Karja já bych musela terorizovat především sebe
Už jsem zapomněla, jaký bordel umí udělat batole, ty větší kluci už spíš roznáší věci. No někdo mi to tu teď denně připomíná ![]()
Stěžovací vlákno
Zuzuli jé, myslela jsem, že jsme snad jediní, kdo nemá nadílku až večer. Chodíme na Štědrý den na zdejší dopolední charitativní akci a hned po návratu už čekají dárky. Děti si pak celé odpoledne hrají a my máme čas na přípravu večeře a potom i (relativně) klidnou brzkou večeři.
Jinak u nás se jde cestou úpadku. Babička měla vždycky všechno vypíglované, okna myla tak pětkrát ročně, jak vypadal vánoční úklid si nechci představovat. Mamka v říjnu vytvořila seznam, kde byly ty extra věci jako kliky nebo lampy, okna myla dvakrát ročně. No a já nedělám ani to ![]()
Nebo uz mesic!! Ma slozene pradlo v kosi na pradlo v obyvaku. Protoze uz jsem rekla, ze mu vsechno rovnat nebudu. A jemu to prekvapive vyhovuje, a vytahuje veci odtamtud.
mame stejneho muze? ![]()
Ja uz to roky neresim a on ma kos na vyprane pradlo v loznici. Dokonce i ted, kdyz se susickou zacal to vyprane pradlo skladat (vyndava ho z ni a sklada pradlo na postel, susaku si driv vubec nevsimal, pokud na nem nebylo neco, co zrovna chce), ho stejne do skrine uz neda, jen ho slozene prehodi do toho kose. Ale nejsem jeho matka, abych mu rovnala kominky pradla do skrine, staci mi moje a detske pradlo na uklid.
Pinot Noir my taky chodíme na dopoledne pryč, ale nadílku máme klasicky. Ale večeříme už v pět třeba, hned, jak je trochu šero. Nicméně v klidu to je taky, maximálně pošlu děti ještě ven, když moc řádí, já na nějaké stresy nejsem stavěná.
Potrefenáhusa Neboj, neboj na vaše vánoce na cestách jsem si hned vzpomněla. Hele to je maximálně abnormální takto jezdit, zvát, přidělávat si práci, ze strany jakéhokoliv muže, to normálně je uplně proti přírodě!
Pinot Noir u nas to tak nejak vyplynulo. Kdyz bylo maly rok a pul, tak nam triadvacateho usla vecer necekane brzo, ze jsme s muzem sami ozdobili stromecek a rovnou k nemu postavili detskou kuchynku s vybavenim, kterou jsme stejne nevedeli jak zabalit. A rano bylo velke prekvapeni a radost, cely den pak klid, bez potreby jeste neco stihat. Dalsi rok byly jen male darky, co se vesly do skrinky v obyvaku, takze u vecere po dlouhem celodennim teseni zvonil zvonecek. To byl taky velky zazitek, ale dite z toho bylo tak hotove ze to za chvili zalomilo primo pod tim stromkem mezi darky. Nase fakt nespave dite, co pred desatou neusina, v sest odpoledne odpadlo. Kdyz pak volali prarodice, co ditko rika na darky, tak my jen odpovidali, ze uz spi tak at zavolaj zitra. Takze dalsi rok jsme se vratili k ranni nadilce a byla to cely den takova pohoda, ze to tak bude i letos. I proto, ze uz si cely den s tim darkem hrala a my se v klidu koukali na pohadku.
Karja já myslím, ze celkove bude v průměru, ale on se občas zaktivizuje úplně na maximum, Vánoce jsou jeden z příkladu, ale pak tady třeba vybusil sam koupelnu a udělal novou asi za 3 tejdny nebo má teda podobny uklizeci amoky jednou za čas (naštěstí teda ne moc často, kdy se tu u toho strašně řve, vysává se duplo a odnasej dětský hračky do garáže
)
Zuzuli ja to doted delala a myslela jsem si, jak ho nevytrestam. On driv vytahl triko, zbytek tam nejak utemoval a na me pak priste vsechno vypadlo nebo mi to nedalo to cele prerovnat. Jenze nove rano vstane, a teprve dole v obyvaku si vybere ciste. A jelikoz to poctive doplnuju, tak uz kos zustal. Potrefenáhusa jo tyhle zachvaty ma taky. Pak je za hodinu to, na co cekam rok. Ale stejne jinak nekde stoji stafle dva mesice a akorat se o ne zakopava nebo na ne neco vesi.
Jos ja jsem celkem rada, ze to nakonec jen koncentruje do toho kose a nepovaluje se to vsude kolem. A obcas mu do te jeho poloprazdne nevyuzivane skrine expanduju
ted jsem mu tam nastrkala vanocni darky.
Jos já to prádlo kolikrát dřív vytáhnu z hromady na složení
Trička na složení teď dávám na přebalovák a zjistila jsem, že muž je odtamtud rovnou dává ráno dětem. Ušetří to docela dost práce ![]()
Jdu se máme omluvit, u nás jsem uklid nějak významněji zaznamenala tím, že jsme myli takový to sklo na výzdobu, jak bylo stejně ve skleněný vitrýně, to se mylo jen před vánoci.
To sklo jsme nesnášely se sestrama svorně. No a ted ale máma s tatou předělávali obývák, já šla nahoru hledat holkám brusle a hle tam vidím v krabici celkej pěknej porcelán, takový hezký zelený hrnečky s podšálkama... to se nám to otočilo, co:-D. No a nedala mi ho teda:-D
Haha haaaa, ha haaaa
(ale "hezký hrnečky v krabici", to je zas jedna představa pekla! Prostě proč??!)
Měla jsem kamarádku, která říkala, že nejšťastnější období manželství zažívala, když měli jeden pokoj navíc a muž si brával vyprané věci rovnou ze sušáku.
Já to teda že sušáku skládám rovnou do skříně, dětem do lavoru. Muž mi to složí na pracovní stůl a nesnáším to.
Aranel ona si to prej zase někam vystaví:-D a ty hezký hrnečky v krabici, to je prostě relativní, každému se líbí něco jiného no.
..... Jenze jak starnu, tak mi ten bordel desne vadi taky a drazdi me. Nejradsi bych vyhorela a bydlela ve sterilnim byte bez veci
. Ale ostatni mi do toho hazi vidle. Cim vic to umyvadlo vydrhnu, tim vic je hned poprskane. Uklizena a setrena kuchyn muze okamzite prilaka a jde neco kuchtit. A clovek ho nemuze ani servat, protoze vari....Ale myslim ze celkove je tohle nastaveni i vyse popsanych matek proste v hlave. Cim je clovek nespokojenejsi, depresivnejsi, frustrovanejsi, tak mu vadi sebebemensi drobnost v okoli a vecne neni spokojeny.
Z tohoto důvodu docela vážně uvažuju o nějaké terapii, protože reálně si uvědomuju, že pár drobků na kuchyňské lince není problém, ale když mě to pokaždý tak nese...! Večer uklidím dočista dočista, ráno dojdu a drobky. Nachystám si snídani, uklidím a dojdu z práce a na prázdné myčce použité nádobí. Abych furt neprudila, tak občas něco letí. Na dotaz "Děje se něco?" odpovídám: "Ale nic". Jen tu zohnutou žaluzii jsem nakonec musela přiznat.
Až přijdeš na řešení, dej mi vědět.
continuity a složí to dobře? Já mám tricka na třetiny, to není schopnej pochopit ![]()
já to skladam a uklizim, nebo aspoň ten pradelni kos někam schovavam do vejsek, dostat se to do ruky malymu diteti, tak to milerado cely rozmetá během několika vteřin
Makara oni ti to nedelaj schválně, já tohle taky neumim, taky kolem sebe trousim tenhle drobnej bordel, neumim uklízet všechno hned. Takže drobky na lince a neumyty hrnky jsou moje, ale taky mne štve blbě naskladana myčka, pradlo neotoceny naruby v kosi na pradlo a dřevěná deska utrena mokrou houbickou :-)))
Potrefenáhusa jí vím. Proto taky hledám řešení, jak to zpracovat.
Mě to taky dokáže nas**t hrozně. Snažím se nedělat kvůli tomu dusno, ale někdy to přeteče. A to si uvědomuju, že spolubydlící existují daleko, daleko horší, ale musím si to pravidelně připomínat. Moje hlava totiž bez tohoto vědomého připomínání odmítá chápat, že někdo ty drobky, ustřihnutý růžek pytlíku, nebo nůž od másla uprostřed pracovní desky fakt nevidí.
Potrefenáhusa prádlo do koše se musí otáčet naruby?![]()
Já musím tohle někdy dát přečíst muži. Ať ví, že tu sice máme bordel, ale zase má jednodušší život ![]()
Ale skládat trička má přímo zakázaný. Do skříně mu to nestrkám, i když občas mám sto chutí mu jí přerovnat
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí