Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 11:01
Reakce na Karja:

Evaeva Bohužel já to nesednuti dost chápu:D:D

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 11:07

Lilly_Ku To není výmluva, to jakoby vidíš:D Že se třeba snaží, ale podle mě fakt jak to nemáš zazite, tak si to již poměrně bolestivé automatizujes teď v pokročilé dospělosti:D. Když jsme neměli děti a bydleli ve 2kk, tak jsem jako občas sbírala nějaky obsah kapes někde vysypanej a to bylo asi tak všechno, ale pak přesně do toho hodila vidle ta mateřská společně se stavbou, to se úplně přenastaví všechno a zase musíš nastoupit na jinou roli a jak to fakt není zautomatizované z té rodiny v dětství, tak zas si zvykat jinak. Vidím to i naopak, co si neseme my za nastavení z naší rodiny, zajímavý je, že já se teda poměrně přenastavila, ségry moc ne:D

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 11:25

Evaeva ja myslim, ze ty mas velkou výhodu, ze sis mohla opracovat vlastni stromek jeste mladej, casto ale uz prijdes k hotovymu a tam to obcas dost bolí 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 11:28

Potrefenáhusa jo, to určitě. Ale víš co, nějaká by se třeba hodně starala, pečovala, já jsem na to líná I jsme teda oba zvládli bydlet chvíli sami, takže oba víme, že se ty věci nedějí sami od sebe. Zároveň máme oba laťku stejně nízko, to podle mě taky dělá hodně. Když má jeden potřebu žít ve skvěle uklízeném a druhému stačí bordel, tak to je fakt těžké.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 11:34

Evaeva ja treba s timhle problem az tak uplne nemam, z nas dvou je asi obecně pořádnější muz, ale on neni vubec nastavenej na ten objem činnosti a veci, co obnášej ty deti, takže prijde večer domu, vidi tu spoust a uz nevidi to, ze kdybych to celej den nezpracovávala, bylo by to stokrát horší, ze mycka jede uz potřetí a nadobi ve dřezu je proto, ze pred myckou stalo batole, ktery mi ji neustále při plnění zavíralo...

nejradši by bydlel v holobyte bez veci, coz v malým domě bez úložných prostor je se dvěma detma celkem nereálný 

Takže třeba večer utře linku, ale objede hadrem všechny věci, co na ni stojej a ještě má pocit z dobre vykonany práce a jak kdyby to nedělal, shnili bysme ve špíně ....

Offline Sweet Potato
40494 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 11:43

711990 Ježiš, takhle nějak to vypadalo v rodině kluka, se kterým jsem kdysi chodila (povlečení netuším, ale ten kompletní servis tam byl). On se nad tím teda sám pozastavoval, že mu to vadí, jak máma tátu obsluhuje, ale kdo ví, kdo ví, jak by se to vyvinulo...

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 11:46

Sweet Potato vsadim se, ze brzo by s laskou vzpominal na kompletni servis!!!

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 11:48

Ohľadom toho vyslovenia, že čo chcem/potrebujem, mám školu z domu. Moja mama stále vyžadovala, aby sme niečo robili, ale štýlom- ty to nevidíš? To ti naozaj musím všetko hovoriť? A keď som niekedy sama od seba niečo spravila, tak to bolo vždy zle. Takže rokmi som prešla do štádia, že ak niečo chce, má mi to povedať, s čím má problém, lebo 'to mám vidieť ' a ja tvrdo trvám na to, nech sa vyslovi. A aplikujem to aj na seba, že keď niečo, tak to vyslovim a to muž robí veľa sám od seba.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:11
Reakce na letfenixa:

Ja sa hanbím, lebo L. mi včera povedal, že som bola celý deň zlá ,  práve kvôli bordelu, idem z izby do izby a 5 vecí musím upratať než sa vôbec dostanem k tomu, čo potrebujem. Tak som bola nepríjemná. 

​Bych teda ,,neupratala"  Ať si každý po sobě poklizí, jinak to letí do popelky. Takto nějak vznikají ti nepomáhající tatínci, ne.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:16

Potrefenáhusa Jo ještě mladej:D podle mě je to povahou, ale obou dvou:D. Ze mě si dělají kamarádi srandu, že se mnou by skončil u ty vody (na rybách každej):D. Že by jako mohli:D

Offline mitford sister
1719 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:26

MP Meri děkuju ♥️ bohužel to, že byla inspirativní žena, byl asi jeden z faktorů, každý si z ní chtěl něco vzít:( roli hrála taky genetika, to se nedá popřít. Bohužel urna už je někde u rodiny na Moravě, je vůbec neznám. Možná někdy v budoucnu se pokusím navázat kontakt. Ten žal je normální a určitě se s tím nějak vypořádám, ale jsem naštvaná na to bližší okolí - že měli něco udělat, a na tu dramatickou osobu, která si tím vylepšuje sociální kapitál 

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:38

brrr presne. Ten muj teda jeste do prace chodi a tam ho sestry obskakuji. Jidlo z kantyny a pokazde na sluzbu si fasuje od mamky a dost vehementne to vyzaduje. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:41

Evaeva

On treba muj otec i uvarit (neco) umi. Ale jednodussi je si sednout ke stolu a perovat mamu. Kdyz mamka kdysi jezdila jeste na skoleni a ja byla mala, tak nam navarila a jwste volala, jwstli dal tata i psovi. Protoze se taky stalo, ze nedal 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:54

Josjo, je to o nastavení obou dvou. Kdyby se mamka pérovat nenechala, on by to neděl. Musím říct, že tohle mě vytáčí úplně nejvíc. Když mají tu laťku každý jinde, tak to pochopím. Ale když ten jeden chce, aby to bylo takto, druhého za to napomíná, vyžaduje to po něm, to je teda fakt hrozný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:56

Potrefenáhusa tvůj muž s nimi nikdy není delší dobu? Vždyť to mu přece musí být jasné po jednom odpoledni. Tady se teda nikdo nediví, když najde pastelky v koupelně v šuplíku

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:57

Jo, můj táta si taky sám nenamazal ani chleba máslem, že by povlíkal, to je úplně absurdní. Naštěstí moje máma měla z výchovy, že "tatínek" je hlava rodiny a doma nemusí dělat nic, pokud se týká těch ženských prací. Tak to bylo u babičky, když byla malá, akorát že prababička byla žena v domácnosti se stálou posluhovačkou. Zajímavý, že já jsem toto nastavení vůbec nepřevzala, ale mojí mámu málem ranila mrtvice, když zjistila, že pokud má můj muž hlad, musí si namazat ten chleba sám v tomto ohledu děkuji mužovým rodičům, že u nich rozhodně jídlo samo do úst nepadalo, tak jako u nás. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:59

Mohučanka se bála, že se s tebou rozvede

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 13:05

Evaeva ne celej den den za dnem, spis je hodne bere ven, kdyz je ma na starost. Plus teda ony se s nim doma chovaj jinak, bordel delaj, ale samy, ne jemu neustále za krkem, takze on u toho stihne občas i neco kloudnyho udelat, nedelaj mu 60x za minutu mami, mami, mami, mami, mami 

(coz teda delaj, i kdyz jsme vsichni doma a ja nahore v patre, dite, stojící pul metru od otce, kterej si nerušeně čte, řve: mami, mami?, mami!!!!!!! A ja shora z patra řvu : Zeptej se tatinka!!!!!

Offline Sweet Potato
40494 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 13:10

711990 Muhehe

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 13:16

Potrefenáhusa no u nás je na to expert mimino, kluci sice bordel dělají dost, ale s tím nejmenším jsem si uvědomila, že to bylo mnohem horší

Kluci víc visí na muži, když tu je, i když už se to lepší. Ale mami, potřebuju na čůrat (pořád mladšího doprovázíme), když jsem byla v kuchyni, zatímco tatínek myl tu koupelnu, tak to se stalo naposledy před hodinou od.něho.ocekavaji.zabavu.ode.me.nudne.curani