Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 14. března 2025 20:11

Evaeva u nás nevystoupíš

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 14. března 2025 20:20

whiskas nevim, kde ti ten zub presne chybi, ale jeste bych zminila, ze pokud nebudes mit delsi dobu nahradu zubu, tak je nutne hlidat stav protilehleho zubu pokud chybi spodni zub. Nekdy maji ty horni zuby tendenci sjizdet dolu a hledat zub do skusu, a tím odhalovat krcky. Mne tehdy rozdesila zubarka, kdyz mi rekla, ze mi ta horni petka zacina sjizdet dolu a taky muzu skoncit na ortodoncii, coz s vidinou platby implantatu chcesale nemusi to byt, mamce chybi na stejnem miste cely zivot a horni zub je ok.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 14. března 2025 20:21

Aranel na to parkovani u domu/u prace nejsou potreba dve mista. lidi/auta se proste vystridaji, ja jedu z centra na sidliste kde mi akorat mistni odjedou do prace, kdyz se vraceji, jedu domu:-) 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 14. března 2025 20:22

My jsme ted byli bez auta 14 dni a na tim malým městě je to peklo pekel, presne k doktorovi cesta s nemocným dítětem celkem na 3 hodiny, vystup z vlaku před nádraží pres troje schody (tuhle jsme to jeli nastesti s muzem, jet sama, prazskej vlak by mi ujel, nez bych pres ty troje schody vytahla kocar)

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 14. března 2025 20:22

Evaeva Oni ty normy na garáže jsou někdy z pětasedmdesátýho, ne? Embéčko se tam vešlo krásně

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 20:41

Aranel hele, nevím. Tuhle garáž asi stavěl děda a předpokládám, že odměřil auto a vypočítal velikost garáže

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 20:42

Potrefenáhusa na vesnici to nejde, to je jasný 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 20:44

viktorka_od splavu bohužel to takhle úplně nefunguje, zvlášť na těch sídlištích. Tam zase tolik pracovních příležitostí není, takže spíš se ráno auta ze sídliště přesunou do officů na druhé straně města Tohle mimochodem vymyslel, myslím, corbusier. Že na jednom místě se bude bydlet, jinde pracovat a jinde se rekreovat po práci. No pak se přišlo na to, že to není úplně nejlepší nápad.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 14. března 2025 20:47

Evaeva mne prijde, ze po Praze ted jezdej snad jen masochisti (a je jich cim dal vic ale), je to nejak cim dal horsi, provoz okolo Prahy je fakt masakr, driv to aspon stalo rano cestou do Prahy a odpoledne cestou z Prahy, ale ted je to desny nejak kontinualne v prubehu celyho dne 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 14. března 2025 20:51

Evaeva ja pracuju na moc hezkym sidlisti, nevadilo by mi tam i bydlet teda:-) ale to je nedostupny bohuzel. pak bych se i kstaru obesla bez auta

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 20:52

Potrefenáhusa s tím asi taky zamával kovid a ho

Jako mně tady hrozně vytáčí lidi, co jezdí z okolních vesnic a vozí děti před školu tak, aby vůbec nemuseli vystoupit a na ty děti viděli. Nebo se otáčí ve slepých uličkách před školkami, aby nemuseli jít o 100m navíc. Hrozně to zhoršuje bezpečnost v okolí těch institucí, zrovna tam, kde se pohybuje tolik dětí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 20:56

viktorka_od splavu vypadá to, že při opravě těch domů/fasád někdo přemýšlel

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 14. března 2025 20:58

viktorka_od splavu Myslím si to, co Evaeva , že přesuny nejsou vyvážený (tvůj směr bude v menšině).

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:00

Evaeva corbusier: skvely architekt, hrozny urbanista :)

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:02

monis Díky, byla mi vytržena 5 vlevo dole a já tak nějak doufám, že proboha ten zubař tohle všechno ví/měl by vědět. Nebo už ničemu nerozumím ... přeci nebudu kontrolovat ještě zubaře :-(. Ale občas se člověk dočte různé skazky, co vše je u zubaře možné. Ale tak snad, když inkasují takové sumy, nemělo by to odrážet i kvalitu práce? No, uvidíme ... :-/.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:06

Evaeva to parkovani na sidlisti je fakt strasny. Auta vsude, i v krizovatce. A u skolky po ranu zacpa. Uplne nejvic me ale ve vsedni dny fascinuje, kolik aut stoji za krajnici podel Jeremiasky, ze ktere se tak stava parkoviste zdarma.

Na druhou stranu my mame podzemni garaze, 36 parkovacich mist (na 46 bytu, z toho 22 garsonek) a jsou poloprazdne. A to tak, ze se tam dcera ucila jezdit na kole a projizdela se tam po parkovacich mistech. Na nastence u schranek je uz dva mesice nabidka mista k pronajmu. A v nasi ulici stoji auta vsude. Krom parkovacich mist, kterych tam je 40, zabiraji jeden jizdni pruh. Jako jo, provoz tam neni, jsou tam jen ty nase bytovky, ale musi se mezi nimi klickovat. Skoro mi prijde, ze jak vic jak polovina bytu je v najmu, tak se lidem nechce priplacet jeste za parkovani v dome, kdyz muzou na ulici stat zadarmo.

Ja mam auto az s ditetem, predtim jsem ho nepotrebovala. Ale jak mame s muzem oba rodiny 100 km od Prahy, nedovedeme si uz predstavit ho nemit a jezdit na navstevy vlakem nebo autobusem. Ale stejne jsem trvala na koupi bytu v Praze, ne za Prahou, jen abych tim autem nemusela nikam jezdit denne a delat taxikare.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 21:09

Lilly_Ku no muselo se to zkusit zase v jeho době byl větší podíl pracujících v průmyslu, který je hlučný, smradlavý,... Takže něco na tom je. Ale on vymyslel i sídliště a mám pocit, že počítal aspoň někde s parterem pro služby, taková ta podloubíčka pro pěší, oddělením automobilové dopravy... 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:09
Reakce na Evaeva:

viktorka_od splavu bohužel to takhle úplně nefunguje, zvlášť na těch sídlištích. Tam zase tolik pracovních příležitostí není, takže spíš se ráno auta ze sídliště přesunou do officů na druhé straně města Tohle mimochodem vymyslel, myslím, corbusier. Že na jednom místě se bude bydlet, jinde pracovat a jinde se rekreovat po práci. No pak se přišlo na to, že to není úplně nejlepší nápad.

Evaeva ja pamatuju i dobu před covidem a takhle moc strašný to nebylo 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 21:11

Zuzuli ano, to je přesný. Muž tady má ještě garsonku s parkovacím stáním. Jednu dobu chtěl to stání pronajmout, nikdo ho nechce. Přitom všude okolo paneláky, parkování obtížné.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2025 21:14

Potrefenáhusa mně to přišlo strašný vždycky je teda fakt, že po spojce se jezdit dalo, ale centrum? Já teda vlastně nevím, jaký je to teď, já přes Prahu autem ještě ve všední den nejela ani nepamatuju.