 ta spotřeba u nás není nijak velká.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 17:08

Kan - tak to ja na ceny pozerať musím, ale nie je to iba o šetrení, ani iba o masle. Hrozné je, ako je  spotrebiteľ beztrestne klamaný, a k tomu tie bombastické reklamy , podľa ktorých je vlastne všetko  lacné a ešte lacnejšie .  

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 17:16

Blanka Hele všichni chtějí tvoje prachy a tady ty odrbávky jsou hrozný. Já chápu, že ceny jdou nahoru, ale mám ráda, když ten prodejce hraje fér a upozorní. Nechávám pravidelně tisknout nějaké věci v kopírovacím centru u nás a pán mi narovinu řekl, že ten papír začal brát jinej právě kvůli ceně, že je to jiná gramáž i dodavatel a že ví, že na to koukám, tak by mě rád informoval, že to bude asi jinak a jestli souhlasím. To je přístup podle mého naturelu.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 17:48

Kan -  no áno, to je fér.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 18:01

Blanka ale spotrebitel klamany neni, kdyz je to napsano na obalu

Ze si to nekde neprecte, je druha vec. Podle ceske legislativy je zrovna tohle malo tucne maslo v poradku.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 18:03

Blanka Já jsem na jakýkoliv podlosti prodejce strašně háklivá. Dnes mi v jednom obchodě nabízela obsluha Body mist. Tak říkám, že si na tyhle popisky nepotrpím (chápej, já mluvím česky, ona mluví česky, platíme tady daně, volíme, tak když už mi nabízíš nějaký zboží, za který zaplatím korunama, tak mluv česky) A ona, že nerozumí, tak jí říkám, je to tělová mlha, nebo něco na ten způsob? A ona že ano. Já: Tak to přesně takto říkejte. Nic jsem nekoupila, ale chtěla jsem řasenku. Utratila jsem jinde. :D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 18:25
Reakce na 999:

Koupit si rostliné mléko v DM mi přijde fakt směšný, to je chemický koktejl.

​Já v tom teda nic extra závadnýho nevidím, ale třeba jenom blbě koukám
Vypestovano a vyrobeno v Německu a Rakousku, za mě teda ani otrocká práce a ekologická katastrofa se nekoná ...

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 19:00

Gatita 

To se mi v zimní sezóně stává pravidelně, že sebou fláknu v lese při běhání, nezáleží jestli za světla nebo potmě. Blbý listí!

Ale dnes jsem se vysekala v autobuse, zrovna když jsem před zastávkou vstávala, abych si nachystala kočár, tak řidiči vlezla normálně mimo přechod do cesty nějaká ženská (na Lihovaru!), jak jsem letěla, ještě jsem málem nabrala sousední kočárek s malým miminkem. Šárka se s kočárkem teda taky položila, ale přišlo jí to jako zábava.

Offline 999
19829 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 19:25

MP Meri Jo, tohle je v pohodě.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:01

999 Prošla jsem všechny z ty DM privátní značky a kromě kokosového, kde je jako zahušťovadlo guarová guma (která mě osobně ani tak neuráží), mají všechny ve složení 3-4 složky, přičemž dvě z nich jsou voda a sůl, třetí je sušenej/pastovanej danej primární produkt. 

Jakože chutnat to určitě nemusí každýmu a nemusí mu to ani sedět z výživovýho hlediska, ale celkem bych byla pro, aby se nešířil narativ, že to je chemickej koktejl, složení na tři řádky apod., protože to úplně zbytečně může někoho odradit. 

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:06

MP Meri kokosove si obcas koupim, je to trochu zas zmena do toho kafe, ale to ovesne mi teda krute nechutna.

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:10

Kokoska alebo ešte mandlove je dobré. 

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:12

letfenixa no, neni to ono.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:13

letfenixa Je vtipný, jak má každej ty chuťe úplně jiný, já zrovna chtěla napsat, že můžu všechny, kromě mandlovyho, protože se mi z něj regulérně navaluje Ale ovesný miluju.

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:16

MP Meri má, no. Ja normálne orechy neznášam, ale to mandlove v pudingu a pod môžem. Ale na ovos som alergicka, tak to radšej nie.

Offline 999
19829 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:22

MP Meri Já ovesný nemůžu a třeba to mandlový ve mně moc důvěry nevzbuzuje. Není to privátni značka, ale v DM jsem ho zkoumala. Já mám s jídlem čistý svědomí, mléko nepiju (ani náhražky), maso a vejce jen z farmy nebo domácí,  ale třeba uhlíková stopa z létání je u mě na pováženou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:22

dzizisketa ježiš! Jseš doufám jen potlučená

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 21:31

MP Meri já to mám tak, že kravské mléko nejsem v syrovém stavu schopná vůbec pozřít a mám k tomu úplný blok. Používám ho jen vaření, capucino a dětem. No a to ovesné z dm mi vyloženě chutná