Lamicka Tu naškrobenou sukni bych asi nevyčítala, tohle je dost speciální činnost, opravdu nemuseli vědět, co s tím. Navíc se podobná akce asi nebude opakovat moc často. Domluva na nákupech jídla mi připadá důležitější a jako téma srozumitelnější. Držím palec.
Stěžovací vlákno
Lamicka muze to byt jak pise Cat, ze ma pocit ze uz to je ok. na to jidlo je ideal odpoved: tyo ses zlatej, dala bych si kure, diky!
(a hlavne rychle zavesit![]()
Lamicka soucítím, pocit, že je všechno na tobě musí být děs. Na ten nákup bych taky nešla. My máme třeba nastaveno, že večeři řeší ten, kdo je dřív doma. Klidně jen tím, že pošle instrukce k nákupu, ale ne v takové situaci, kdy druhý lítá jak hadr na holi, zatímco ten první to může zařídit sám.
Věřím, že je to jen dočasná záležitost. Hlavně si ten rozhovor nech na dobu, až úplně vychladneš. Kdybyste chtěli podrobnější vhled, může být oči otevírací audit domácnosti.
https://ferovadomacnost.cz/audit
Len Hahaha, to je dobrý, to si udělám. Ale výsledek asi znám. Zatím to táhnu, že jsem mladá a čilá, a pak asi zdrhnu.
Karja Já do toho teď nejdu, protože toho doma táhnu hodně, jenže situace je taková. Zkrácenej úvazek s vidinou další mateřský, to je přece jen jiný. Ten audit myslím děláte spolu.![]()
LenTak z toho skončí sambo dva dny na rybách.
Karja musíš počkat, až zamrzne ![]()
Nee, já to s mužem taky dělat nebudu, ten dotazník...Dobře vím, co dělám pro chod domácnosti já a co on. Dá se to shrnout na "skoro všechno" x "skoro nic". Na jaře ho budu muset přeprogramovat, když se budu vracet naplno do práce.
Mohučanka Tak přeju ať to vyjde a pak pošli návod;-)
Mohučanka ja taky poprosim o navod:)
Mam domacnost taky na hrbu celou, jidlo, pradlo, nakupy vseho druhu. Na uklid mame vypomoc jednou tydne, ale ten preduklid a nakup prostredku musim stejne udelat ja. Muz se zas dost stara o deti, ve smyslu, ze na starsiho si nemusim vubec brat OČR a nemusim s nim dodelavat skolu, to zvladnou spolu skvele nez dojdu domu z prace. Ale i tak bych brala, aby ten provoz prebral nekdo jiny. S nakupy a varenim jsem smirena, to by asi nebylo ani efektivni delit mezi dva lidi, ale aspon zapnout mycku, vyndat pracku, sbirat veci, co komu kde upadnou... to je fakt unavny resit to po vecerech potom, co stravim hodinu v Bille a spotrebuju pul mozkove kapacity na vymysleni vecere.
Gatita my mame doma rozdeleny ze ja nakupuju, partner vari, funguje to (pro nas) suprove.
mame sdilenej online seznam, on tam prubezne pise veci co jsou potreba a ja dvakrat trikrat tydne nakoupim.
Lilly_Ku mně přijde taky jednodušší, když jeden řeší jídlo kompletně. Nemusí teda rovnou vařit, ale on vymyslí co a nakoupí. U nás to jsem teda já, ale muž dělá automaticky jiné věci, myčku, koupání dětí,... po příchodu z práce se ptá, co nemá syn hotovo za povinnosti a řeší to. My teda hlavně máme společný cíl, mít to hotovo než jdou děti spát Gatita
Evaeva mi prave prislo dycky slozitejsi to vymysleni a vareni, jsem fakt rada, ze jenom kouknu do seznamu a jedu podle toho. ono je to fakt individualni, kazdymu bude vyhovovat neco jinyho.
my si teda ten audit domacnosti delali a partner dela vic, nez ja
(a je to pravda). ale on pracuje z 99% v home office a treba to vareni on ma i celkem rad, rad si/nam uvari neco dobryho, js bych to delala spis z nutnosti.
ale ja zas obstaravam takovy to myslet na narozeniny pribuznych, udrzovat socialni vazby, planuju a zarizuju vsechny dovoleny a tak. takze dokud se on neprihlasi, ze mu to nevyhovuje, tak jedeme dal.
ale ohledne jidla, my doma varime az na vyjimky vegansky a v podstate tocime hodne podobny veci ze zakladnich surovin a zeleniny, takze ty nakupy nejsou nejakä super slozity na vymysleni.
hlavne nesmi nikdy dojit zasoba cizrny, fazoli a rakcat v konzerve :D
Lilly_Ku to vymýšlení je složitější
ale na začátku je vždycky nutnost vymyslet to jídlo. Co koupit už je pak brnkačka. Jako to hlídání jídla, kroužků, doktorů atd. je na mě, zatím to beru jako součást mojí práce, pak se uvidí. Muž ale dělá různé ty rutinní činnosti, když mu nahlásím, že 15. jde s dítětem na očkování, bude tam... I večer kolikrát kmitá víc než já, to tak nějak podle zbývající energie zúčastněných![]()
Lilly_Ku no my taky nevarime zrovna pestre. Ale stejne je to pro me nejakej problem.
GatitaMně přijde, že je efektivní chodit na nákup max dvakrát týdně, jinak se v těch obchodech stráví fakt příliš času, sice si člověk řekne, ze to má kousek, ale jakoby to ten čas zabere. Já už chodím dvakrát, a cestou ze školy je večerka s pečivem, to jsou dvě minuty;-).
Já bych ráda jako sdílela úklid, ale myslím, že můj muž se pro to fakt nenarodil, on zvládne jako nádobí a to ještě fakt to musí pretejkat, on má úplně jinou míru než si všimne, že je nepořádek a je jako ta laťka hodně nízko, to už by nebylo k žití pro 90 procent populace.
Karja Gatita no on můj muž si sám od sebe nevšimne téměř ničeho, tím pádem neudělá sám od sebe v domácnosti skoro nic, ale když mu řeknu, co má udělat, tak to provede. Třeba když řeknu: nejde zavřít koš, on jde, probere a vynese tříděný odpad. Nebo řeknu: je potřeba nakoupit, tady je seznam, tak on vezme holky a jdou na nákup (o víkendu). Tak mu prostě přidám nějaké pokyny. Jako rozčiluje mě to, ne že ne, někdy je horší než ty děti.
MohučankaJá to úkolování nesnášim, je mi to docela protivné, ale vím, že by tím byly hned jiné výsledky:D.
Mohučanka a nešlo by nějaké úkoly delegovat na stálo? Jako v sobotu týdně vyluxovat, každý večer umýt nádobí... Je to těžký, když to máte různou míru, to ani není pohodlnost.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí