Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mermaid
příspěvků moje polička 24. prosince 2024 07:28

Já se vám teda divím a současně si stěžuju, že ty kapry furt kupujete. Jak nejsem příznivcem regulací, tak doufám, ze tohle se brzy zakáže. Věděly jste, že ty chudáky 2 měsíce před prodejem nechávají hladovět, takže jsou uplně vyčerpaní? 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 08:40

Mermaid Je to blbý (u nás kapra nejíme), ale zase v rámci fér pohledu, víš, co se všechno děje s masnými plemeny jakéhokoliv živočišného druhu? Chápu tvoje rozhořčení, ala opět - nabízí se aktivní osvěta (včas, nikoli poté, co si lidi kapra koupí), demonstrace, petice apod. Nebo nabídka alternativy (jaké, to nechám na tobě), jak získat kapra.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 09:52

Samantha ja se snazim tohle taky rozebirat a jako jo, ale napriklad u masa si muzu vybrat odkud ho vemu a chci kupovat takovy, kde to zvire nekdo nevozil z jedny zeme do druhy pred smrti, kde nebylo zbytecne stresovany, melo dobry podminky apod. No a totez by se mi libilo u tech ryb. A ne ze si kazdej muze otevrit stanek na sidlisti a tam ty kapry mydlit palickou, protoze "tradice". Na druhou stranu je to tak, pokud jim maso, to zvire tak jako tak muselo umrit. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 24. prosince 2024 10:28

Samantha osvěta mi přijde dostatečná, dokonce už i některé obchodní řetězce oficiálně přistoupily k bojkotu těhle pouličních jatek. Informace jsou dostupné všem, problém je v tom, že většině lidí je to u p.dele

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 11:23

Mermaid Ty si ale přímo stěžuješ, že lidi kupují kapry. Já znovu píšu, chápu tě. Ale taky znovu napíšu - pokud člověk není mnich v klášteře (který se živí pránou ), tak taková vyhlášení jsou trochu pokrytecká.

A nezlob se, že jsem použila zrovna tvůj příklad. Neber to osobně.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 11:32

Samantha

nevidim na tom nic pokryteckeho, i masozrout muze chtit, aby zvirata ktera ji byla zabita zpusobem, u ktereho co nejmin trpi.

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 11:47
Reakce na Karja:

No ale já si to řeknu, ale stejně to ve mně je, takový ten stres, co a jak a jak kdyby...musím se naučit to nějak fakt odlifrovat ven mimo mě, nejen si říct, že uvidíme, ale skutečně to tak citit, prostě vůbec nijak neresit tyhlety věci co jsou vepředu a co neovlivním, jak se stanou či nestanou. Nějaký tipy jak na to?

​Kdyby nějaký tipy byly, tak si je hned opíšu!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 11:58

Aranel jako prvni tip bych doporuvovala nestresovat se tim, ze mne to (zatim jeste furt) stresuje. takovyty sebevycitky navic, ze bych to mela brat s chladnou hlavou a furt se mi to nedari.. to je trapeni na druhou a utnout nejsnazsi. proste rict si, ze cilem je pro me neresit , zatim mi to moc nejde, ale casem to bude lepsi a lepsi, chce to jen cvik a cas

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 12:09

Mermaid jak by to tedy melo byt spravne? Ja ryby nejim (ne teda bohuzel z presvedceni, ale nechutna mi to), vylov rybnika je podle me brutalni zalezitost, ale zas nemuzes dat kazdymu udici, at si jde rybu chytit sam. Kupujem teda trebonsky kapry, nekde jsem cetla, ze ten prodej kontrolujou, tak aspon tak. Nevim, jestli na sadkach jsou ty ryby taky pred Vanocema nekrmene, klidne bych si pro to nekam zajela, kdyby bylo zarucene, ze jsou v lepsich podminkach.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 12:27

Kokoska

Ono by asi bylo ideální kuchnout ho u výlovu z rybnika. Na sádkách je myslím taky přivezeny z rybníka, takze tam stejne je ten trasponrt navíc. Krmen na sádkách určitě není, protože i v přírodě kapr neji přes zimu, ale má takový klidový režim, že si odpočívá a jíst tudíž nepotřebuje. Na to asi na sádkách nemá klid a prostor. Takže jde asi o to, že je tam příliš nešetrných transportu, zacházení a dlouhého pobytu ve spatnem prostredi. Ale jako nevím, já jsem o tom vlastně nikdy nepřemýšlela;)

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 12:38

Karja ale to by ho fakt clovek musel chytit na udici. Letos jsme byli na tom vylovu ve Sneznem a moc se s tema rybama nemazlili, bylo to dost drsny. Jen tam teda pak asi odpadala nejaka dlouha preprava, rybnicek byl maly, vetsinu asi rozprodali mistnim a hodne taky rovnou zpracovali, varili polivku, rizky, karbanatky, udili, rybi skvarky meli, no vsechno mozny. A lidi si i chodili s kastrulkama, fronta jak blazen.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 12:42

Kokoska Jojo, ale furt to máš pro tu rybu jeden drsnej den, takže to si výrazně polepší. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 12:44

Karja pravda

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 24. prosince 2024 14:16

Kokoska já žádný ideální řešení nemám, jen mi prostě vadí ten způsob nakládání s nimi

Samantha pránou se sice neživím, ale jako pokrytec se necítím, když si postěžuju na něco, s čím nesouhlasím, od toho tohle vlákno je

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 24. prosince 2024 19:14
Reakce na Lilly_Ku:

Samantha

nevidim na tom nic pokryteckeho, i masozrout muze chtit, aby zvirata ktera ji byla zabita zpusobem, u ktereho co nejmin trpi.

​Souhlasim na 100%, k vegetarianstvi jsem se (zatim) neodhodlala, ale tohle je pro me strasne dulezite. 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 01:36

Mermaid 

Kapra nejím a letos máme jenom mořský ryby: lososa, tresku a halibuta... ale jak už to kupuju naporcovaný- filety, tak čert ví jak o život přišli. V každým případě je někdo vytáh z jejich domova a zabil To už bys musela na maso i ryby vůbec rezignovat... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2024 07:16

barbucha pořád je lepší, když je vytáhneš z domova a hned zabiješ než když je před tím třikrát přeložíš ze sádek do sádek a přinejhorším nakonec na dva dny do vany.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 08:46

MP Marge

Mermaid 

Chápu a přijměte prosím moje vysvětlení :

Nebylo to osobní, jen takové postěžování, co toho všude čtu, jak se lidé rozhořčují, jak "bijí na poplach", ale v podstatě skutek utek. 

Možná se na mě projevuje administrování jedněch FB stránek (spousta příspěvků až vulgárních na určité špatné situace zvířat, ale řešení a nabídky řešení žádné). Jsou to takoví gaučoví bojovníci. 

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 09:01
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 09:03
Reakce na barbucha:

To už bys musela na maso i ryby vůbec rezignovat... 

A to právě vůbec není pravda. Lepší podmínky pro život/a smrt zvířat souvisí se samotnou konzumací jen volně.