Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 09:51

Tak ja letos pochopila, proc lidi z prahy na silvestra odjizdeji. Ty ohnostroje tady byly sileny. Ve starem bydlisti to obcas bouchlo, pak byly ohnostroje kolem pulnoci a v pul jedne vicemene klid. Tady to bylo nonstop od vecera do jedne rano, kdy jsem si dala spunty do usi, abych usla. Neustala palba. V pul jedne mi dome brecela pretazena prestimulovana dcera, ze ji ty rany porad rusi a nemuze spat. A to mame dobra okna a odhlucneny byt, bezne z venci nic neslysime, ale ty rany byly proste slyset porad. 

Spolu s tim me sokovalo, kolik lidi strili rachejtle rovnou z balkonu. O pulnoci jsme vylezli na placek za dum, aby se dcera na ohnostroj podivala, a bylo videt, jak v bristske ctvrti to lito z teras v nejvyssich patrech a na sidlisti proste z balkonu panelaku.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:05

Zuzuli souhlasím, letos to bylo opravdu extrémní, u nás to lítalo a bouchalo skoro do půl 2. Mě fascinuje, kolik jsou lidi schopný do toho narvat peněz, za takovej nesmysl. Jo a dneska to venku vypadá "kouzelně", celý namesticko pokrytý odpadem, protože každej odpálí a samozřejmě to nechá na místě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:08

Zuzuli no vidíš a to je to poslední roky opravdu o dost lepší. Jednak to vždycky práskalo od Mikuláše do tří králů, když jsem byla dítě. Ale i přímo na silvestra je to poslední tři roky slabota (jsem ráda).

Nás to teda neruší nikoho, děti spaly, my zalehli hned po půlnoci, ale štve mě to taky. Právě se bojím, aby nám nějaký magor nezapálil panelák třeba, je z toho smrad, druhý den všude bordel... 

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:09

Zuzuli ty petardy jsem taky nikdy nechapala a nehodlam praktikovat. Ale teda nase deti to miluji, chteji kvuli tomu cekat na pulnoc a pak tu behaji s klukama od sousedu od okna k oknu a rici blahem u kazdeho zahlednuteho ohnostroje, maji to tak od 4 let treba. Myslim, ze tady se na Silvestra odpalovat muze, a dost lidi to dela. Vzdycky jsem si rikala, co k tomu koho vede, ale uz tomu trochu zacinam rozumet- zrejme mam doma cilovou skupinu. Spousta lidi a zvirat z toho ma ale desny stres, byvala spoluzacka chova ovce v komunitni zahrade a kazdy rok je zjancene chyta po sidlisti, ony totiz v tom stresu prekonaji i vysokou ohradu. Letos postovala na FB fotku, ze je utaborila u sebe doma. No je to proste spousta stresu pro nekoho kvuli zabave nekoho jineho, no.

Edit - tady to jelo tak od 23:30 do jedne, to mi prijde tak akorat.  A taky mi to prislo o neco slabsi nez v minulych letech. Nebo to je tim, kde bydlime, ze se mistnim nechce utracet za blbosti. Pred par lety jsme koukali z bytu v Bohnicich a tam to bylo masivni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:22

Gatita moje děti to taky milují a tady ani nemusí čekat na tu půlnoc já si právě říkám, jestli by nebylo lepší to zakázat a udělat teda jeden městský ohňostroj. (Chápu, že ideál je nic z toho)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:24

Zuzuli Je zajímavý, jak se to liší. Na Žižkově býval celkem klid, resp. měli jsme balkon do vnitrobloku, tak tam vůbec nic a na druhou stranu okna s výhledem na Vítkov, tak to bylo vysloveně pěkný a ještě z uctivý vzdálenosti

Tady máme mezi paneláky takovou prihodnou rampu, ze které to odpalují hodně a lita to fakticky kolem balkónů. Rány jsou to teda strašlivý a ja trochu trnu, protoze by stacilo to blbě nasměrovat a mame to na balkoně, ale mala i tak pištěla nadšením, syn je teda celkově citlivej na hluk po mne, takže ten koukal jen přes okno a ještě si vzal sluchátka. Ale v půl jedny bylo víceméně po všem a šli jsme všichni normálně spát. 

Jinak většině to asi nevadí, naopak na odpalujici pořvávali z balkonu, že jsou nejlepsi. Ja bych byla pro zákaz okamžitě (z ekologickejch důvodu), ale osobne z toho žádný ujímání nemam. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:29

Nemôžem porovnávať Silvetrovské  oslavy v Prahe a naše malé mestečko, ale keď porovnám  to, ako to ešte pred nejakými 3-2 rokmi u nás búchalo niekoľko hodín s tým, ako to bolo včera - POHODA ! Mesto už tretí rok ohňostroj neporiada / teda  býva o 16.hod taký menší  detský, to ešte tak moc neruší, deti sa pritom vybehajú a dospelí to zatiaľ prečkajú pri stánkoch u vareného vína a pod. / . Okolo polnoci sme počuli zopár buchnutí, videli zopár mihnutí svetiel na oblohe - a pred pol jednou bol už kľud ! Ďakujem vám, Sliačania !

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:30

MP Meri taky me prekvapilo, jak se to lisi po praze. Kdyz jsme bydleli na hanspaulce tak tam se moc nedpalovalo, byly takove dva useky, kolem sedme, nejspis pro deti, a pak o pulnoci. Ale nic hned za domem, ruzne ze zahrad. Ale meli jsme vyhled na mesto, od bohnic na jedne strane pres stomovku, dejvice a hradcany az po stresovickou nemocnici na strane druhe. Tak to jsem ty ohnostroje nad mestem bez hluku sledovala moc rada. Celkove tam byl na silvestra klid. Tady mezi baraky to byl akorat nekoncici hluk a smrad a nevidela si temer nic.

Dceri se to teda moc libilo, dokud nebyla fakt hodne unavena a nemohla usnout, ale ona nadsena i z prskavky. 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:32

Som si myslela, že ten zákaz používania časti zábavnej pyrotechniky je EÚ.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:44

Mne ešte viac ako to rušenie nočného kľudu znepokojujú následky , a to nehovorím o neporiadku v uliciach na druhý deň . Koľko ľudí sa takto nadšene a dobrovolne zmrzačí ! Predvčerom som išla od vlaku s chlapcom zo susedstva , 17 ročným. Rozprávali sme sa a samozrejme došlo aj na blížiace sa Silvestrovské oslavy, takže som mu popriala dobrú  zábavu a iba som tak nadhodila, že či budú nejaké tie súkromné ohostroje. S nadšením mi porozprával,  že už je s kamarátmi dohovorený , a že si nekupujú hotové / na Slovensku sú teraz tuším   nejaké obmedzenia  predaja z pohľadu obzvlášť nebezpečných druhov/ , on si vyrába vlastné. Všetko sa dá obísť - na internete sú návody, suroviny sa dajú kúpiť / ak viete kde, zasmial sa / a on vyrába hotové bomby, to sa po odpálení musí dobre utekať ! Je to slušný chlapec , nevysmial ma, keď som prejavila obavy z možných následkov , ale oni to predsa nebudú odpaľovať na tom ihrisku, kde sú deti, oni to predsa vedia, a - veď je to iba na Silvestra ! No, tak dúfam, že ak ho nabudúce stretnem, bude celý a zdravý .

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:52

Ja jednou videla na vlastní oči na pankraci při čekání na autobus, jak rachejtle odpálena mezi paneláky trefila obloženi asi pul metru od balkonu....jako představa, ze to vlítne někomu do bytu

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 10:56

Potrefenáhusa No, to tady i během roku chodil nějakej exot, kterej lidem házel na lodžie petardy. Ale už jsem o něm chvíli neslyšela, tak snad ho to přešlo.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 11:02

Potrefenáhusa no vcera kdyz jsme sli z kina, tak nekdo hodil petardu do pasaze ve Svetozoru

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 11:13

Zuzuli Jako smrad to byl včera extrémní, asi kvůli ty mlze. Čistička vzduchu tu jela na plný pecky, aspoň pro lepší pocit

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 11:15
Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 11:20
Reakce na Evaeva:

Gatita moje děti to taky milují a tady ani nemusí čekat na tu půlnoc já si právě říkám, jestli by nebylo lepší to zakázat a udělat teda jeden městský ohňostroj. (Chápu, že ideál je nic z toho)

​Bylo!! Já prosazuju revoluční návrh, že by ty peníze, co za to lidi dají, mohli naházet před radnicí do kádě (jako za husitů), město by z toho udělalo epickej ohňostroj na 10 minut a bylo by PO VŠEM.

Moji kamarádi to ještě rozšířili, že by si ty prsty mohli usekat doma a do tý kádě je přihodit...

Offline Maureen
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 11:29

letfenixa ...aby tady tvoje postěžování si nezapadlo...mám to stejně...jsem jediná dcera svého 95-ti letého taťky,jediná,kdo se může postarat...přinesu nákup,to,co si přál,přihodím do košíku něco "na zub",drobnost,o čem si myslím,že by mu třebas chutnalo...a:...."PROSÍM TĚ,tak tohle mi už NIKDY nekupuj"...proč mi to jídlo (co jsem uvařila) vozíš???....hmmmm,tak tyhle rybičky v konzervě jsou hnusný...no podívej se,jak je ta vánočka blbě vykynutá....

Prostě pokaždý něco,co fakt neovliním...občas mě to mrzí,ale to je asi tak všechno,co s tím nadělám...takže držme se,lepší to nebude,tak musíme žit s tím,jak to ti naši staroušci mají nastavené...

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 11:43

Maureen ďakujem. Áno, lepšie to nebude. Keďže to mám od oboch rodičov a som v tom aj vyrastala, je to ťažké vždy hádzať za hlavu, niekedy je to ľahšie, inokedy ťažšie. Drž sa aj ty.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 11:56

Aranel Já bych na ty prsty navrhovala přidat druhou káď, ať se nemusí ty odevzdané peníze moc čistit ;o)

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 11:58

Catherinne letfenixa Garfie dik za ucast, zatim si pripadam poskladana z malych bolavych kousicku, ale uz mam aspon ta "bdela okna", tak snad je to na dobre ceste.