Já si tady postěžuju na naši Filipínskou anabázi...na stanici jsme čirou náhodou zjistili, že letíme z jiného letitě, než jsme si mysleli, z toho vzálenějšího pochopitelně, takže mírná(!) rezerva se rozplynula jako pára nad hrncem. Mapy nám spočetly, že to bude rychlejší autem, tak jsme se pro něj vrátili, zácpy, stres, parkování na nejdražším místě, dovedete si to představit, dorazili jsme pozdě, ale nakonec nám ještě udělali check-in a provedli diplomatickou cestou
, ale jen proto, že letíme bez kufrů.
Na Filipínách jsme si vystáli půl hodinu na imigračním, abychom se dozvěděli, že ke vstupu do země potřebujeme qr kod, nefungovala nám wi-fi, samé komplikace, nevím co dělají lidi bez smartphonu!!! Nakonec nám pomohl securiťák, ale řekl si o peníze...mezi tím vzrostla fronta na imigračním, takže jsme tam stáli téměř hodinu. Pro jistotu jsme zavolali do autopůjovny a napsali do hotelu...aby se ukázalo, že půjovna pro nás nejenže nemá auto, které jsme si předem rezervovali, ale ani žádné jiné. Nakonec jim vypomohla konkurence, ale museli jsme připlatit.
Po cestě jsme zjistili, že v oblasti, kde máme trávit příštích pár dní jsou povodně, projíždli jsme zalitými silnicemi, v noci, no drama. K hotelu jsme dorazili kolem jenácté a ačkoli má mít 24 hodin recepci, psali jsme jim po příletu a asi 3x (marně) volali, pochopitelně byl zamčený a kolem ani noha...už jsme se viděli, jak spíme v autě, ale nakonec se nám podařilo objevit hotýlek s pokojíčky výhradně po dvou a hodinovou sazbou a toaletou, kam děti odmítly vstoupit.. Takže jsme strávili noc na gumových matracích a aby toho nebylo dost, jsem nemocná a celý dnešní den jsem prospala....
Mám jen videa, tohle je jediná fotka...