Kan Jako že si řekne kdybych se měl dost rád a myslel pozitivně, tak by se mi to nestalo? Tak určitě.
Stěžovací vlákno
rasaNori já jsem si právě vůbec neuvědomovala, že se asi bojím. Ale to, že jsem čtyři dny po termínu přijela do porodnice s tím, že mně hrozně bolí záda, ale že by to mohl být porod mně vůbec nenapadlo, o něčem svědčí
Ty další dva už byly pohoda![]()
...ve vší úctě, myslím, že píšu tak, že nikomu neubližuji.
Není to můj styl.
To, že si to někteří reprodukují jinak, už neovlivnim, to je dáno založením každého jednotlivce.
No, pokud někdo zjistí, že moje příspěvky mu nedělají dobře, tak mě může přeskakovat.
Miru Většinou tak činím, ale někdy už je to fakt moc.
Allysa Ne, že k informaci změní přístup. My třeba některý lidi k tátovi vůbec nepouštíme. Třeba tetu z druhé strany vůbec. Řekli jsme ji s mámou, že se bojíme respirační infekce, že má táta oslabenou imunitu a potřebuje klid. Pravda je taková, že teta by ho zbytečně rozložila, začala by nadávat na doktory, na systém, začala psát stížnosti a hledala by viníka. To nepotřebujeme. Máme volbu, tak ji využijeme, nepotřebujeme u táty zbytečně negativního člověka.
Allysa j![]()
Ja plne respektuji, kdyz nekdo ve stejne situaci ma tohle jako berlicku a pomaha mu to. Kazdy se uklidnujeme nejak jinak. Ale od kohokoliv jineho to zni fakt blbe.
Jezis, ja tak nesnasela reci, ze mam hlavne byt pozitivni a je to cele jen v hlave... to jsem v te akutni fazi na lidi jecela, ze je chci videt, jak pozitivni a v klidu na mem miste budou. Spis bych ocenila, kdyby me nekdo z nich vzal v psychologovi a klidne i nekam pro antidepresiva na preklenuti nejhorsiho, nez tyhle hrabeci rady.
Jasne, kdyz se podivam zpetne ty tri roky, mohla jsem byt vic v klidu... ale ted uz vim, ze to dobre dopadlo, nasledky minimalni a onemocneni v remisi. To jsem tenkrat nevedela, jen se strasne bala.
Samantha No, jebto tak. Já vím presne, proč.mi vadí, jen někdy už je toho fakt moc a tentokrát to vyvolalo potřebu se i ozvat, no.
Kan a co člověka, který by mu říkal, že má být pozitivní, že život je takový, jak si ho udělá, že všechno je otázka pohledu na svět, že to má brát jako výzvu... Takového u něj potřebujete?
...taky nepíšu, že mít na všechno pozitivní přístup. Píšu o změně přístupu, o jiném úhlu pohledu. Někdo to zvládne sám, někdo s pomocí psychologa nebo nějakého kauče, někd o s někým blízkým. Někdo to nezvládne. I tak to bývá. Pořád je to o té individualitě každého.
Nikdo se nesmí/neměl by se do ničeho nutit, to je kontraproduktivní.
Zuzuli Říkáš to přesně a mám radost s tebou, doufám, že tohle taky jednou budu moct napsat.![]()
AllysaVšechno dobře dopadne.
Kan a co člověka, který by mu říkal, že má být pozitivní, že život je takový, jak si ho udělá, že všechno je otázka pohledu na svět, že to má brát jako výzvu... Takového u něj potřebujete?
...vytrhuješ to z kontextu. Na tatínka Kan
platí/by se vztahoval ode mne příspěvek směrovaný na Zina
ohledně jejího nemocného blízkého člověka...
Pinot Noir A to tady já pišu? Pokud vím, bavíme se celou dobu o přístupu. Zase si do toho promítáš, co tam není.
Allysa
držíme palce
Já teda s Miru většinou vůbec nesouzním a příspěvky obvykle přeskakuju. Ale teď mi přijde, že je to nějak nepochopené nebo přetočené. Že v tom vidíte, co tam není a vztahujete to na sebe. (Což je teda zároveň naprosto pochopitelné zejména u lidí v těžké životní situaci)
Allysa držím palce, dobře to dopadne. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí