Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:33
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:35

Tabeajá asi tu moji bukovou kuchyň ještě na chvilku omilostnim. Nic moc na tom není vidět a dvě puberťačky ji bohužel zamatlaji mnohem důkladněji než dvě batolatka. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 22:16

Tabea Já to myju poměrně často na místní poměry, jakože třeba 1-2krát týdně. Ale ne nějak moc, mám na to hadr ve skřínce, ten nano a prostě to normálně ošmrdlám během vaření nebo tak.

Já nemám ráda takové ty nestandardní uklidy, které prostě ukousnu čas, kterej prostě není, je potřeba na něco jiného..Takže ted by mě měl čekat sprchový kout,sklo a takový ten vodní kámen dole. Pak jsem se taky přiblížila blíže k dětské kuchynce a jejím proprietám...ale o víkendu bylo tak hezky, to nešlo;-)

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 22:29
Reakce na Zuzuli:

Nas stedry den, kdyz jsem byla dite,  byl ve znameni ustvane matky, co je nastvana, ze zatimco ona jeste vsechno uklizi, my se koukame na pohadky. Pripadne nas musel tata aspon na par hodin vzit pryc, aby doma mohla pripravovat vanoce. Pozdeji nas na ten stedry den zamestnavala vetsinu dne tim uklidem, klidne mytim oken. A k veceri se nesmelo zasednout driv, nez bude vytreno v celem dome vcetne sklepa a garaze. Neni to nadsazka... takze ja na nejaky vanocni uklid s klidem kaslu, posbirat hracky a vyluxovat jehlici po ozdobeni stromku, je podle me zcela dostacujici

​vítej sestro, sdilime stejnou matku. Ta moje to k dokonalosti dovedla navíc tím, že navzdory tomuhle šílení vlastně nikdy doma stejne pořádně čisto  - uklizeno nebylo. Proste stejne ve vysledku svym zpusobem trochu smudla. Tohle děsivé trávení (pred)Vanoc u mě vedlo k tomu, že Vánoce nemám ráda a s výjimkou prvních dvou Vanoc po narození dcery všechny Vanoce od dob vejsky trávím zásadně někde v teple nebo na horách, kde Vánoce vesele ignoruji, respektive si je dělám po svým. A nic na tom nemíním v dohledné době měnit.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 04:53

Evaeva však když je moc vedro a svítí na to Slunce, tak to schne moc rychle a to je taky špatně. Teď mám po letech něco jako záclonu, za světla doma nejsem, takže okno asi vyřešený :)

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 05:27

Muslik takhle to má moje mama, dtatkovani parket ve 3 rano na stedrej den z ni vychovalo dokonalyho Grinche...babička s námi bydlela do mých asi 12, a pak se odstěhovala o ulici vedle, takže to bylo i dal v její režii, takže jsem Vánoce taky měla spojeny se stresem a vuni lestenky, místo pohádek se luxovalo atd...ale já si v dospělosti a vlastní domácnosti rekla, ze tohle fakt nechci a udělám si to hezky a Vánoce miluju, teď mi do toho teda trochu hází vidle muž, kterej má sklon ty Vánoce organizovat tak, jak mi to nevyhovuje a ještě se snaží zapojit vzpouzejiciho se Grinche (moji mamu)

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 06:04

Potrefenáhusa jojo, moje mama zase v noci na stedry den, kdy my uz jsme spali, cistila koberce na mokro, takze lezla po ctyrech a kartacovala, rano jsme vstali a meli jsme tam vyticenou cesticku, kam jen slapat, aby to mohlo dobre uschnout...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 07:18

bublifuk naštěstí občas svítí slunce a vedro není akorát to jsem letos už prošvihla, tak nic no

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 07:49

baltik Potrefenáhusa Muslikže si lidi kazí takové krásné svátky. U nás se doma žádný speciální úklid nedržel. Jen se v průběhu listopadu a prosince pověsili čisté záclony a rodiče si umyli sbírku porcelánu a křišťálu. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 07:54

Já mám ráda světýlka, banky všude, svíčky, a jiné propriety, letos se snad konečně dohrabu k venkovní výzdobě,  a to pravidelně odjizdime do pryč v půlce prosince. Letos nám do toho hodí vidle asi starší škola, teď po prvních třídních schůzkách jsem na dítě apelovala, že by se měla začít méně kochat a více se věnovat tomu co právě dělají...tak uvidime:D

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 07:59

Muslik Potrefenáhusa Zuzuli U našich to bývalo úplně stejný, možná už jsem tu psala, jak jsem musela se smažením kapra počkat, až máma sleze z linky a domyje vršek horních skříněk?
Pak když jsem nastoupila do první práce po škole, ve zdravotnictví, brala jsem si na svátky službu, čímž jsem si zajistila pohodovější Vánoce než u našich. Ve vlastní domácnosti to děláme úplně jinak, uklízíme jako normálně, cukroví je tolik, kolik se stihne, nic nehrotíme. 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:12

U nás se vánočnímu úklidu taky moc nedá. Na podzim si uklidím police, umeju nádobí z příborníků a sbírku sklenic. Vypereme záclony a zbytek je víceméně standard, v tý tmě to stejně není moc vidět :-)
Ale letos, jak jsme si oba přivodili zranění, i ten standardní úklid se nám sype. Já pravou rukou (jsem pravačka) ještě spoustu pohybů dělat nemám (třeba zametání nebo vytírání vysloveně bolí, blbej úhel prostě), nic těžšího nezvednu, do předminulého týdne jsem se pořádně neohnula a jsem furt unavená. Takže letos budeme dělat jakože nic a pojedeme na chalupu

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:20

Jdu se máme omluvit, u nás jsem uklid nějak významněji zaznamenala tím, že jsme myli takový to sklo na výzdobu, jak bylo stejně ve skleněný vitrýně, to se mylo jen před vánoci. 

To sklo jsme nesnášely se sestrama svorně. No a ted ale máma s tatou předělávali obývák, já šla nahoru hledat holkám brusle a hle tam vidím v krabici celkej pěknej porcelán, takový hezký zelený hrnečky s podšálkama... to se nám to otočilo, co:-D. No a nedala mi ho teda:-D

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:58

Potrefenáhusa u nas se piglovalo min, ale brousene sklo a lustry se myly taky. Jenze jak starnu, tak mi ten bordel desne vadi taky  a drazdi me. Nejradsi bych vyhorela a bydlela ve sterilnim byte bez veci . Ale ostatni mi do toho hazi vidle. Cim vic to umyvadlo vydrhnu, tim vic je hned poprskane. Uklizena a setrena kuchyn muze okamzite prilaka a jde neco kuchtit. A clovek ho nemuze ani servat, protoze vari....Ale myslim ze celkove je tohle nastaveni i vyse popsanych matek proste v hlave. Cim je clovek nespokojenejsi, depresivnejsi, frustrovanejsi, tak mu vadi sebebemensi drobnost v okoli a vecne neni spokojeny. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 09:03

My ted ty vanoce mame fakt poklidne, jdeme cestou nejmensiho odporu. Darky se u nas pod stromecek davaji uz rano na stedry den, takze pak si cele dopoledne s tim darkem hrajeme, pak jdeme prochazkou pro betlemske svetlo, dame si pak k veceri kapra se salatem a cele je to prolozene pohadkama.

A vycitkama nasich, ze na ne na vanoce kasleme, ze nase domaci vanoce je nezajimaj, protoze podle nich jsme meli mit dost slusnosti a na stedry den byt u nich,  ten vikend pred se nepocita. To bylo loni

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 09:10

Nase pani na uklid se vetsinou sama ozve kdyz uzna za vhodny, ze potrebujeme umejt oknatakze uz psala a na okna prijde za 14 dni

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 09:29

Jos mne ten bordel taky vadí, ale s tema malejma detma je to fakt peklo pekel, furt tu něco rozsypavaj, rozhazujou, rozlejvaj....někdy mám fakt intenzivni pocit, ze to vůbec nestiham po nich zpracovávat 

takze podle mě to ani nejde jinak než cestou maximálního teroru, pokud chces mít fakt dobře uklizeno 

u nás doma si to ještě komplikovali tím, ze stromeček nosil už ozdobenej jezisek, takže museli ještě v noci na 24. tajne strojit strom, až dite (já) usne, práce na několik hodin.my zdobime spolu 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 09:30

Potrefenáhusa No jenže musíš terorizovat hlavně toho chlapa:-D. Pak to dva jako dají, ale když to honí jen jeden dospělej, tak ne....

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 09:39

Karja no a ten můj prave s oblibou organizuje ty Vánoce jinejm, takže 23.celej den shání svoji matce kapra a veze ji ho do Prahy a na 24.mi je sem zve obe na oběd (to se u nás nikdy neprovozovalo, max  podstrcenej talirek bramborovyho salatu), jede pro ne do města a pak ještě vozí matku k její sestre 80 km od nás...obe děti mu do auta strčit nemuzu, to by se nevesli 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 09:39

Potrefenáhusa jj, presne. A to mam zaskodnika jen jednoho. Ale hodne prida i muz, proste jak po sobe ty veci ani jeden nevraci na jejich misto...Nebo muz zaneradi drez, nahazi do nej vsechny mozne spinave hrnce a necha to tam, dokud mi nerupnou nervy a cele to neuklidim. Jeste s dovetkem "ja bych to udelal". Jo ale za dva dny. Nebo uz mesic!! Ma slozene pradlo v kosi na pradlo v obyvaku. Protoze uz jsem rekla, ze mu vsechno rovnat nebudu. A jemu to prekvapive vyhovuje, a vytahuje veci odtamtud.
Ho nechci hanit, on uklizet umi, ale dela to narazove. Proste tyden se vsechno kumuluje az i on vidi, ze to nejde a pak kmita. Ale mne uz se takhle fungovat nechce.