Maureen velmi s tebou soucítím- můj otec je takový už od relativně mladého věku. Věčně nespokojený, nepříjemný. Všechno špatně, všichni debilové. V létel moc vedro, v zimě moc zima...Celý život dělám přemety a nemám nejmenší špetku respektu (k sobě jako osobě). Teď se se mnou 3/4 roku prakticky nebavil pro vtip (jeho stylu), který jsem udělala vůči němu, ačkoliv jsem se omluvila (jako by bylo za co). Na vánoce vše vyeskalovalo, když dal starší dceři dárek, který považuju za nebezpečný a mladší se na něm přizabila- skončila pádem, natlučená hlava, vyražený dech, pár vteřin z ní lezly nesouvislé zvuky, ani ne slabiky. Na můj nesouhlas, strach a vyjádření, že to bylo naposledy, co kupovali něco neodslouhlaseného reagoval vystupňovanou zlobou, všechno se otočilo proti mně. Jako zdravotníci jsme si vzali na triko, že nepůjdem na pohotovost- malá se vzpamatovala a všechno naštěstí dobře dopadlo. Definitivně mi došlo, kolik let života jsem ztratila, když jsem kolem rodičů skákala jak opička na gumě, s naivní představou, že mi třeba taky vyjdou vstříc nebo trochu pomůžou při našem pracovním vytížení, zatímco mi nezřídka komplikovali život a narušovali plány. A z toho jsem opravdu velmi, velmi špatná a ještě víc se děsím výhledu do budoucnosti- jak se o ně jednou postarám při tom, co mi celý život dělají.