rasaNorina mě to šlo minule na lehátku, chvíli po zafačování. To zas budu mít příští týden tlak 200/100, jak budu nervózní, aby se to neopakovalo. ![]()
Málo jsi po ukončení počkala? Nebo čím to?
Stěžovací vlákno
rasaNori Už vím, proč mají na Karláku k dispozici jen černý kafe, vodu a suchej rohlik :-D. Ale soucítím, už jsem byla svědkem, že to tam padalo jako hrušky, fakt kazdej třetí byl na zemi.
Tabea Na mě to jednou přišlo asi až hodinu po odběru na cestě domů, musela jsem si v metru sednout na zem. Ale byla to moje chyba, debil jsem nic nejedla.
Tabea špatně jsem v noci spala, vstávala brzo a málo se nasnidala
ale pobavilo mě to iracionálno, jak jsem to nebyla už schopná vyhodnotit dobře, tak jsem se zvedla i s hrnkem v ruce a s obalem od kastanu v druhé, že to ještě půjdu vrátit na pult, místo abych si klidně lehla na zem a zvedla nohy rovnou...mě se udělalo blbě až 15 minut po odběru, do dnes jsem si myslela, že jsem nesmrtelná...
rasaNori A nechali tě v registru dárců? Mně totiž "škrtli", tedy doporučili dárcovství ukončit, když jsem se jim složila v odběrové místnosti. Naštěstí teda tři vteřiny po vytažení jehly, jinač by mě ještě nastvalo, že moje krev přijde nazmar ;).
eM mě akorát napsala ke karticce tablety na zelezo:) nechali, nijak neříkala že by byl problém.
rasaNori tady se člověk vážně nakazí úplně vším ![]()
Dneska jsem byla darovat plazmu a 2x se mi v křesle udělalo mdlo, že mě museli krřísit. Já mám obecně spíš nižší tlak a v téhle situaci byl neřešitelný. Snad to byla jen špatná konstelace hvězd. Byla jsem podruhé, první odběr byl úplně v pohodě. Normálně jsem pak jela do práce.
Fakirka já nevím, nakolik to souvisí s tlakem. Muž se začal kácet při jakékoliv odběru až nějak okolo třiceti, tlak má normální. Prý je to nějaká obraná reakce těla, které to vyhodnotí jako tak nebezpečnou a potenciálně bolestivou situaci, že radši vypne
Evaeva u mne to asi fakt bude tlak, mívám problémy i po narkóze. Uvidím, jak to půjde příště...
Fakirka to me mrzi
ale priste stejne pujdu, a uvidim jak to bude.
Evaeva u mne jsou dvě situace, kdy mi to nesedne. Moc rychlý odtok krve, to se dá pohlídat. Jednou mi to blbě píchla, za chvíli to přestalo téct, tak ať pumpuju víc. Pak začala hejbat jehlou, tak se to pustilo děsnou rychlostí a to už jsem věděla, že bude konec. A minule to na mně ukazovali nějaký nový odběrnici, celkem bolelo vytáhnutí jehly. A za chvíli byl konec s plným programem (nohy nahoru, kapky, cukr..)
Jestli to v pondělí zas bude blbý, tak už to asi zabalím. Okolí si stejně myslí, že jsem na hlavu, že tam ještě lezu. Tady jsou odběry organizovaný Červeným Křížem, ve většině případů v sále nějakého kostela, od 4 do 8 večer. Takže pokaždý řeším, kam s dětma, respektive je beru sebou a doufám, že se zrovna nesložím, aby nebyly vycukaný.
rasaNori ty máš taky dost ![]()
![]()
Tabea Ja zase do sebe před odběrem cpu železo, ze kteryho je mi akorát blbě, abych tentokrát zase neskončila v šedý zóně. Vy tam máte minimum kolik, taky 125 jednotek?
Vari ano, 12,5 g/dl (Ž), resp. 13,5 g/dl (M). 1 odběr je 500ml + něco na rozbory. Ženy můžou 4x/rok, muži 6x.
Bohajeho... přiklopila jsem skleněnou pečící nádobu rovněž skleněnou poklicí (pasovala mi na to), vrzla to do trouby... Zevlující milostpán rozumoval, že se ta úchytka na vrchu rozteče anžto je z umělý hmoty. Pche, dyk je na vaření, tak musí nějaký teplo snést, no ni?!
Jdu obracet maso a co byste řekly? Úchytka je rozteklá. Mám ještě jednu poklici stejnou, vo to nic. Ale neskutečně mě sere že měl milostpán pravdu
(ani se teda moc nenafukoval páč chce dostat najíst
)
Tabea v Ostravě 3x ženy, 4x muzi. Muž má 0, tak chodí 5x ročně a teď se tu vytahoval medaili, had jeden...
rasaNori v Praze ve Vojensky muzou zensky 4x a chlapi 5x, ale ted po ty operaci mam smulu a musim cekat 6 mesicu. Navic se asi bude pocitat i to vyndavani dratu jako dalsi zakrok:(
Samantha Evaeva Catherinne a dalsi - vracim se ke kauze naskrobena sukne v lavoru a nezajem rodiny.
Tak jsme si v klidu popovidali, muz uznal, ze toho je na me hodne, ze se zase vic zapoji, coz se stalo.
viktorka_od splavu diky za tu pripominku, ze by se o kroje mohly starat deti. Nakoplo me to k tomu, ze je na case. Jen mam holku a kluka. Snad ten svuj kroj mlady pan v zapalu prace neznici. ![]()
![]()
Ted jsme jako rodina meli usedat ke stedrovecrni veceri, abych tu opet byla s detma sama. Muz byl prvne vcera na otocku v Praze, takze dopoledne se resuscitoval, kdyz jsem se tak ve 2 zeptala jestli by nechtel neco zacit delat, tak si s detma pustil sam doma, ze pry se stiha. A kdopak volal pred 3, ze spadl ze zebriku? Ano, tchan. Takze nema zabalene darky (casu dost), ted jsem doobalovala kapra a snazim se vnitrne sebrat, abych detem neznicila Vanoce...mam cim dal vic intenzivni chut se na vsechno vykaslat a odkracet stredem...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí