Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 00:03

Blanka Přesně, je to tolerovatelná odchylka. Já mám pocit, že jsme jednou doma měřili mléko a litr nebyl litr. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 05:00

Blanka presne tak, kazda kategorie potravin ma povolenou nejakou odchylku v ceske legislative, ale kdyz je tam to e za vahou, tak to znamena, ze to vyrobce sleduje a vyhodnocuje a  v celku musi cela sarze vyjit minimalne 250 g, takze nekde beha zase pekne prevazena hera, aby prumer sedel.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 08:18

Jste mi pripomněly moji brigádu v pekárně před milionem let. Průběžně jsem utahovala a povolovala šroub v násypce s těstem. No a občas měl nějaký rohlík 35g a jiný 28. Nedivte se, bylo kolem třetí ráno. Tu 40g hromádku jsem tedy sebrala a hodila zpět do násypky. To jsem usoudila, že je už mimo odchylku.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 09:03
Reakce na letfenixa:

Zuzuli áno, slovenskí voliči veľmi jasne ukázali, že volia toho, kto najviac kričí. 

Nemôžem si odpustiť  a pridám na margo tento smutný vtip 

Na predvolebnom mítingu sa sťažuje sa babka Ficovi -  ja vás  budem voliť, ale mladí si zo mňa uťahujú!
Fico ju ukľudňuje -  nič si z toho  nerobte, oni odídu

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 09:23

Teda reknu vam, nejhorsi prace je ta, kde musite cekat na podklady od druhych lidi, abyste mohli svuj kus dokoncit a poslat dal. Potrebovala jsem to idealne vcera dopoledne a furt nic! A jeste abych to vymahala a pripominala a byla za tu semetriku, co neco furt chce.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 09:26

Kokoska jo, tak to je moje práce v kostce

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 09:30

Za mě to hezky na FB shrnul Kryštof Pavelka:

Pár bodů: 1. Oligarchický populismus je evidentní trend. V USA si Musk, Peter Thiel a crypto bros pořídili oranžovýho klauna, vycpali mu klaunský boty miliardama a nechali ho šaškovat na svejch online platformách. Byl to cirkus, bylo to jako sledovat medvěda s mrkví zaraženou v prdeli jezdit na motorce, publikum v lóžích se pohoršovalo, ale diváci na galeriích se bavili. A těch bylo mnohem víc. Babiš za rok v Česku zopakuje to samý.

2. Postpravdivá doba už není termín z oboru mediálních teoriií, ale žitá realita. Trump (Babiš, Fico, Orbán…) můžou říct jakoukoliv píčovinu, udělat cokoliv, ráno tvrdit že planeta je placatá a večer, že Židi pomocí vesmírnejch lejzrů na oběžný dráze zeměkoule způsobují homosexualizaci veverek a na jejich popularitu to bude mít nulový dopad. A zatímco novináři, vědci a intelektuálové lítaj jak hadr na holi, snaží se tu záplavu nekončících kokotin factcheckovat, vyvracet a korigovat, lid se jim směje: Lol, liberálové ubulený, čumte, jak si vás Donald (Andrej/Robert/Viktor) maže na chleba.

3. Účet ale nakonec vždycky přijde. Amerika má teď nejsilnější ekonomiku na světě, nikdo se z covidu nevyhrabal líp, než Státy. Donaldova slibovaná politika vysokých celních tarifů, zvyšování daní střední třídě a daňových úlev pro jeho miliardářský kamarády sejme americký hospodářský růst rychlejš, než stačíš říct recese. Netvrdím to já, ale 23 držitelů Nobelovy ceny za ekonomii, který v otevřeným dopise označili před volbami Trumpovy plány za katastrofální. Cca za tři roky budou na CNN a v New York Times kolovat srdceryvný reportáže o zchudlých rázovitých vesničanech z Pensylvánie, co už nemaj ani na naftu do traktoru. Reportéři se budou tvářit účastně, místo aby popravdě řekli: Lol, přestaňte bulet, máte přesně co jste chtěli. Už se to stalo, když working class v Anglii zjistila, že Brexit, pro který hlasovala, asi nebyl nejlepší nápad.

4. Internetová éra a nové digitální platformy zjevně prospívají autokratům a diktaturám, zatímco erodují demokracie. Čínský komouše ani rusáky Telegram či TikTok netrápí, umí si je zkrotit. V Americe dostal MAGA kult na hraní Muskem totálně odbržděný Twitter a příležitost využil na sto procent.

5. V mladé a nejmladší generaci se otevřela ideová trhlina mezi pohlavími. Napříč Západem existuje v demografii mužů do 35 let obří skupina maníků, kteří vyrostli na moudrech Joe Rogana, Andrewa Tatea, českýho Turka, Vávry a podobných lumenů. Kyberprostor je plnej proroků, kteří se “nebojí mluvit pravdu a říkat věci tak jak jsou”. Což je politicky korektní výraz pro situaci, kdy kdejakej pologramotnej vošoust sedí s třema dalšíma případama v podcast studiu, melou co jim huba na jazyk přinese, občas přidají nějaký moudro z činkárny a na závěr nabídnou svým posluchačům výhodnou koupi zázračný vodičky, po který jim zaručeně povyroste pták i bicáky. Tyhle troubové i jejich posluchači a diváci se sice prsí “že fakta se nezajímají o tvoje pocity” a neustále se vzájemně utvrzujou, jak jsou alfa, chad, based a redpilled, realita je ale taková, že mladý holky napříč Západem jsou teď jako celek ta racionálnější, s vědou a fakty pracující společenská skupina. Alfa boys se proto na internetu věnují hromadnýmu pláči, že je nechce nikdo prcat, a vzájemně se virtuálně mazlí po zádech, že za to může feminismus. Fantazírojou o budoucnosti, kdy je doma budou čekat poddajný a poslušný kočičky s napečeným koláčem a pusinkou připravenou k blowjobu. Věřej, že tuhle budoucnost jim dodaj lidi typu Trumpa. Že by možná bylo produktivnější přestat bejt nesnesitelný, ukvičený a hysterický sráči, to jim na mysl nepřijde. Historický úspěch Donalda Trumpa je indikátor. Globální Západ je v nejhorší společenský kondici od konce Studený války. Protivníci to vidí a masivně přitápí pod kotlem, za potlesku (a adekvátního volebního chování) nemalý, v případě USA teď dokonce většinový části obyvatel zemí Západu. A dříve nebo později zkusí otevřenou konfrontaci.

edit - srovnala jsem odstavce

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 09:30

Pinot Noir no ja to mam prave poslat nasi ucetni (podklady ke mzdam), nastesti je to trpeliva a hodna pani, ale je mi to vuci ni blby, ze pak bude mit min casu na zpracovani. Uz asi dva roky řvu, at to dela nekdo jinej a nici nervy svoje i cizi, proc ja, kdyz jsem 7 let v duchodu?! A furt nic.

Pardon, musela jsem si ulevit.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 09:41

Torrah hlavne bod c.5 podepisuju!!!!!! 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 09:42

711990 jo.

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 10:08

Torrah to je přesné!!!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 10:12

Torrah zajimavy, ze "novináři, vědci a intelektuálové" si doposud nevsimli, ze asi neco delaj spatne

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 11:11
Reakce na continuity:

Zuzuli

jenže toto, co píšeš vůbec neplatí pro Ameriku. Trumpa volí i vzdělaní lidé, klidně imigranti a rozhodně ho nepovažuji za ohrožení demokracie. To co běhá po sítích a českých sítích je jenom malý výsek reality.

Co mě na tom baví je, že americké volby víc rozdělují českou společnost než americkou. Tam se tak nějak snaží respektovat jiný názor. Tady kdokoliv řekne svoji preferenci vyfasuje okamžitě nějakou šílenou nálepku a to často od lidí, kde bych to nečekala. 

No beru to tak, že mít silny názor na věc, kterou nemám šanci nijak ovlivnit, je vždy emočně komplikované.

​To by mě zajímalo, jak to vidí zdejší přispěvatelky, které tam bydlí. Mně přijde, že američani ty volby, a nemyslím jen tyto, berou vždycky hodně vášnivě a podporu svého kandidáta a naopak odpor pro protikandidáta dávají hlasitě najevo a tu situaci mají společensky vyhrocenější než je před volbama u nás. Samozřejmě ne všichni, ale ti, které ty volby zajímají. V možná zcestném názoru mě podporuje i teta, kterou v us máme, že to tam tak je. Ale tak to je jako plivnutí do moře, že. Jedna famílie.

Torrah To mi přijde trefné.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 11:27

notnato mě taky

Torrah 711990 

Vám ten bod 5., který je tady popisovaný jako super co se týče slovníku v pořádku?

Jako vážně chtějí lidi, co se označují za pokrokové liberály a ty, co hájí zájmy menšin a slabších, používat na jiné lidi akorát s jiným názorem výrazy jako "pologramotnej vošoust?"

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 11:29

Torrah výstižné. Ten bod 5 jede na Threads (a určitě i jiných sítích) v přímém přenosu. 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 12:03

Mám píchlý kolo u auta jako čeká mě výměna všech pneu, ale doufala jsem, že to bude až po Vánocích. Sakra. To je prostě pokaždý, když si něco dopřeju, nejpozději do týdne mě stihne trest a zase jedu od nuly.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 12:13

continuity ja nerikam, ze je to super, ale ze to odrazi realitu. Nevim, jak moc sledujes co produkuje Andrew Tate, Jordan Peterson apod, ale maj prekvapive velkej vliv na tenhle typ chlapcu. A podnecujou i dost nasili vuci zenskejm.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 12:13

continuity mně ten slovník nevadí. Nebudu se tvářit hyperkorektně a dělat, že ježišmarjá, takhle se přece psát nemá. Ten člověk napsal svůj názor, já s ním souhlasím a po pravdě na slovník jsem nějak nekoukala. Proč by jedna strana měla být pořád slušná a mírná a klopit hlavu,když druhá to nedělá? Možná už i na mě působí to prostředí, které tu postupně zavedli Zeman a spol, kde se pro sprosté slovo nejde daleko, ale já se nad tím nepozastavila. Jo, možná mohl napsat nevzdělaný trouba nebo rádobyvzdělanec nebo já nevím co, ale když vidím Turka a jeho suitu, vidím přesně to, co tam je psáno. Obsah mě prostě zaujal víc, než forma.

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 12:17

Torrah Mně kolikrát přijde, že jedno pěkný dvousloví obsáhne víc než dva odstavce. 

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 12:20

711990 Ten Jordan Peterson mi uplně uniká, mohla bys to nějak víc rozvést? Já žádné nové sítě nemám, takže to jsem nějak vůbec nezachytila.