Janulik03 tak vybírejte s rozvahou![]()
Stěžovací vlákno
rysamona postaviť nový dom ![]()
Janulik03 no hele u tebe bych tomu věřila, že budete příští zimu v novým... ![]()
Janulik03 jsem pro.
Taky bydlíme ve starým a to je pořád něco ![]()
Nesnáším migrény! Vyvolávám si 711990 neřěsila jsi to teď nějak? Nemáš tip na neurologa v Praze, co bere pacienty a pomůže? Já mám většinou "jen" aury, k bolesti to často vůbec nedojde. Ale za to když jo, tak to trvá několik dní. S dětma doma je to na nic, ale co budu dělat v práci, to už vůbec netušim...
TČ smysl má (s ohledem na otopný systém samozřejmě) ve spojitosti s fotovoltaikou.
Nejlepší je pro podlahovku, ale my topíme do radiátorů a funguje to.
Někdy je potřeba přidat radiátory nebo zvětšit jejich objem, protože se topí vodou na nízké teploty (vyšší teplota vody=vyšší spotřeba).
Janulik03 dají ale ve zkratce:Pokud nemáte zateplený dum tak hodně nedoporučuji. Tchanovci pořídili a mají spotřebu malé elektrárny
a taky je důležitý průměr trubek co jdou do radiátorů. To TČ vyžaduje menší pruner tak aby to bylo přínosné musí se vetsinou měnit celý otopny systém.
Co to je prosím "spotřeba malé elektrárny"? Jestli se teda můžu zeptat.
MPLee chodim do INEP, maji cekacku, ale jsou fakt peclivy. No a pak jsem zkousela vsechny ty medikace:D momentalne mam kombinaci biologicka lecba, SNRI antidepresiva a antiepileptika a je to krehka rovnovaha...
Zacit muzes tim, ze si povedes migrenovej denik, abys vedela ty vzory a souvislost s cyklem.
Judith11
tchyně s tím dělá hrozné tajnosti a tak tomu říká ona ale jednou říkala něco kolem 30MWh za rok ale teď ještě asi i víc![]()
To ovšem nic nemění na tom, že maji TČ obrovské (vysoke asi 2 metry) a budou dávat ještě větší viz.vyse zmíněné důvody a fotovoltsiku mají taky. A furt nějaký problém a to jim to dělala prověřená firma.
rysamona Mají plíseň? U těch nezateplených domů se udělá teplotní most a je to v háji.
Kan na plíseň nemá tepelné čerpadlo vliv. Ale nevím, tohle neřeším.
Ajaj, chápu a díky za reakci.
rysamona Čerpadlo přímo ne, ale styl vytápění.
rysamona 30Mgwh???
To sa teda platí fakt veľa. A to maju so solármi?
Ked si to rýchlo preratam, tak naša spotreba elektriny je 5mgwh plus plyn cca 2000 m3 a platby su za všetko spolu 200€ , dom je poschodový 120+100m2, tak to by veru nebolo pre nás
Janulik03mají i se solary. Ale tam je všechno špatně. Barák veliký, přitom vytápí dva normální byty, ale bez zateplení, sklepy kde luftuje a taky žádné zateplení. My máme domek malý a starý, ale zateplený a plastová okna, dvousklo. Máme kombinaci elektrických salavých panelů (moc příjemné teplo, jako sluníčko) a TČ vzduch vzduch (něco jako klimatizace). A není to špatná kombinace. Máme i krbovky, ale když v nich zatopime tak máme v obýváku 28stupnu
. Fakt je důležitý jestli máte zateplení. Jestli ne tak bych do TČ asi nesla.a ty platby se mi zdají v pohodě s ohledem na velikost domu.
Tak jsem si udělala test a co myslíte? Mám ho tam!
Za dva týdny chceme jet do tepla. Tak doufám, ze mi nadále nebude nic než rýmečka a ze muž je odolnější jedinec. Ale nějak si stěžoval, jak mu dnes nešel trénink, a hodinky mu řekly, že má zvolnit. Možná ho má taky s ještě to neví
.
Makara za dva týdny budete určitě v pořádku! Držím palce jen na malou rýmičku
Nakoniec som kapitulovala a ten moribundus som použila antibiotiká a to bolo to pravé![]()
Přijela jsem na návštěvu k matce a už tady pátou hodinu dělám předvánoční úklid. V oblečení, ve kterém mám jít večer na nějakou akci. Moje matka by mohla dávat lekce asertivity...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí