Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:55

Jak se vyhazuje vestavěná trouba z okna ? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:57

Blanka Tak to naříkání a stěžování si, je takovej národní zvyk. Já umývám okna jaro a podzim a když už rozkramařím schůdky, kýbl a dám si nabít stěrku, tak to umeju a je to šup-šup, mám teda jen 4x trojokno a 3x dvojokno, záclony nemám. Nejhorší je odvodňovací kanálek v okně, ale i to se dá zvládnout. Pradvou je, že si to musím naplánovat a začít hned z rána, jak mám práci a brigádu, chce to organizaci a žádné prostoje. :D

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:59

Nas stedry den, kdyz jsem byla dite,  byl ve znameni ustvane matky, co je nastvana, ze zatimco ona jeste vsechno uklizi, my se koukame na pohadky. Pripadne nas musel tata aspon na par hodin vzit pryc, aby doma mohla pripravovat vanoce. Pozdeji nas na ten stedry den zamestnavala vetsinu dne tim uklidem, klidne mytim oken. A k veceri se nesmelo zasednout driv, nez bude vytreno v celem dome vcetne sklepa a garaze. Neni to nadsazka... takze ja na nejaky vanocni uklid s klidem kaslu, posbirat hracky a vyluxovat jehlici po ozdobeni stromku, je podle me zcela dostacujici

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:01

Kan já mám jedno okno za 45 minut. Což je teda přesně tolik, kolik jsem ochotná ze svého dne momentálně obětovat (buď musí dítě spát nebo tu musí být muž). Kolik trvá zasklení na balkoně, nevím. Ale doufám, že to do jara zjistím (teď už je asi na mně moc zima)

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:01

stejně je venku tma! nejhorší je, když svítí sluníčko...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:02

Zuzuli to je hodně smutný!

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:02

Samantha proletěla ti kolem okna ta od sousedů nebo to hodláš spáchat ty?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:03

RoSa a když svítí sluníčko, je zase škoda nebýt venku Z toho mi vychází, že mýt okna je zbytečný

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:03

V patek nam truhlar doma postavil krasnou skrin na miru do predsine, jejiz cast je z dubove dyhy s osmo matnym lakem... ktery tu uz od toho patku pres veskere vetrani porad smrdi a me z toho pali oci

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:07

Makara RoSa Dala jsem jí ještě šanci před vánočním pečením ...rozbitá regulace teploty. 

Takže nějakou dobu peče dobře a pak se najednou zblázní a nepeče vůbec... jakmile jednou nastavím teplotu, tak pak se to nedá zmírnit - když to stáhnu, tak to téměř vypne (takže listové šátečky dopadly dost blbě). Copak linecké, to asi odhadnu, ale kakakové dortíky, to bude výzva.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:13

Kan no to je ta relativita. Oken mám min jak ty, ale zas 5metru zasklení na balóně, na všech parapetech jsou kytky z obou stran, takže pokud něco s těmi oknami spojím, je to úklid balkonu a musím nutně vyluxovat rámy. 

Do toho vezmu všechny závěsy, rolety, zrcadla a skleněné výplně ve dveřích a večer jsem ráda, že jsem ráda i bez vytírání podlah. 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:17

Tabea ja všetky takéto aktivity robím v lete. Sme doma, dieťa umyje dolné dvierka, ja horné. Dieťa umyje vodou a spongiou okná (má na to teleskopicku spongiu z Jysku), ja to otriem svedskou utierkou. Po troche všetky zákutia. Jednak to dobre vidno v slnečnom svetle, druhak to dobre schne, tretiak nie som unavená z práce. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:20

Samantha no, asi bych přeměřila okno

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:28
Reakce na Evaeva:

RoSa a když svítí sluníčko, je zase škoda nebýt venku Z toho mi vychází, že mýt okna je zbytečný

​Jo a když bylo v létě  sluníčko, tak si psala, jaké je tam vedro a vycházíte až večer. Já mám prostě ve znamení puntičkářství a já si tu pohodičku v bordelu neužiju. Takže naplánuju, vnitřně se na ten úklid naladím, provedu úkol a jsem spokojená na půl roku. Tak jednoduché to je. :D Jinak ve dvou se ten nepořádek nějak nedělá, nebo co. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:29

Tabea máme kuchyň černou, vysoký lesk. Dvířka myju důkladně tak jednou za 3 - 4 týdny, většinou když má u nás někdo pobývat, být oslava, degustace a tak. Mám na to parní čistič, s ním je to šup šup, před jeho pořízením to byla hrozná práce. 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:30

Díky všem! Já věděla, že u nás něco smrdí! Dvířka (bílý mat) můžu mýt každý týden a ještě to pošmrdlávat lokálně v meziintervalu. Zásadní je asi se tam nedívat, protože jak se sehnu, tak mě šlehne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:32

Kan jo to je pravda, ve vedru chodíme až pozdě odpoledne. Já ten bordel umím úplně vytěsnit, běžně si pohodu s kafem dělám u jídelního stolu po obědě, kdy akorát odsunu ten talíř, normálně mezi cákanci od dětí(myčku nemůžu nakládat, když spí mimino)

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:32

Dneska jsem pustila Mary Poppins a padla tam jedna věta, co se chystám používat. "Uklízení není divácký sport."

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 21:33

Pinot Noir no vidíš, to je nápad! místo robotického luxu bych si mohla pořídit parní čistič.