Zuzuli a kdybyste jí ty dárky dali 23. ráno, mohli jste mit už den před Štědrým dnem klid ![]()
Stěžovací vlákno
Potrefenáhusa jakoby chápu, někdo to tak má. Ale u mně ten bordel je fakt hodně v závěsu.
K tomu legu, malé lego je u nás zdroj frustrace všech včetně mě, vůbec by mi nevadilo, kdyby zůstali u dupla. Ale ty sady 4+ mají moc hezky udělané návody. Kluci teď dostali další dílky ke connetix a to je teda vážně paráda, stavíme si všichni ![]()
Evaeva jo, 4+ maj uz nějaký frozen, po tom koukam, ale kdyz si pak predstavim, jak se to tu sype, maly dite to bourá, vetsi ho kvuli tomu bije....pak z toho odpadavaj kusy...
Jo šlápnout na duplo/lego si ještě pamatuju, to fakt nechceš ![]()
Co se dárků (=dalších krámů) týče, tak mně bylo letos výslovně zakázáno kupovat hračky, lego, plyšáky. No nic, vyřešila jsem to tučnými omalovánkami Harryho Pottera a několika naučnými knihami (nauč se abecedu, pro rozšíření slovní zásoby apod., všechno jakože hrou). Chudáci haranti, měli i z toho radost
Ale vono to není fakt kam dávat...
Potrefenáhusa máš velmi přesné představy
mně teda nejvíc frustruje hledání dílků v té hromadě, ale my toho máme mrak. V jedné sadě to není problém.
Potrefenáhusa na to trpim take, ze si vzdycky nejdriv predstavuji ty veci doma...a nakonec je kolikrat radeji nekoupim, ponevadz se mi ta predstava nelibi
. Mam to tak treba i s botama nebo sportovnim vybavenim nebo vychytavkama do domacnosti. Letos jsme se s hrackami ale utrhli. Loni to bylo divne, kvuli nemocem jsme slavili sami a pod stromem byly jen darky od nas, velka Kapla a kazdemu auto na ovladani (po kterem touzilo vetsi dite). Jenze mensi dite to auto vubec neoslovilo a Kapla je spis takova dlouhodoba hracka, ktera nevyvola prvotni nadseni. Do toho mely obe deti horecku... Tak letos to byl opacny extrem se spoustou plastovych balicku a radostneho pisteni. Beru to tak, ze deti jsou male jenom jednou a minimalizmus muze pockat. Deti tu v tom uz treti den lezi a hezky si hraji. Ale teda pocet kramu se nam za ten vecer stonasobil
.
U nas nejvic zabodovalo rozsireni gravitraxu a maincraft lampicky (dik za tip, myslim Pinot Noir ?) Vetsi vnuk ji dostal v podobe louče, myslela jsem, ze ohrne nos, a on tu s tim chodil po vsech tmavych koutech, musela jsem se s nim jit zavrit do komory, byl nadsenej, ze se to da i povesit na zed. Mensi ma stojaci, ktera meni barvy, taky dobry.
Gatita já ráda kupuju věci, které se spotřebují. Třeba vyrábění a tak. Letos jsme taky měli spoustu věcí, přijde mi, že jsou přesně v tom věku, kdy ocení kvantitu
Dárky mají večer vždy jen od nás, u našich toho bývá taky dost, u dalších příbuzných už míň. Neumím si představit to vybalovat naráz, i kdyby jsme se drželi při zdi. Naše nevím, jestli bych usměrnila. Kupují hezké věci, obvykle z toho, co chceme, ale každý dostane třeba pět dárků, další od mých sester, dědy.
Evaeva nam manzelova snacha zakazala vic nez jeden darek pro kazde dite, ze uz toho maji tolik, ze si toho vubec nevazi. Na tech darcich jsem se s ni domluvila a teda prihodila jsem jeste aspon barevne pomady na rty holkam a Kubovi malicke lego, to uz jsem mela doma. Ted jsou od 23. na horach, tak je nadilka porad jeste u nas. Uvidime se az po Novem roce, doufam, ze nedostanem sprdunk.
Kokoska mám radost, že to byl dobrý tip.
Pinot Noir nad ocekavani ![]()
Kokoska ja taky nasim i tchyni davala tahle omezeni, doted je mi z toho trapne. Ono je toho pak nekdy strasne moc, kdyz se rozparadi 6 stedrych dospelych. Letos jsem do toho (snad) nikomu nekecala.
Kokoska naši koupili rozšíření k tomu, co už máme, takže nic navíc. K tomu knížku, vyrábění a podobné drobnosti. Ale toho vybalování je pak dost. Akorát mimino si "objednalo" vozíček a on je tak o 20% větší než bych chtěla, je to pořádný krám ![]()
![]()
Evaeva kluky na vyrabeni neuzije, takze to opravdu byla spousta "trvalych" veci. Ale pulka z toho bude asi hrozne forova cinska kvalita. Naprosto proti mym zasadam. Ale ty jo, takove hity to byly, kolikrat ani ne za dve stovky.
Gatita Evaeva "moje krev" dostala od nas na kazdé dite 4 darky, bylo v tom i nejake obleceni, nalepky na zed (z dopisu Jeziskovi), Ema chtela kuchynku pro Barbinu, Adelka dostala kufrik s nadobickem a "zakusky", s tim si tu hrali s brachou docela dlouho (nez se porvali o jeden "dort"), plus nejake malickosti tu meli od moji segry. Vsechny darky jsem dohodla s maminkama, i z toho duvodu, abych nekoupila neco, co uz maji nebo dostanou doma. Myslim, ze problem nebyl a vyuzijou vsechno. Jen teda jak meli nadilku i doma a u druhych prarodicu, tak je toho holt vic, ale nejake zas vylozene kraviny do poctu se u nas nekupujou.
My jsme toho taky měli plno, ale bohužel dost dárků, u kterých se zabaví děti společně s rodiči, stále stavíme s holkama se sambem na střídačku lego a stále to nemáme. Pak jsem koupila vyrábění naramku, co jim ale musím vyrábět já, protože ačkoliv je tam 5+, tak i muž na to koukal jak zjara...a dneska 2 hodiny montoval stáj. Takže nenudíme se, o zábavu na svátky vystarank.Až to dodělame, snad si s tím vyhrají:D. I Albi knížky jsem vybrala takové, že si s tím nehrají samy, ale musím jim různe radit, to mě teda mrzí, ani mi nepřijdou pěkné, s jinými si vyhraji až až a samy, ale tyhle se mi nepovedly ani jedna
Karja starší neopustí rozestavěné lego, včera snídal až v deset
Naštěstí zatím nedostává žádné velké sady
Evaeva ajojo, holky dostaly, ale ony to neumí ještě samostatně stavět dle návodu. Něco menšího jo, ale když je to větší, tak to by nedaly dohromady. Takže stavíme...A jedno lego máme z Vinted, přišlo hrozně pěkně zabalené a složené, abychom viděli, že nic nechybí. No přemýšleli jsme, jestli to nechat nebo rozebrat, aby to nebylo divný a.....nerozhodli jsme se správně:D
Karja on je na to šikovný, zvládá to úplně sám, i ty sady pro starší. Já bych ráda stavěla taky, ale nepustí mně k tomu
Mladší návod tak dobře nečte, ale zase má úžasné prostorové vidění. Ale nemá trpělivost, do konce se nedostane ani u malé věci. A ten teda vyžaduje naší přítomnost, i když by to zvládl sám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí