Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. března 2025 17:34
Reakce na Tabea:

whiskas zní to všechno hodně náročně. Přeju, ať mamince, a potažmo tobě, vyšetření a medikace pomůže. 
Jen k tomu štěpu špitnu, že je možnost doplnit kost z cizího materiálu, aby ti nerozvrtal pusu ještě na dalším místě. 

​Děkuju.  Doplnění kosti z cizího materiálu? O tom jsem neslyšela (neměla jsem potřebu pátrat). Fakt mě děsí, že budu 2 roky bez zubu :-(. Objednala jsem se ještě na konzultaci do ordinace, která se specializuje na implantáty. Mám si prý přinést RTG, ale pochybuji, že mi hou aktuální zubař půjčí. No, nevadí, udělají mi nový a maximálně už budu "zářit" po těch X RTG :-D. 

Ach jo, škoda, že bývalá paní zubařka ukončila praxi tak náhle. Jak rychle sehnat/poznat dobrého zubaře? Je jich dost (myslím těch tržních :-D), ceny podobné. Pročítala jsem recenze, proklikala stránky, ceníky a pak jsem se objednala tam, kde mi to přišlo o.k. a není to ani daleko od domova, což je teď pro mě také důležité. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. března 2025 17:35

Děkuji všem za podporu a potlapkání .

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 14. března 2025 17:38

EvaevaTak oni by taky všichni chtěli parkovat ideálně přímo před domem :o) 

A teda my, jako sídliště ze šedesátých let jsme taky docela navržený příznivě k lidem. A vzhledem k systému jednosměrek jsou místní trasy pohodlnější pěšky než teoreticky autem.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 14. března 2025 17:44

Evaeva Jj, parkovat se má zadarmo a pod oknem, ne asi. Ještě si na tom staví politickou kampaň úplně nejstrašnější kreatury

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 14. března 2025 17:52

V Praze se dá bez auta pohodlně žít. Žila jsem tak 15 let. Ale s autem je to mnohem lepší. Nejezdím do práce, za zábavou ani po doktorech, co jsou v Praze. Ale každý víkend nějaký výlet ( jasně vlakem, busem to jde taky, ale ne všude se člověk dostane a musí počítat časově s cestou na nádraží, výlet přizpůsobit odjezdům). Možnost zajet na větší nákup. V létě jsme i po práci se jeli v týdnu vykoupat za Prahu. V nějaký sharing aut ve velkým věřím, že nadejde čas, az tam nebudou řidiči a bude to jen o nasednuti

A naopak bych byla pro, aby na každý byt/ garsonku bylo povinné parkovací stání. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 17:54

whiskas to je běžná praxe, že se na implantát takhle čeká. Mamka teď taky byla bez zubu minimálně rok. Je potřeba, aby se to místo nějak usadilo či co, pak tam nějakou dobu měla jen ten šroub...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 17:56

DruI Allysa no to samozřejmě! Ale tady je v jedné části tak šílená situace, že by byli ochotní od tohoto ustoupit, ale platit, to nikdy

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 14. března 2025 17:59

DruI ja se neobejdu. Sice patrime ke Praze, ale neni tu nic, na nakup to mame 4 km na libovolnou stranu. Kdyz nechci honit Rohlik nebo to tahat v ruce busem s prestupem, je auto jedina moznost. K detem se taky bez prestupu nedostanu, takze tak 20 minut minimalne, spis vic, autem za 7. Doktori vsude mozne po Praze, kdyz na tom nechci stravit pul dne, taky jedu autem a parkuju na modrych zonach, poctive platim. Kdyz mame nejakou akci, zaparkujem teda na metru a pak jedem MHD. Ale obecne je to auto v beznem dni velka uspora casu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 18:01

Malvin já bych pro, aby každý, kdo má auto, musel mít i to místo. Jako v Japonsku

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 14. března 2025 18:02

Evaeva ja treba jeste dokážu pochopit, že někdo nechce platit garáž 300m daleko, když ma šanci, že zaparkuje zadarmo před barákem. Protože stejně musí dojet s nákupem k domu a někde auto postavit. Tak když už stojí, tak ho zas odvážet... Ale nechtít mít garáž v domě, to nějak nejsem schopna pojmout.
Naši kdysi, když bydleli na sídlišti, platili jednu garáž tak těch 300m daleko. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 18:03

Kokoskane každá Praha je pořád "Praha" To už je takový vesnický režim.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 14. března 2025 18:05

Evaeva to je velka pravda

Kdybych bydlela na Vinohradech, vubec by mi auto nechybelo. Nakonec zila jsem bez nej na sidlisti 15 let, jen s tim kocarem a staryma busama Ikarus to teda bylo dost narocny. Ale aspon ta samoobsluha a doktori byli 5 minut pesky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 18:09

Tabea my taky máme garáž 300m daleko švagři dokonce dvě stanice metrem.

Právě mně štve, že si platíme garáž a pak nemáme ani kde naložit věci na dovolenou. Já bych udělala pár míst pro seniory a invalidy, pak placená stání a zbytek na k+r. Tady lidi parkují v křižovatce a těch 300m daleko je větší parkoviště a ještě hlídané parkoviště k pronájmu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 18:10

Kokoska já mám skoro všechno v docházkové vzdálenosti, navíc dneska jsou autobusy nízkopodlažní. Než ten cirkus strkat do auta, svlékat je, skládat kočár, zapínat sedačky...

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 14. března 2025 18:16

Ja si myslim, že (ne) potřeba auta ve městě se odvíjí od životní etapy. Bez dětí jsem auto nepotřebovala, chodila jsem do práce, občas do fitja nebo někam ven. Ale nic mě nehonilo, klidně jsem mohla dřepět v metru 45 minut a číst si knížku. S malýma dětma jsem auto po městě taky nepotřebovala. Dovedla jsem je do školky a jela na kole do práce. Teď s většíma už ho (často) potřebuju, protože chodí do různých sportů, sami zatím chodit nemůžou. A jet do bazénu na trénink 35 minut MHD nebo 30 minut na kole, na to nemám ani čas ani nervy, obzvlášť hnát děti domu unsvený po tréninku po sedmý večer. A to jsem s nima tramvaji jezdila na cvičení i plavání dost dlouho a tahala kočár a kolo a polospící děti. 
Asi uz jsem stará a pohodlná. 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 14. března 2025 18:19

Evaeva tak garáž dvě stanice metrem mi hlava nebere vůbec. To tak na oldtimera, co se s ním jezdí jen v létě na srazy. 

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 14. března 2025 18:20

whiskas Kamarádka čeká na implantát, dostala zatím takovou vyndavací miniprotézku, nasazovací ten jeden zoubek. Není to poznat a je s tím spokojená.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 14. března 2025 18:21
Reakce na Evaeva:

Malvin já bych pro, aby každý, kdo má auto, musel mít i to místo. Jako v Japonsku

​Jo, to dost pomůže. My se teda nastěhovali do staré zástavby a v naší bytovce z 80.let garáže jsou, no kromě naší jsou všechny plné krámů a starousedlíci parkují na ulici

Ty služby a obchody v docházkové vzdálenosti mi tu chybí, neměla jsem ani předtím na malomeste,  ale v Praze jsem to tak nějak čekala... No poradím si, ale přijde mi to hrozná škoda.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 14. března 2025 18:25

Tabea jsou lidi, kteri jezdi jen obcas, treba driv klasicky o vikendu na chatu, a nechteji mit pres tyden auto na ulici. Moje rodne mesto nekdy koncem 60.let postavilo garaze v nekolika radach na trech okrajich mesta, jsou tam dodnes, nektere se octly za tu dobu mezi domy. Takze nekdo to ma skoro u baraku, nekdo 15 minut od domu, ale zajem je porad, mivame ve schrance pozadavky na koupi nebo pronajem.

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 14. března 2025 18:31

Tak nejhorší je, jak píše Peter Bodnár (doufám, že se ten urbanista tak jmenuje), že na jedno auto jsou ve skutečnosti potřeba TŘI parkovací místa - před domem, před obchodem a před prací. A jsou to docela velký kusy městský plochy, který jsou po strašně dlouhý úseky času prázdný.

Allysa A ten statusovej symbol se ještě tak jako hodně přenáší. My auto nemáme a zatím ho nechceme, ale ty tlaky od starší generace ze všech stran... a ten údiv/obdiv i z generace mojí, třeba bratranců a sestřenic, "aha, vy jedete AUTOBUSEM??". No ano, takoví jsme borci