Na tomto vlákne se nedávno písalo ( aj ) o maslu ? Tak pridám niečo k téme, ale skôr na odľahčenie .
Snažím sa na seba nazerať racionálne, to značí, že si uvedomujem svoje slabé, aj silné stránky. Medzi tie dobré vlastnosti dlhodobo patrí to, že nie som naivná - hovorím o dospelosti, v mladosti by som to tak presvedčivo tvrdiť nemohla
.
Preto napr. pri nákupe v potravinách sledujem kilovú cenu, a nedám sa zlákať tým, že niečo v nezvyčajnej váhe sa zdá byť lacné./ napr. čokoláda na varenie, zvyčajných 100 gr. a ejhle, už je to 90, a nedávno dokonca 85 gr.! apod./ Nie, nie, som spokojná s tým, ako sa nedám sa nachytať. Nedávno som takto špekulovala nad maslom. No jasne, váha 200gr., na to vám neskočím - lenže kilová cena bola lepšia! Myslela som si, nová značka, asi sa chcú uchytiť na trhu, a zobrala som. Dnes som, vzhľadom na to, že akosi bojujeme s následkami prechladnutia, robila na obed iba silnú cesnakovú polievku, a čo k tomu - dajme si rezance s orechmi. Už som končila, a manžel sa zastavil, iba na malé ochutnanie. Jo, jo, je to silné, pochvaľoval si, a ako tak blúdil pohľadom po prípravnej doske všimol si masla. A že vraj čo som to kúpila? No čo, maslo, nie? Aj ja som pozrela na obal, a o chvíľu som to už tiež uvidela - a bolo mi všetko jasné. Áno MASLO, stálo tam veľkými písmenami, ale tiež - 61 % tuku! Tak ma predsa dostali, lebo pri tom, ako som starostlivo kontrolovala kilovú cenu, som tento údaj prehliadla. Maslo, s hodnotou tuším 82 % áno, ale s tými 61% - je to ešte maslo? Kurnik šopa, na všetkom už sa dá zarobiť? - podvádzať,! a ja si už tou svojou nenaivitou nemôžem byť až tak istá.
Fúha, ja som mala dojem, ze Maslo sa to môže volat až od určitého obsahu tuku a že od toho sú všelijake odvodeniny typu Máslíčko a pod.