letfenixa Já jsem se objednávala telefonicky (a popsala jsem současné příznaky) a byla jsem dotázána, jestli jsem si dělala ten konkrétní test. Když jsem řekla, že ne, tak mě paní doktorka instruovala, ať si jej udělám před návštěvou ordinace a ať přijdu s rouškou (což mi přišlo samozřejmé). Na poliklinice máme lékárnu, tak jsem předpokládala, že test bude možné zakoupit tam.
Stěžovací vlákno
Evaeva Díky za povzbuzení. Antibiotika jsem měla naposledy někdy v dětství, alespoň, co si tak vybavuji. Probiotika jsem též zakoupila. Měla jsem zafixováno, že se berou až po dobrání antibiotik, ale prý je mám brát současně. Tak snad pomohou k lepší snášenlivosti ATB.
whiskas současně, ale mezi těmi dávkami. Ale nečekej zázraky. Já měla bohužel loni tu čest třikrát (ale po dlouhých letech naštěstí). Člověk není rád, že je potřebuje, ale když to musí být tak výhoda je, že obvykle ta úleva přichází brzy.
Evaeva
tak alespoň nějaká pozitivmí zpráva.
whiskas Já teda neměla atb ani nepamatuju, možná tak před třiceti lety, ale taky mi po nich vždycky bylo špatně. Už jako malá jsem špatně snášela penicilin, pamatuju, že jsem ho dokonce tajně vyplivovala.
A nikdy jsem nedobrala celé balení, i když se to údajně má. Prý pomáhají probiotika a já bych se asi snažila jíst, ať se ten nápor na žaludek trochu rozředí. Ach jo, je mi tě moc líto, asi na tom budeme podobně, většinou zdravé, ale když už se zadaří, tak pořádně. ![]()
whiskas hlavne tie antibiotiká užívaj tak, ako ti povedali: nalacno/po jedle/s jedlom, to na ten žalúdok pomáha. A probiotika a antibiotiká sa užívajú s dvojhodinovým odstupom.
A zas ma hlava bolí ![]()
leona mp já koupila tyhle https://testy-na-koronavirus.heureka.cz/realy-tech-antigenni-vyterovy-test-na-covid-19-a-chripku-a-b/#prehled/ Na pobočce Moje lékárna dokonce levnější než na netu.
Garfie penicilín jsem taky hodně špatně snášela a teď radši říkám, že na něj mám cosi jako alergii. Prostě už si to nechci dobrovolně zopakovat.
A zas hrozia bombové útoky! Do riti už!
andulka01 mám to tak s amoxicilinom.
Ja si tu odlozim, treba to pomuze. Vypada to posta nekde mezi Ceskem a Finskem ztratila balik, ve kterem mi mama poslala vlastnorucne pleteny svetr
Uz 16 dni to ukazuje, ze balik opustil CR a finska posta na nej ceka. Mama to uz reklamovala, tak drzte palce, at se jeste najde!
Friga
zítra doufám dáš info, že doputoval
vždycky bylo špatně. Už jako malá jsem špatně snášela penicilin, pamatuju, že jsem ho dokonce tajně vyplivovala.
A nikdy jsem nedobrala celé balení, i když se to údajně má
Jeden z důvodů rezistence bakterií vůči antibiotikům:(
olte A jaké jsou ty další? Já teda měla antibiotika naposledy někdy na základce, možná na střední, ale jako dospělá určitě ne.
Zrovna jsem o tom minule něco četla, jeden z důvodu je ten, důvod je ten, že se antibiotika dávají preventivně ve veterinární praxi a jsou na zeměkouli krajiny, kde je koupíš za hotové v lékárně. V čističkách jsou zbytky dobré akorát na to, aby se na nich bakterie vytrénovaly. Bakterie nezastaví státní hranice, takže špatný management v Jižní Americe se časem promítne až do Evropy.
Kdyz si ty osobně nedobrala 2x antibiotika, protože si z nich blila, fakt to není ten hlavní problém, ač se to za něj často vydává.
continuity To je ten globální pohled, ale nám vždycky dr. řekla, že pokud nedobereš celou dávku, tak ti to výhledově nezabere, až to budeš potřebovat.
Řvousenka prej se to už má ale taky za prekonanej nazor
Nevím jestli je odkaz funkční, ale je to na téma antibiotika host Lucie Výborné na ČR ze 14.1.25.
https://search.app/DpWzqyEM7YhKeZUd9
Garfie já bych se hlavně bála, že se mi to vrátí
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí