Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 19:51

Pinot Noir u nás se ani všechny okna nešpiní stejně - na balkon totiž neprší, na to rozdil od ložnic. 

Když jsem seděla za covidu v ložnici, tak se mi nechtělo na ten šedivý povlak koukat a občas jsem posmrdlala jen sklo. A naopak, pak jsem otevřela okno dokořán a vypadla na mne spousta bordelu, co tam nalital přes ventilacku. Tak jsem vzala Lux a vysala ty drážky aniž bych sáhla na sklo. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 19:53

Pinot Noir Ja jsem si teď řekla, že umyju jen ta okna, na kterých je to nejvíc vidět a zároveň po nich netaoa kočka, takže to jsou přesně dvě;-). I tak to budu dělat určitě nadvakrát;-)

Offline Blanka
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:04

Dievčatá, ešte ste asi veľmi mladé. Ja som sa ešte pred takými...., no povedzme 5 rokmi hrdila, že vianočné / také gruntovné / upratovanie  nie je žiadny problém, prečo sa na to všetci sťažujú ? Ja  som ešte tak do 20.12 dokončievala zákazky, v hlave  už som mala, čo napečiem, a musím k tomu kúpiť, za dva dny som napiekla svojich obligátnych 10 druhov  vianočného pečiva ,a až potom za ten 1 - 2 dni do Vianoc  som vygruntovala prízemie aj patro - okná, sedačky, sklá, nábytok ,kuchyňu  atď . Tak teraz už na to iba spomienam, sily proste ubúdajú, musím si to  upratovanie dávkovať , ale spätne žasnem, ako som bola šikovná !  

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:07

Blankajá teda v pečení všeho v jeden den nevidím žádnou přidanou hodnotu. Hezkx si to rozložíme, mám vánoční náladu třeba dva týdny a nestojí mě to najednou moc energie. 

Jako já se hecnu, když musím a většinou to odnesu migrénou. Z takové soutěživosti: koukejte, co všechno zvládnu najednou, jsem už dávno vyrostla. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:08

Blanka no já nějaké předvánoční gruntování odmítám dělat, resp. udržuju stav, za který se nemusím stydět, tak nějak průběžně a celoročně, nevím, proč bych si měla advent kazit nějakými smyšlenými povinnostmi. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:12

continuity - nie, to nebolo o súťaživosti , s nikým  som nepretekala . Bola som spokojná, že zatiaľ čo kamarátky  nariekajú, koľko im to trvá, a ako sú zničené,  a už aby bolo po sviatkoch, ja som to zvládala ľavou zadnou a vianočnú náladu mi to nepokazilo. Aj teraz by som uprednostnila systém - ráno začať, večer dokončiť, lenže už to  tak dobre nejde. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:29

Já jsem teda megaslabej kus. Co tu některé mají na den, mám tak na měsíc. Navíc mám pocit, že poslední rok až dva jsem pořád unavená a mohla bych leda spát.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:31

A stěžuju si, že si musím nechat udělat novou občanku. Takže příštích deset let, na ní budu mít účes na blbečka

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:34

Blankačlověk může soutěžit i sám se sebou. 

bublifukjá bych ti to... Z toho, co tady některé mají za den, část věci vůbec neřeším - lustr například umyji, když v něm měním žárovku, jinak moc ne. A ten zbytek mám taky na pár týdnů určitě.

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:39

Když už jsme tu u toho uklízení... můžete mi napsat, jak často se u vás doma myjí dvířka u kuchyňské linky? 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:40

Tabeakdyž je pocintam? 

Nebo dojdu k závěru, že je to potřeba, že jsou takové ušmudlané. Cojavim, tak důkladněji 2x do roka max?

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:41

Tabea Já jsem to dělala jednou, když jsme dům koupili a kuchyň tu zůstala, takže před 9 lety pak samozřejmě, když se tam něco vylilo nebo to chlapci pokreslili, tak jsem přešmrdlala to konkrétní místo, teď mám 3 měsíce novou kuchyň, tak věřím, že dalších pár let to jistí!

Offline Raduza
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:44

Tabea když si vsimnu, že jsou nějaký špinavý.  Jako že bych ráno vstala a řekla si dneska umeju celou linku,  to se mi nikdy nestalo.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:44

Tabea to se myje?

Záleží asi na provedení. Minule byl bílý lesk, tak občas to otlapané, ale dobře se to udržovalo. Teď je to divné cosi, takže asi až se budu stěhovat...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:47

Pinot Noir to máme stejně. Teď zrovna ty okna meju, spočítala jsem si, že na jaře to budu mít. Už jsem mezitím jednou musela mámě vrátit ten vysavač.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:47

Tabea často! Nerozumně jsem si vybrala bílou. Ale ne, prostě když je někde viditelný cákanec, tak vezmu jen to jedno dotčené dvířko. No a jak se kouknu pořádně, tak ještě ta dvě kolem.

Vsechna tak 2x do roka. Ne že by jim to uškodilo víckrát. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:49

Makara no právě, člověk to nesmí moc studovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:49

bublifuk když máš děti, mohla bys je mýt každý týden. Reálně je meju tak jednou ročně. A nejde o nějaké otisky, jsou různě pobryndaný 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:51

continuity já myslela z jedné strany toho okna (jako třeba jen z venku)

Ale momentálně jsme ve stavu, že rozdíl mezi balkónem a ložnicemi se už setřel

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:53

Blanka já žádný předvánoční úklid nevedu, narozdíl od Pinot udržuju stálý bordel (za vydatné pomoci malých pomocníků). Takže akorát uklidím krámy z vodorovných ploch v obýváku a vyluxujeme po instalaci stromečku.