Já si teda musím postěžovat, že se zvýšila téměř o tisícovku minimální záloha na soc. pojištění.
Teď mi přišlo oznámení do DS. No a co mě štve, ne, že bych o tom během roku někde něco slyšela nebo četla... to je takové potichoučké, pomaloučké.
Já si teda musím postěžovat, že se zvýšila téměř o tisícovku minimální záloha na soc. pojištění.
Teď mi přišlo oznámení do DS. No a co mě štve, ne, že bych o tom během roku někde něco slyšela nebo četla... to je takové potichoučké, pomaloučké.
Samantha To mě taky vytočilo. Dohromady dělají minimální odvody už skoro osm tisíc.
whiskas já to zachytila na ČT. Jsem ráda, že se mimino narodilo tak, že můžu rodičák čerpat čtyři roky. Vydělávat bez toho nula nula nic by se vůbec nevyplatilo. (Nedokážu posoudit, jestli to je správné, takže jen osobní pohled)
Dobrý nápad s dárky pro vnuka , nielen vianočnými , mali naši kamaráti . Všetko, čo dostanú od nich, ostáva totiž v ich domácnosti . Jednak sa to nehromadí u mladých, a druhak - dieťa sa má aj u nich s čím hrať .
Blanka kluci mají u našich i u mojí babičky hračky po nás a jejich dětech. V obýváku pod televizí. Ale ani tam ani u tchánů doma tolik nejsou, aby byli ochotní si tam něco nechat. Schází se spolu spíš venku.
Věděly jste, že když necháte rozpustit sorbet z manga, tak je potom chlupatej?
Mezi všemi těmi vánočními dárky a lamenty mne tohle rozsekalo, pardon. ![]()
Blanka my to u babičky taky s radostí necháváme, patou plastovou sadu krájeciho ovoce doma uz opravdu nepotrebujeme a deti si tam s tim fakt hrajou
whiskas Já neříkám, že to nebylo avizováno. Ale upřímně - o každé debilní a nepodstatné události se toho napíše 100x více, než o tomto. Já sleduji zprávy dost často a dost podrobně (abych měla s klienty o čem kecat) a toto mi prostě uniklo. A třeba přitom, vědět to dříve, možná bych neodmítla nabídku zaměstnání místo volné nohy.
Třeba o té dálniční známce jsem četla asi 50 různých zpráv.
Samantha máš pravdu, já se to dozvěděla taky až 20.12. ze zprávy do DS... navýšení v 1.pásmu paušální daně (3v1) je o 14 616 Kč ročně... tak si to asi přepočítám, jestli nebudu zas dělat daňové přiznání... a taky tu hranici 1mil. mohli zvednout...
Samantha úplně stejně potichu proběhla digitalizace ostatních nemocenskych dávek po vzoru eneschopenky... ovšem s tím, že se spousta povinnosti přenesla z lidi na zaměstnavatele, protože se při tom někdo rozhodl, ze mentální schopnosti lidi zadajicich o dávku např. ošetrovneho není na takové úrovni, aby byli schopni si o dávku požádat sami. takže to přinesou do práce, kde to za ně musí vyplnit elektronicky někdo jiný... digitalizaci fandím, ale tohle není zjednodušení, jen přeskupeni činností, které jen navýší administrativou se zpracováním
AprilTwelve já si žádala o rodičák v Jendovi a to je teda zjednodušení úplně brutální. Byla to vyloženě radost
RoSa Já si daňové přiznání podávám kvůli vrácení záloh jedné DPP, takže o paušální dani jsem ani neuvažovala a jsem čím dál víc ráda.
Přehledy se dneska dají v pohodě vyřídit online; největší balvan bylo vždycky jednání s OSSZ, ale poslední dva roky je to otázka pár minut.
Jitka77 já to nedělala kvůli papírování, to je hračka, hodinka po nedělním obědě, ale ušetřila jsem dost významnou částku na dani vůči FÚ, v řádu desítek tisíc (než jsem do toho vstoupila, tak jsem si to spočítala a porovnala)... jinak já jsem pro 3v1 úplně ukázkovej kandidát: žádný děti, hypotéky...
RoSa tak dej vědět, jak ti vychází přepočítání ![]()
Evaeva No, mně končí rodičák v květnu a nějak jsem si tak říkala, že je dobře, že jsem OSVČ, že můžu pracovně tak nějak přicmrndávat, protože na plnej úvazek to s našima, na údržbu náročnýma, dětma fakt nevidím. A teď si říkám, jestli si tím přicmrndáváním vůbec zvládnu vydělat na odvody ![]()
DruI no právě! Ten čtvrtý rok fakt uvítám, mládě asi zase půjde jen na tři, čtyři dopoledne, výdělky budou prd. I kdyby šel do klasické školky, stejně bych chtěla krátký úvazek, s těmi vyššími odvody to bych možná musela řešit nějakou dohodu nebo nevím. A to ještě přijdeme o slevu na vyživovanou manželku.
Evaeva No, tak nějak. Jsem si kdysi trochu naivně představovala, že to s mladším bude jednodušší
a to mám ještě štěstí, že můžu fakt pracovat skoro výhradně z domova, protože dvě hodiny denně na cestě už by bylo fakt scifi.
Evaeva to je ale něco jiného. rodičovský příspěvek platu úřad práce... tady se jedná o dávky placené ČSSZ. a jsem ráda že něco lze vyřídit jednoduše elektronický!
AprilTwelve jojo, vím
DruI já samozřejmě nevím, jaký bude za dva roky, zatím se jeví jako největší extrovert z mých dětí, ale se školkou od 8 do 17 každý den prostě počítat nechci. No uvidíme, bude se to muset propočítat
Já už pak určitě budu muset zařadit i nějaké návštěvy kanceláře
bez toho se nedostanu k nějakým větším projektům (a tím pádem i větším výdělkům). Bez toho to bude vážně přicmrndávání, ale hlavně jen nárazově.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.