Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 19:17

continuity teda zni to narocne. Ale i dost chapu, ze jsi jela, jakkoli jsi predem tusila, ze relax to zrovna nebude. Ja bych asi taky jela, kdybych mela rodinu daleko... tak priste si to zas zaridite jinak, podle sebe. A darky je fajn rozbalovat v soukromi jen s darcem...

Mam mega vyhodu, ze mam svoji pokrevni i vyvdanou rodinu hodne v pohode a blizko, tak se tu vsichni sejdem na veceri, za dve hodky je po vsem a vsichni mame pak svuj klid doma. Jako delame kraviny ve jmenu tradice, kupujeme kapra (viz diskuze vedle), do toho placame pate pres devate - klobasy, kubu, salat, kure (kvuli jednomu, ktery neni odsud a ceskou kuchyni nezvlada), jak je kdo zvyklej. Je nas tu deset a je to prima, ale svatky pro me stejne nastavaji az na Bozi hod, kdyz jsme tu sami. A ne kazdy rok se tu sejdem vsichni, obcas ma nekdo lepsi program a nikdo s tim nema problem. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 19:48

MP Meri tohle me zajima. Nedavno se nekdo v mhd rozciloval, ze tenhle masakr kapru nedava smysl, ze si objedna kapra z rohliku. Jenze ten kapr je v sadkach od vylovu a az pak jde do kadi, kde ho nekdo, kdo to umi, rychle zabije. Zatimco, co se deje s tim kaprem ve velkovyrobne vubec netusim. To je v poradku? Nebo jaka je spravna cesta? Neni to pokrytectvi? Neprudim, opravdu nad tim premyslim. Zvlast, protoze se ucastnime v rijnu vylovu, a to proste masakr je, podle me daleko vetsi, nez to co se odehrava pred obchodakama. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 19:57

barbucha my mame sony televizi a ovladani je jednoduchy, skoro intuitivni. Taky nechci nic parovat, ale pry s pocitacem by si to povidat nejak umelo. A Netflix s tabletem a telefonem samsung se vidi taky, co nastavim na jednom, vidi i ostatni.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:02

Lamicka No jo, ale ten výlov se přece musí stát i s těma kaprama co je před obchodakama ne? Jen je hned nekuchnou, ale převezou ještě dál a dál. 

No my když jsme na rybách, holky třeba vytahávají toho kapra, tak to je furt opatrně, opatrně ať ho neodřete... To je až vtipné v tomto kontextu

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:09

Lamicka ja predpokladam ze ty ryby z obchodaku, jakykoliv, proste vylovi a hned zabijou, vychladi/zamrazi a prodaji, co nejmin ztrat po ceste. ty z kadi tam maji jeste tu palicku na stanku navic, me osobne to az tak nepohorsuje, ale kdybych se tomu chtela vyhnout proste to nekoupim. na druhou stranu, kdyz se nad tim zamyslim, mit maly deti asi jim to pudu ukazat.. dnes tech moznosti jak uvidi jeste zivy maso a jak se k nemu dostat moc nemaji. a znat by to mely

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:13

viktorka_od splavu vnuk z manzelovy smecky to vubec nechce videt, ani vylov ani prodej, ze ty ryby se trapi. Ale na udici pstruhy chytal, byli jsme u znamyho na rybniku pred par lety.

Offline 999
19832 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:16

MiruŘíct ne :-). To se na to radši vyprdnu :-).

49376 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:16

Kokoska tak ale vi aspon, jak se to maso dostane na talir, to je dulezity. nutit je koukat to urcite ne, jen info o co jde

49376 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:19

barbucha ale spousta tech veci jde uz i ovladat hlasem, umis anglicky, mas vyhodu!

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:20

viktorka_od splavu to samozrejme vi, tomu se snad ani utyct neda.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:21

999 . 20 minut bych neřešila a příště až by mi na to s časem zase záleželo bych ji to více zdůraznila, že jako fakt radši dřív než později;-)

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:21

viktorka_od splavu no prave se argumentuje tim, ze ty kapri se v ciste vode v sadkach vycisti. Coz teda nevim, protoze ten cerstve vyloveny kapr pri vylovu je podle me vzdycky lepsi. 

Karja no jasne, ten vylov se musi stat.

Mermaid tady ale resi prodej zivych kapru, jo to je divne.

Ja se tim nezastavam prodeje pred obchodakama, ani nejsem proti kaprovi koupenem v obchode. Sama nad tim hodne premyslim, maso jim mene nez driv (ne kvuli zabijeni, ale nejak mi to vic vyhovuje). 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:24

LamickaJá nevím, jestli ty sádky nejsou spíš jako čistě z kapacitních a časových důvodu, že prostě ty výlovy nemůžou být že jo 21.12. všechny aby to šlo do kádí hned. Ale nevím, a nevím, kdo ví. Ono asi taky záleží, že není rybník jako rybník, třeba vy jste mohli mít čerstvého dobrého, ale někde z nějakých více nacpancych nebo bahnitých rybníku třeba dobrá ryba není? 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:24

Kokoska 

Uvidim. Na Sony jsem taky myslela, i na nějaký další profláklý značky... ale mladej pán pravil Samsung (von si od nich kupuje všecko), tak mu nebudu odporovat. Už jsem si i našla a zrovna to mam v košíku u Planea - já tady v paneláku nepotřebuju nic přes celou zeď, 127 bude tak akorát (jsem si i měřila vzdálenost od křesla ), funkce to má co (asi) potřebuju a mezi jinýma tý značky to má i nejnižší spotřebu. 

Jako doteď koukáme na asi stovku, ani internet to nemá, barvy mizerný (a tmavne to najednou, proto ta nová)... tak to bude zlepšení v každým případě. Koupím si ji velmi vhodně k narozeninám a do důchodu - prostě nastal správnej čas, muhehe! 

Instalaci jsem si objednala (a samozřejmě mě zas nasralo to vydírání kvůli prodloužený záruce) a mladej pán, po slibu kuřete na paprice, pravil že velmi rád přijde pomoct s edukací, proč jsem to neřekla rovnou?!

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:27

Kokoska Ja to nemůžu vůbec vidět, tyhlety mordy, ale moje děti úplně v pohodě na ryby a drůbež se dívají a docela je to zajímá...I ty ryby já to těm chlapům závidím, mám takovou oblíbenou vycházku kolem vody a že jich tam sedí, a jako vidím se tam taky, jak bych seděla, cumela do vody, ten klid, čistej vzduch, slunce, čistá hlava...ale na háčku bych nic neměla, já bych na to ani nechtěla šahat:D

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:27

viktorka_od splavu no prave, ja zazila zabijacky, zabijeni kraliku, slepic, hus, kachen... videla jsem zabiti zvirete, ale zazila i krmeni, peci, po zabiti zpracovani vseho.  Jsem opravdu rada, ze deti tohle vidi jeste u nasich.

Nikdy mi zabijeni nevadilo, ale zasadne maso nevyhazuji. Opravdu posledni kousek oberu a udelam treba smes na topinku. Tohle by se lidi meli hlavne naucit. Ze kdyz uz to zvire muselo umrit, ma se zpracovat vse. 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:32

barbucha ale spousta tech veci jde uz i ovladat hlasem, umis anglicky, mas vyhodu!

Kokoska 

Jo to vim, teď jsem v tom ležela dvě hodiny... ale nějak si to nedokážu představit: rozvalená v obýváku vykřikuju ty povely. Připadala bych si jak blázen, i ta Poppy by na mě koukala jak na magora Navíc už jsem fakt zvyklá mačkat ty tlačítka u všech domácích spotřebičů, tady se taky nebudu pokoušet o žádný vychytávky (z nichž další nabízená je vytvořit mapu chytrý domácnosti, no tvl, nad mý síly! mně stačí ovládat slovem milostpána ).

49376 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:44

Lamicka ano presne tak

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:44

barbucha ja obcas pokrikuju na ten Netflix, kdyz deti chteji nejakou konkretni pohadku. Nez bych to nasla tlacitkama, tak tohle je fajn.