Coz mi teda pripomina, jak jsem asi pred tydnem slysela nejaky rozhovor s politologem o volebnich preferencich cechu a on tam rikal, ze hodne lidi se divi, ze Babisovo volicum nevadi, kym ten clovek je. Prece jen nejaka cast populace se snazi volit podle nejakych moralnich zasad a populiste je stale vice zaslapavaji do zeme. Ze ti volici ho voli prave proto, ze takovy je. A ze hodne lidi voli s motivaci pomsty. Aby prisel nejaky poradny typek, co utne tipec tem, kteri jim podle nich slapli na kuri oko. At uz proto, ze treba kvuli inflaci se zdrazilo a oni si uz nemuzou dovolit to co cteji, a nebo kvuli nejake.osobni zasti. Jim je uplne jedno, jak spatnou povest ma ten clovek, co vsechno udelal, kvuli cemu stal u soudu... hlavne, ze to tem elitam nanda. Tak tohle bylo hodne vystizne.
Stěžovací vlákno
Moje zklamání není nijak velký resp. nemá důvod, anžto jsem neslaný nemastný Kamale nevěřila ani slovo. Jeden lepší než druhej...
Jen se divím, že amíci mezi těma miliónama lidí nejsou schopný vyhrabat jednoho slušnýho kandidáta.
Zuzuli Trump navic souzeny a za neco i odsouzeny - fakt nechapu, ze takovy clovek vubec smi kandidovat na prezidenta. Mezi Trumpem a Babisem vidim lehkou paralelu, oba populisti neskutecni, hazi spinu kolem sebe, misto aby lidi spojovali, spis je rozdeluji na znepratelene tabory. A jejich volici jsou jak blbi, pry Trump bude lepsi prezident, protoze za jeho vlady nebyla zadna nova valka.
jenže toto, co píšeš vůbec neplatí pro Ameriku. Trumpa volí i vzdělaní lidé, klidně imigranti a rozhodně ho nepovažuji za ohrožení demokracie. To co běhá po sítích a českých sítích je jenom malý výsek reality.
Co mě na tom baví je, že americké volby víc rozdělují českou společnost než americkou. Tam se tak nějak snaží respektovat jiný názor. Tady kdokoliv řekne svoji preferenci vyfasuje okamžitě nějakou šílenou nálepku a to často od lidí, kde bych to nečekala.
No beru to tak, že mít silny názor na věc, kterou nemám šanci nijak ovlivnit, je vždy emočně komplikované. ![]()
Kokoska jo, ja porad doufala, ze to jeste neni tak zly, ale je mi jasny, ze pristi rok po parlamentnich volbach u nas budu jeste zklamanejsi. Porad jsem doufala, ze obecna nalada ve svete neni tak zla a my se svezeme s tim. Vsak Babis ma taky na vsechny telefon, ne ![]()
continuity no, rozdeluji, protoze jsou obavy, jak se politika USA odrazi v Evrope. Chapu, ze Amerika nema povinnost zachraňovat svet, ale vliv ma, at chces nebo ne.
Zuzuli taky jsem z toho celkem prepadla. Jako ano, vlastne jsem to cekala. S Trumpem mohl vyhrat jen demokrat v podobe bileho muze ve strednim veku. Vsem se omlouvam, ale ted proste nebyla sance na Kamalu...A moct volit, tak ji to hodim taky jenom aby nevyhral Trump. Ale k tem populistum...kde v posledni dobe nevyhrali? Jednoducha hesla, uderne sliby, vymezovani se vuci elitam, omezovani a vypady vuci nezavislym mediim. Jenze jejich volici jak spravne pises tohle zaprve neprohlidnou a za druhe to rozumnejsimu zbytku preji.
continuity Nemas myslim pravdu. Amerika je velmi velmi rozdelena. Ano, Trump ma mnoho volicu i mezi vzdelanejsi casti populace, vcetne mensin. Hodne lidi ho voli kvuli ekonomickym tematum a obavam z levicoveho a progresivistickeho smerovani demokratu. Zahranicni politika tam volice nezajimala nikdy.
Ono taky tech cca 80mil volicu bude mit ruzne pohnutky i socioekonomicky status. Ale porad asi plati, ze pro nej hlasuji spis lide z mensich mest a venkova, hlavne bili protestanti a ti na ktere nejvic dopada treba nezamestnanost, uzavirani velkych ocelaren apod. Logicky ho voli i cast hispancu aj. To je i u nas. Integrovany pristehovalec je kolikrat vic proti imigraci nez zbytek populace. Jedou temata jako zed na jihu, popirani oteplovani, zbrane, potraty atd. Proste uderna temata na ktera lidi slysi. A demokrati proste nejsou schopni najit vhodneho kandidata a pro zmenu tlaci na pilu taky moc. Hele vubec to tam ted nebude vesele. Trochu doufam, ze Trump i v ge zahranicni politice zase otoci a vlastne se tak moc nestane. Ale on je tak nevyzpytatelnej!
continuity je mi celkem jedno, kdo je a nebo neni americky prezident. Jen to tady z toho pohledu z naseho maleho ceskeho rybnicku dava dalsi munici nasim populistum a to mi vadi. "Podivejte, i americani si zvolili odsouzeneho chlapka, co jim slibil, ze deportuje migranty, bude nejvic prolife prezidentem a udela ameriku great again... tak vy ted volte nas, co slibujeme to same, nevadi, ze vlastne nevime, jak toho dosahnem a kde na to vezmem, ale bude to!". Nehroutim se z toho, ale rozcarovani citim.
Ale je fajn, ze aspon nekdo se bavi ![]()
Zuzuli taky jsem z toho celkem prepadla. Jako ano, vlastne jsem to cekala. S Trumpem mohl vyhrat jen demokrat v podobe bileho muze ve strednim veku. Vsem se omlouvam, ale ted proste nebyla sance na Kamalu...A moct volit, tak ji to hodim taky jenom aby nevyhral Trump. Ale k tem populistum...kde v posledni dobe nevyhrali? Jednoducha hesla, uderne sliby, vymezovani se vuci elitam, omezovani a vypady vuci nezavislym mediim. Jenze jejich volici jak spravne pises tohle zaprve neprohlidnou a za druhe to rozumnejsimu zbytku preji.
presne tak. Je proto jsem doufala, stejne jako treba v pripade slovenskych voleb, ze to tak neni uplne vsude, ale bohuzel. Ta radikalizace nasi spolecnosti a jeji priklon k populismu je to, co me znepokojuje. A globalni situace proste nepomaha.
Zuzuli ale tu sílů to populistum dává, protože progresivní část spektra z Trumpa tohohle fackovaciho panáka udělala. Kdyby neřvali od samého začátku jak je Trump nepřijatelný debilni populista, tohle by se nestalo.
Mladší byla minulý týden v senatu a Vystrčil to asi vystihnul: ať vyhraje, kdo vyhraje, je na nás, abychom s ním jednali.
Pokud si z jednoho kandidáta uděláme nepřijatelného partnera, je to náš problém a naše smula. Můžeme se hodiny dohadovat o tom, jak to má Amerika, ale jedno je zcela jisté: český postoj k jejich prezidentovi je nijak neovlivňuje a ani moc nezajímá. Je na nás, abychom se s tím vypořádali.
continuity co jinyho taky zbyde, že jo.
Jos přesně tohle říkal včera v TV Švejnar, že u Trumpa nikdo neví, co udělá. A že spousta "slušných" spolupracovníků už od něj odešla, že teď tam zůstalo to nejvíc souhlasící a přikyvující jádro.

Ani to nie je tak dávno,čo som sa tu na sebe smiala,že keď neviem čítať, nemôžem sa čudovať, čo kúpim . Ale toto už na smiech nie je - to je podvod a klamanie spotrebiteľa . Keby som nepotrebovala odvážiť menšie množstvo, ani by ma to nenapadlo .
Blanka Hups odchylka. Není tam někde na obalu čarovné pésmenko ,,e" ? Nepříklad: e 250g
Kan - aha , zasa čosi nové, áno, za udaním váhy 250 g je ečko, iným typom písma . Čo to má znamenať? To je nejaké upozornenie, že cól sem, cól tam ?
Blanka hmotnostní odchylky jsou povolené. Většinou bývají 3-10%. Je to přesně napsáno v legislativě u jednotlivých druhů potravin. Plus i tvoje váha nemusí být úplně přesná. U vah je taky povolená odchylka, myslím, že 5%.
Malvin , aha tak tiež ďakujem , pod povolenú odchýlku by sa toho mohlo schovať dosť . Len ma to proste nenapadlo .Pre istotu teda odvolávam slová podvod a klamanie spotrebiteľa, aby ma ešte niekto nežaloval pre urážku na cti ! ![]()
Blanka určitě se to tam schová
.V bývalé práci se to hodně resilo u mozzarell.Že místo 125g váží min.Nebo Gran Moravia.
Zuzuli áno, slovenskí voliči veľmi jasne ukázali, že volia toho, kto najviac kričí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí