Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 15:48
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa já úklid pouštím skoro úplně, ale taky jsem měla takovou srovnávací náladu, nejradši bych přeskládala celou předsíň. Ale na to fakt prostor nebylHračky v obýváku jsme uklidili až těsně před večeří, zbytek bordelu vyřešila tma venku.

​U mne ten bordel hrozně přispívá k přehlcení, když se tu pořád o něco přeražím, něco padá nebo se s rámusem sype, pořád tu někdo řve, je toho občas už moc ....většinou to celkem zvládám, ale když je všeho moc, tak mě ten výbuch hrozně vytáčí 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 16:19

stes No jak bych to tak...většinou společně naplánujeme rámec a já pak dolaďuju, no pak si mám stěžovat...

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 16:25

Potrefenáhusa uklid je nejhorsi i pro me. Udrzet to doma v prijatelnem stavu do 17h, kdy se zacne schazet rodina, je zhola nemozne. Vsude se neco sype, neco povaluje, krupou nejaky skorapky a drobky pod nohama az do posledni chvile. A to je detem skoro 5 a 9. Nastesti ten binec krome me nikoho nepohorsuje. Ale ten pocit prehlcenosti, ktery popisujes, dobre znam. 

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 16:38

My jsme si s muzem taky udelali sve vanoce a na tradicich moc nelpime a vzdycky si to uzijeme. Jezisek nam nechava darky pod stromkem uz na stedry den rano, rovnou z postele se dcera bezela podivat, jestli uz jezisek prisel. Dostala kolo a lego zamek pro princezny. Dopoledne jsme pri ukusovani cerstve upecene vanocky u pohadky to lego poskladali, pak si dali obed. Ja kubu, manzel s dcerou vinnou klobasu. Pote jsme sli na prochazku,  dcera se na ni rovnou naucila na novem kole jezdit, vratili jsme se pred setmenim na chystani vecere. Byl klasicky kapr se salatem, dcera se tim kaprem nad ocekavani nacpala a sla si pak zase hrat se svym legem. A my si jen v klidu uzivali vecer. My se proste pred par lety rozhodli vanoce oslavit opravdu klidem a pohodou a vyskrtli jsme vsechno, co "se musi nebo by se melo",  ale pro nas uz to nema uplne vyznam, a je to moc fajn. S rodinou se pak schazime ty dalsi svatecni dny.

Ale pobavil me nas kamarad, co byl behem stedreho dne sam s triletymi dvojcaty v zoo, zatimco jeho zena doma varila a balila darky. Mel toho plne kecky, deti nedockave a divoke, tak nas narknul, ze si to o vanocich zbabele ulehcujeme, kdyz davame darky uz rano a nedrzime tradice. No jasne, o tom vanoce jsou, kdo si to nejvic vytrpi pred vecerni nadilkou

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 16:55

Gatita mne překvapila kamarádka (psycholožka a psychoterapeutka, zdravíme Karju), když říkala, že miluje úklid, protože je to práce, která je hned vidět.....taky má dvě malý děti, takže nechápu, že ji stejne jako mě naopak nedeptá ta nekonečnost a pomíjivost

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 16:57

Zuzuli asi byl chudák uz hodne frustrovanej (slezrovna tohle je tradice, ktera je pro me osobne hodne důležita, z te bych slevit nechtela, ale verim, ze to muze vyřešit ty naspeedovany natěšeny děti, co to nakonec kvuli tomu do vecera nedaj a skončí to nějakou strašlivou scénou) 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 16:59

Ja jsem moták, dostala jsem před Vánoci celkem slušné věci v práci jako vánoční pozornosti....tak naložila jsem s tím podle svého, vizitky uložila, přáníčka vyhodila... ale tchýně dneska rozbalila takovou krabičku, o které jsem si myslela, že je součást produktu, ale nebyla, protože po otevření té krabice zespoda na víku bylo napsáno Veselé Vánoce přeje XY Automotive s.r.o. Fakt, že jsem to nesežrala sama doma, ale přišlo mi to na mě zbytečně moc pěkný:D

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:00

Potrefenáhusa Moje kamarádka to má taky ráda, ale ona tak terorizuje děti, že jí to i vydrží. Já už tam nerada chodím a sambo přestal:D. Takže možná to udrží;-)

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:07

continuity ale bordel generujou porad, jak jsi psala?

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:14

Potrefenáhusa uklid je hned videt, ale na jak dlouho? Proto me se*ou domaci prace bez rozdilu, ze je to porad dokola a nema to konec. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:14

Karja a co tchyne rikala? 

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:17

Potrefenáhusa u nas ta ranni nadilka vznikla spis nahodou a ted si to nemuzem vynachvalit. Tohle byly pate vanoce s dcerou. Prvni ji to bylo jedno, dostala darky vecer. Stejne jako mimino vecer nespala, tak to bylo jedno. Kdyz ji byl rok a pul, tak nam vecer triadvacateho usla nejak prekvapive brzo a my sami pak zdobili stromecek a rovnou jsme pod nej dali slozenou ikea kuchynku s vybavenim. Rano bylo velke nadseni, co se pres noc objevilo. A byli jsme radi, ze nadilka je uz za nami, kdyz se nam vecer u vecere pozvracela. Kdyz mela dva a pul, nechali jsme nadilku na vecer, meli jsme jen malicke darky, co se vesly do komody v obyvaku a daly se pak nenapadne prehodit pod stromek. Vecereli jsme, zazvonil zvonecek a ona bezela ke stromecku. Asi za dvacet minut z toho nadseni a napeti vytuhla mezi darky. Takze nam pak volali prarodice a my jim jen pres videohovor ukazovali spici dite mezi balicim papirem. Loni, to mela tri a pul, dostala velkou tabuli na kresleni. My vecer predtim tak vymysleli vsechny mozne a nemozne varianty, jak ji v malem byte nenapadne pri veceri dat ke stromku, az jsme ji tam rovnou dali a dcera ji tam rano nasla. A pak byl ten skvele klidny stedry den, cely den si malovala a klidna vecere. Letos dostala kolo a velkou krabici lega, takze to slo pod stromek zase uz v noci a nadseni z lega a kola jsem uz popisovala. Byli jsme radi, ze kolo nedostala az vecer, protoze jsme s nim museli hned ten den ven. I bylo super, ze zatimco jsem chystala veceri, sedela u stolu a hrala si s tim novym legem. Az jednou bude velka a nebude verit na jeziska, asi se k darkum po veceri vratime, ale ted si nemuzeme vynachvalit tuhle variantu. Vlastne mame splneno uz rano a neni treba se cely den hnat za nejakym cilem.

Letos jsme spolu i vymyslely zertik na tatinka, koupily jsme mu darek a daly ho vecer triadvacateho pod stromecek, aby si rano myslel, ze je od jeziska. Dcera u toho byla strasne kouzelna, hrozne to prozivala a bylo to snad to nejhezci na celych vanocich.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:25
Reakce na Potrefenáhusa:

​U mne ten bordel hrozně přispívá k přehlcení, když se tu pořád o něco přeražím, 

​A co psi? Já se o Poppy přerazila dvakrát, jak je tu víc lidí a větší šrumec tak neví kam dřív skočit (nejlépe mně pod nohy). Vděčné obecenstvo se div nezalklo smíchy

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:35

barbucha jo, tak to Trnka tady věčně leží v nejužším a nejfrekventovanějším místě, kočky se tu snaží něco sebrat a sežrat, tuhle jsem nesla vykopnout ven v každý ruce jednu....ale ze se tu věcně přerážim o dětsky židle přisunuty k lince, takže nejde otevřít odpadkovej koš, myčka nebo skříňka s hrnci, že tu někdo věčně cáká a rozlejva vodu kolem dřezu a nechává poházený kousky dupla, na který ja pak slapu nebo je zakopávám pod linku, to cuchá nervy o dost víc (zaplaťpánbůh za ty dary , ale je to občas náročný)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:44

Zuzuli já tuhle tradici držet chci, ale hlavně se ráno chci trošku vyspat. Takže pokud posun, tak leda po obědě My dopoledne teda chodíme na tradiční závody, ale jak jsem vyhnala rodinu ještě odpoledne ven, tak jsem si říkala, že škoda, že na sobě nemají ty košile, měla jsem cukání jim tam ty dárky dát než přijdou. Kluci letos dostali motorku a ty stepping stones, ale nebyl problém to schovat poblíž. My pod stromek dáváme dárky i pro zbytek rodiny, které pak bereme na ty návštěvy.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:46

Kokoska Tchan co jí koukal přes rameno přečetl Veselé Vánoce a dál nedočetl... Ale oni jsou takoví šetrní, vánoční dárky moc nehrotime, dostáváme a dáváme x let to stejne, jednou chci inovovat a takhle to dopadne!

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 17:53

Věděly jste, že když necháte rozpustit sorbet z manga, tak je potom chlupatej?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 18:08

Potrefenáhusa ne, že by bordel přispíval k pohodě, ale pro mě jsou mnohem horší ty hluky, požadavky a věcné pobíhání po bytě. Na vánoce jsem uklidila parapet za stromkem a poličky pro betlém a kytku k svátku, takže nějaký základní úklid proběhl, ale víc nepotřebuju. Naštěstí

Offline Lenka22
2662 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 18:35

Garfie není tvoje pravé jméno Kalamity Jane? Ale vyřešíte všecko nakonec, to klobouček:-).

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 18:35

Evaeva to jo, to i pro mne, ale ten bordel k tomu pak přispěje nemalou měrou, aby to přeteklo nějakou míru snesitelnosti 

ze i před těma vanocema neustále přemýšlím, kolik krámu zase přibyde a kam to zase dáme 

ja ted hodne zvazuju to lego, protože starší dítě tady objevilo nejakej malej pytlíček s pár kostičkama a jak ji duplo moc nezajima, tak tady s tim si hraje uz třetí den v kuse, ale zároveň to vygenerovalo uz několik ječivých frustrovaných scén a hledání nějakýho chybějícího pidikousku....(rozvoj jemný motoriky i trénink zvládání frustrace potřebuje jak sůl, ale co ja?!!!!)