dzizisketa ja chodim k doktorce kousek od sisters v dlouhy, to byla pokazdy odměna po tehotensky kontrole
Stěžovací vlákno
Pro místní statistiky: vajíčka jedině samotná beze všeho na másle, chlebíčky jsem měla nejraději v Jindřichově Hradci s místním podmazem, jinak tedy můžu chlebíčky všech druhů, velikostí a vůní, miluju ty z brněnské Emy, mekáč vůbec a z KFC jen křidýlka...
Vaječina na špeku sypaná šnitlochem.
Z KFC/Mekáče jen hranolky a kafe.
Chlebíčky vždy a v jakékoliv množství. Kolega mi občas vozí z Hranic úplně oldschoolové, ale pekelně dobré
Potrefenáhusa V Sisters mi nějak nikdy moc extra nechutnalo, ale zase tam ten Skála vedle mi to většinou vynahradil.
A do statistiky, v KFC jsem byla poprvé asi před rokem a půl a důvod seděl v dětské sedačce, byl tak nadšený, že od té doby ho tam čas od času na hranolky vezmeme.
Babička mi vyprávěla, že největší pochoutkou jejího dětství byla syrová králičí játra namazaná na chlebu s máslem. No, proti gustu....
Zina a jeste naše maso přes uličku, ale to te asi nezajima :-)
Potrefenáhusa Na našem prvním rande se sambo pozval na oběd. To mi mělo něco naznačit:-D Ne, on se se mnou pak vyrovnal, chytře ale, aby tam byl zase můj závazek. A to už odpovídá!
Tak jeste pridam do statistiky, ze vajicka nejlepe na masle a bez niceho (krome lzicky mleka), ale jsem v tomto smeru flexibilni a ochotna experimentovat ![]()
S redkvickami bych si je klidne dala. Dokonce uvazuju, ze si je dnes udelam k veceri, mam doma redkvicky i vajicka.
Do Mekace i KFC jedine kdyby mi opravdu hrozilo vyhladoveni! Fuj.
A jatra a jine vnitrni organy kdykoliv a v jakekoliv podobe!
MP Marge U nás doma se vajíčka bez ničeho znamená, že i bez soli!! Sambo nesolí ani vajíčka a děti to mají tak zvyklé po něm, když třeba dělám pro sebe a nějak přisolím i jejich část, tak řeknou, že fuj, že to nechtěj a občas (ano i šesti letech) dodají, že je to pocukrované. Mají hodně oblíbená hlavně volská oka s tekutým žloutkem a to je uplně jalový bez té soli;-)
Já mám vajíčka smažený taky ráda a úplně nejvíc, když pod ně dám škvarky nasekaný na jemno a na závěr metý pepř a hlavně nesnídám sama! Nemám ráda jen ty hotelový vejce, jednak ta hmota jsou drtiny neurčité barvy a druhak chuťově hnusný. Jako u všeho platí, že domácí a poctivý, s láskou vypěstovaný/chovaný je nejlepší.
Tatínek dělá míchaný vajíčka na skvarcich a dává do nich mletou papriku - to miluju. Nově ale začal dělat michačky s prolisovanými česnekem a to nemám ani chuť vyzkoušet. Nevím, jak na to přišel ..
To bych nebyla já, abych nepsala do tohoto vlákna, že?
Jdu si jen opětovně odložit :-).
Dnes jsem byla na vytržení zubu. Samozřejmě to nemohlo jít normálně, ale zub se rozpadal, takže mi ho zubař trhal na X krát a za pomocí "frézky" - jak něžné slovo. Opravil mi dva horní zuby (nahradil údajně špatné výplně), to bylo o.k. a pak pokračoval v nastínění plánu. Možná prý bude třeba vyrvat i zub vedle toho aktuálně vytrženého a možná bude třeba nechat "dorůst" (respektive nějak nastavit vlastním štěpem odněkud z pusy) dásňovou hmotu. Pak jsem dostala další plán na příští návštěvu: předělaná korunky na předním zubu (též je prý uvnitř špatná) a když mi řekl cenu, ukápla mi slina z pod drénu. 19.000 tisíc za ošetření a provizorní korunku a dalších 18.000 za definitivní korunku. Takto pěkně mi hodlá předělat dalších cca 5 zubů + ty dva implantáty - pokud to bude možné. Takže, když to nepůjde, budu mít v puse dva krátery? Co mě ještě překvapilo, byl nastíněný postup. Rozvrtat všechny ty potřebné zuby a postupně na ně dávat nové korunky. Očekávala jsem postup jeden zub po druhém. Ale prý je to dnes standardní postup.
Dostala jsem recept na Aulin a teď přemýšlím, jestli si ho vzít, zatím mě nic nebolí.
Jako bonus se zhoršuje maminčin stav. Už sama nedojde ani na WC, pomůcky nechce a neustále vylézá z postele, z křesla a sedí na zemi. Nekonečné předvědčování a doprava zpět na vhodné místo.
A ne, aktuálně nechodím k psycholožce, neb nemám čas vůbec na nic.
A pro info - dočetla jsem jen kus tématu, vajíčka miluju na všechny způsoby.
whiskas ach děvče, lituju tě moc, ale jednou bude líp .![]()
Moc držím palce.
Ach jo... ![]()
Kdybys nechtěla do Thomayerky (z jakýchkoli důvodů), tak výborné chlebíčky s rostbeafem mají jakékoli Libeřské lahůdky. Ono je docela možné, že i v té nemocnici mají pobočku ![]()
Co se týká peněz za zuby, nelituj. Jo, je to raketa, ale do zubů je lepší cpát prachy než do módy.
Ty ti vydrží určitě déle a dobré zuby (vlastní nebo i koupené) jsou základ zdraví.
Já bych prásky na bolest brala v takovém případě dřív, než se bolest objeví. Ale bylo nejlepší na noc, až budeš v klidu.
Po operaci zubů by ses neměla ohýbat a zvedat těžké věci, tedy ani lidi.
Mámu nech sedět, kde je, přidej jí tam deku (nechtěla jsem napsat = hoď na ní deku
)
Pokud můžeš, jdi si lehnout. Zamkni dům. A vydrž, bude líp.![]()
whiskas Děvče, drž se! S maminkou je to trápení teda.
Tak Betty Myslím, že nebude, protože, jak se říká, lépe už bylo :-D. Člověk si asi časem zvykne.
Samantha To mám přesně v plánu :-). Zamčeno, deka připravena (před poslední kontrolou) :-D, prášek na stole a odcházím směr lůžko. Díky :-).
Kan Musíme vydržet do plánovaného vyšetření (už se to blíží) a moc si přeju a mamince samozřejmě, aby jí případná správná medikace pomohla cítit se lépe, což potažmo snad ulehčí i mně. Děkuju :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí