Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 21:06
Reakce na Blanka:

Na tomto vlákne se nedávno písalo ( aj ) o maslu ? Tak pridám niečo k téme, ale skôr na odľahčenie .

Snažím sa na seba nazerať racionálne, to značí, že si uvedomujem svoje slabé, aj silné stránky. Medzi tie dobré vlastnosti dlhodobo patrí to, že nie som naivná - hovorím o dospelosti, v mladosti by som to tak presvedčivo tvrdiť nemohla .
Preto napr. pri nákupe v potravinách sledujem kilovú cenu, a nedám sa zlákať tým, že niečo v nezvyčajnej váhe sa zdá byť lacné./ napr. čokoláda na varenie, zvyčajných 100 gr. a ejhle, už je to 90, a nedávno dokonca 85 gr.! apod./ Nie, nie, som spokojná s tým, ako sa nedám sa nachytať. Nedávno som takto špekulovala nad maslom. No jasne, váha 200gr., na to vám neskočím - lenže kilová cena bola lepšia! Myslela som si, nová značka, asi sa chcú uchytiť na trhu, a zobrala som. Dnes som, vzhľadom na to, že akosi bojujeme s následkami prechladnutia, robila na obed iba silnú cesnakovú polievku, a čo k tomu - dajme si rezance s orechmi. Už som končila, a manžel sa zastavil, iba na malé ochutnanie. Jo, jo, je to silné, pochvaľoval si, a ako tak blúdil pohľadom po prípravnej doske všimol si masla. A že vraj čo som to kúpila? No čo, maslo, nie? Aj ja som pozrela na obal, a o chvíľu som to už tiež uvidela - a bolo mi všetko jasné. Áno MASLO, stálo tam veľkými písmenami, ale tiež - 61 % tuku! Tak ma predsa dostali, lebo pri tom, ako som starostlivo kontrolovala kilovú cenu, som tento údaj prehliadla. Maslo, s hodnotou tuším 82 % áno, ale s tými 61% - je to ešte maslo? Kurnik šopa, na všetkom už sa dá  zarobiť? - podvádzať,!  a ja si už tou svojou nenaivitou nemôžem byť až tak istá.

​Fúha, ja som mala dojem, ze Maslo sa to môže volat až od určitého obsahu tuku a že od toho sú všelijake odvodeniny typu Máslíčko a pod.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 21:09

Archeologický výzkum a bezpečnost oráce se moc neslučují. Zatím jsem nepřišla na to, jak to vykopat a dodržet pravidla.

A "vtipná" historka. Máme nárok na pracovní obuv za 1500,- ročně. Za tu cenu jsou boty na prd, takže jsem si koupila vlastní pohorky, protože mi vydrží několik let, jsou pohodlnější, neprotečou, atd. Jsou certifikované jako pracovní obuv pro horskou službu. Kdyby se mi něco stalo, nemám pracovní obuv, protože jsem je nekoupila za podnikové peníze (stály několikanásobně víc než těch 1500,-)

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 07:03

brrr a domluvit se s prodejcem na úpravě ceny na faktuře? Takhle to děláme my.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 07:22
Reakce na slniecko:

​Fúha, ja som mala dojem, ze Maslo sa to môže volat až od určitého obsahu tuku a že od toho sú všelijake odvodeniny typu Máslíčko a pod.

​podle googlu musi podle legislativy máslo obsahovat pouze mléčný tuk a jeho obsah musí byt vyšší než 40% (pomazankove máslo mělo jen 31%), takže ty maslicka budou asi s rostlinným tukem. 
ja to min tučný maslo v obchode asi nikdy neviděla 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 07:28

Potrefenáhusa ja som ho kupila tiež. Doma som bola uplbe vytočena a tak som skúsila aspoň do koláča. 

Odteraz lepšie pozerám. 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 07:41

brrr v archivnictví je to podobné - máme nárok pouze na hnusoboty s pevnou špičkou - kvůli ochraně při stěhování, ale stěhování je jen malá část práce, takže si z vlastního kupujeme sandály s páskem přes patu, v kterých se dá přežít v kanceláři i v létě. Kdybych upadla v práci na schodech, tak mě musí kolegové fofrem přezout.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 07:58

Janulik03 mne i googl vyplivl jen to vaše, tak možná to k nám ještě nedorazilo

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 08:00

Potrefenáhusa no to nie je tovar, ktorý chces. Videla aom to prvý krát a dúfam že aj posledný 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 08:19

rasaNori Jo, tak to dělá kolega. Chtěla jsem jen ukázat na absurditu problemu. Ostatně, tipla bych si, že ty moje Hanwagy jsou kvalitnější než většina bot z pracovních oděvů. Ale já je až nekriticky miluju.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 08:24

Archivářka Přesně. My máme dokonce seznamy, co bychom si měli koupit za kusy oděvu, ale ten, kdo to vymýšlel očividně nikdy na výzkumu nebyl. Spravně bych si podle toho seznamu měla nakoupit a pravidelně obnovovat, ačkoliv to třeba vůbec nepoužívám. To co by se mi hodilo si koupit nesmím. Jde to teda  řešit, tak jak píše rasaNori 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 08:32

brrr to je vsude. Nam se treba asi nic nestane, ale par let zajistujeme prevoz pacientu s podporou vitalnich funkci prevozovymi sanitkami. A casto se to dozvis rano. Erarni veci fasujeme jen vnitrni, takze mam treba bile/zelene, vlastni mikinu a boty a pres to flausovy cerveny kabat . Protoze je zima a snih venku. Je to desnw profwsionalni, hlavne vedle tech vyladenych zachranaru ze sanity, co fasuji boty asi za sestku a maji stejnokroj. Nastesti se nikomu z nas nestalo, ze by nas treba odvolali k nejake nehode. To by bylo skvely, v botach na podpatku treba. 

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 09:13

Jos a nejde mit v praci nejaky boty v rezerve pro tyhle pripady? Kabat by si teda clovek taky nerad znicil, ale mit sadu vseho pro "co kdyby" je blbost. Nechapu teda, proc neco nemuze mit v zaloze zdravotnicke pracoviste.

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 09:49

Kokoska tak muzu si na lekaraku nechat nejake svoje. Zachranka fasuje pohory, takze kdo treba pracuje i tam, nosi si tyhle veci. V zaloze mame par softshellovych bundicek pro pripad, ze jdeme na heliport. Ale v zime je to celkem malo. Ze by poridila neco nemocnice nehrozi, ty hadry jsou mnohem horsi nez pred lety. Sama umelina a chemicke cisteni. Obcas to ma hnusne fleky a atopici to vubec nesnesou.
Kdyz jsem zacinala dostavali jsme na jmeno par kusu od vseho, bavlnene, pekne prane na 90. Hezky plast....to se vratilo a ted mame erar, ze si beres ze skrine. Ale vecne chybi velikosti s a m, damske haleny nemaji kapsy, tak si i lekari bereme sesterske. Ty zase chybi logicky jinde. Takze pulka lidi nosi cast svych veci a vedeni se pak vzteka. Kocourkov proste. Boty si taky kupuju ve zdravotni obuvi vlastni, at mam aspon pekne a ne pet let oslapane. Neco jde nafasovat bokem ze skladu, ale na to aby si clovek bral pomalu dovolenou, protoze tam jsou jen rano v jeden dany vsedni den apod. 

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 10:05

Jos to je teda smutny.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 10:07

Jos Kamarádka je doktorka na záchrance a zrovna letos si několikrát stěžovala, že jim změnili stejnokroj, místo bavlny vyfasovali všechno umělé a k tomu zákaz nosit vlastní oblečení. Takže místo vlastního funkčního trička (v daných barvách, to museli dodržet i předtím) má umělou halenu, ve které, dle jejích vlastních slov, je už po dvou hodinách tak zpocená, že se za to stydí. Bylo mi jí fakt líto, jak byla ta vedra. 
My jsme měli v práci (zdravotnictví - v laboratoři) taky umělé oblečení, kalhoty člověk nějak přežil a trička jsme měli všichni svoje, protože ta umělá byla fakt na houby - nejdřív všichni spořádaně nosili bílá, ale postupem let a s obměnou lidí i jiná jednobarevná. Ale k nám nechodili žádní pacienti, tak to nikdo neřešil. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 10:14

Myrtila Vidis, jsem myslela ze zachranka lepsi, nejak jsme to v praci neprobirali. Smutne moc. Jo u nas taky casto nosime vlastni, treba mam halenu a pres to vlastni mikinu (byva mi zima), nebo mam tricko a vezmu si tozepnuty stejnokroj. Ja nastesti travim vetsinu casu v salovem a tam je to jasne, i je trochu lepsi. Treba kalhoty jsou na snurku. Ale kdo je cely den v ambulanci...No a ze vypadame uplne otresne, to je vec druha. Zmackane nesedici umele hadry, az se clovek skoro stydi. 

Offline Catherinne
10866 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 10:44

Jos asi je to všude stejný, odrbat to co to jde. Na materiálu, na střizích, přesně jak píšeš v poslední větě. 

Muž taky oblečení fasuje, oblekové kalhoty vypadají ještě dobře, ale nic nevydrží. Bílá košile umělina, boty si kupuje sám už desítky let, protože erár je v plastu, kůže neexistuje, v létě děs a v zimě by na šlupičkové podrážce zmrzl. Začal si kupovat pořádné reflexní vesty jako maj policajti a to se ujalo, teď je vyfasovali všichni a letos se na zimu vytunil dvěma žlutýma, reflexníma bundama z pracovních oděvů jako ze záchranky. Fakt je to strašný co fasují a ti chlapi jsou v tom celkem 14 hodin v kuse.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 11:09

Tak korporát na to je asi dobrej, všichni tedy fasují trička a vedení i košile, nově tedy máme polo trika, všechno bavlna. Kalhoty nikdo neřeší, obuv musí být s kovovou špičkou, přes to nejede vlak. Máme nárok jednou za rok na 5 tricek/košil a výroba ještě 5 tilek. Boty co dva roky a mikinu stejně. Jiné oopp, jako rukavice, špunty do uší, jsou volně po provoze. Pravidelný audit zahrnuje i kontrolu dodržování. Akorát se nesmí trička nijak upravovat, stříhat a zkracovat. Taky se podepisuje papír, že v tom nebude člověk chodit mimo firmu.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 11:29

Jos Možná se to liší kraj od kraje, nebo tak nějak, jak jsou záchranky organizované. 
Ale je to fakt na houby, takové plýtvání vším, materiálem i penězi na straně zaměstnance i zaměstnavatele, když jedna strana to nakupuje a druhá to nenosí a kupuje si radši svoje. 
Taky mám z poslední práce doma sadu pracovního oblečení do labu i do terénu (včetně dvojích pracovních bot a zimní bundy), které jsem prakticky nepoužila a už asi ani nepoužiju. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 03. listopadu 2024 11:56

MyrtilaTo jsi mi připomněla. Když jsem šla na mateřskou, chtěli po mě, ať vrátím pracovní oblečení (to jsem az na jednu vestu neměla) i boty. Tak jsem je tam nechala, stály tam pět roků a když jsem se vrátila, mohla jsem je vyhodit. Nepřišla jsem na to, jestli je měl místo mě používat někdo jiný nebo jak to bylo myšleno.