Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Manuka
657 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 23:06

999 jsi dobrá že jen zmrzlinu. Já ač skoro abstinent bych dala panáka. Asi né jednoho!

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 23:49

999 Ono to dítě, i když je povedený, zkrátka přináší nějaké ty rozbušky do rodiny. Je mi tě líto a úplně živě to vidím, historky tohoto typu bych asi taky dokázala z paměti vydolovat. Procházka a zrmrzlina je dobrý rešení, člověk je má všechny rád, ale to neznamená, že by je občas nejraději všechny nepozabíjel. 

Janulik03 Děkuju a tvoje Velikonoce zní úplně super!!

Já se musím přiznat, že mi včera došlo až dost se zpožděním, že je vlastně Velikonoční pondělí a volno....normálně asi poprvé mi letos Velikonoce fakt chyběly a trochu vám ty historky závidím. Teď o víkendu slavíme tradičně ortodoxní Velikonoce na pláži (organizuje zdejší rumunská parta) jenže je to trochu z ruky a muž je v Číně, tak nevím, jestli se vůbec vybičuju...:-(

Ale jednu milou historku taky mám, poslala mi ji ségra, byl u nich bratranec s malým synem a když se (bratranec) marně pokoušel dostat svoji výslužku do košíku, tak mu ten malej tak káravě říká "Tak proč sem chodíš, když nemáš velký koš?"

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 07:42

Manuka Já se šla ještě srovnat do Cosu a galerie a měli zavřeno :-(. 
Já abstinent nejsem, ale v těhle případech se alkoholu vyhýbám.

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 07:46

Garfie Tou rozbuškou je matka, dítě je zlatý :-).

Od včerejška přemýšlím, jestli je stáří nějakou výsadou, kdy se ti všichni musí přizpůsobovat, aby ti udělali radost.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 07:51

999 já jsem tak úplně nepochopila, kdo komu cokoli zakazoval/povoloval, ale podstatu příspěvku jsem chytla a jedno vím jistě - od určité doby se střežím mezigeneračních setkání 

syn + já = pohoda

syn + moje matka = pohoda 

já + moje matka = jde to s velkou sebekontrolou na obou stranách

syn + moje matka + já = utíkej !!!   

a to ještě nemáme tu 4. generaci, takže smekám, žes to řešila jen zmrzlinou

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 09:00
Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 09:10

999 tak ono to stari je vlastne navrat do detstvi, takze vztekani a dupani nozickou, nereseni jestli se nekoho dotknes a tak. sam se s tim clovek nejak popasuje, ale delat naraznik jeste vuci dalsim lidem to uz je moc Samantha

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:54

Na maloměstě u mých rodičů skončili v poslední době 4 zubaři. Naší jezdí k zubaři, co nemá smlouvu s pojišťovnou 40 km daleko, loni tam přešla i babička. Vstupní prohlídka s rtg za 1600. 
Ted město sehnalo na 750 000 dotaci na ordinaci a městský byt zubaře. Ode dneška zapisují nové pacienty. Jméno zubaře na vývěsce není. Babička dorazila v 7, byla asi 18. v pořadí. Někteří tam čekali od 3:30, aby si zajistili místo.

Nakonec ji zapsali, že může přijít zítra v 8:30 na registraci. Formulář jí nechtěli dát s sebou, že ho musí vyplnit tam. Poplatek bude 1500,-. Sestra někomu říkala, že (radši) hotově. Jestli má zubař smlouvu s pojišťovnou, nikde nestojí. 
Nasi chtějí, abych tam šla s babičkou zítra já. Zároveň teda táta říká, že se bojí, abych tam neudělala škandál. Byla jsem tam i dneska, když už tam babička čekala. 
Zubaře jsem zkoušela najít, dřív byl v Plzni. Recenze přímo na jeho jméno jen dvě, obě špatně. Na tu praxi víc, ale nevím, jestli tam byl sám, nebo víc zubařů. 
Mám z toho fakt blbej pocit. Já jsem zvyklá, že zubaři mají internetovou stránku, kde je napsáno, kde a kdy studovali a jakou mají zkušenost. A kdyby mi někdo nechtěl dát něco na pročtení domu, tak odcházím. Babička víceméně nemá co ztratit, dvakrát za rok jí těch 40km někdo doveze. Ale chtěla být samostatnější.

Co si o tom myslíte?

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 11:12
Reakce na 999:

Já abstinent nejsem, ale v těhle případech se alkoholu vyhýbám.

​Jo, jako dát si panáka na kuráž a pak všem sdělit, co si o nich myslím, to nebejvá nejlepší nápad

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 11:20

999 tak ono to stari je vlastne navrat do detstvi, takze vztekani a dupani nozickou, nereseni jestli se nekoho dotknes a tak.

​To nemá s věkem nic společnýho, ty mladice jedna Leda tak s povahou (senilitu nepočítám). 

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 12:26

Tabea Pokud babička jiného zubaře má (toho jako rodiče), šla bych tam s ní a vyptala se, i za cenu, že vás zubař vyhodí. Asi lepší mít soukormého (pokud to finančně babička zvládne), než takového tajnůstkáře, moc důvěry to nevzbuzuje. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 15:00

Tabea pojistovna plati jen prevence ne? Takze je to v podstate jedno, stejne se skoro vsechno i tak plati. Nevim no, divne tajnustkareni. Zubari jsou podpultove zbozi. Ted mi nase logopedka rikala, ze si jeji dcera otevira vedlejsi ordinaci jako ortodontistka, tak nevim jestli deti nezaregistrovat uz ted . Kdyztak pro liberecke muzu dat tip, snad jeste doktorka bere pacienty, odesla z Prahy sem

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 15:35

999 moja mama tvrdí, že po sedemdesiatke môže hovoriť, čo  chce a komu chce, a môže si robiť, čo chce.

Akoby to predtým nerobila, že?

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 16:03

Jos tam, co chodí teď, se platí všechno. Táta byl teď na prohlídce, Dr udělal rtg a poklepal na zuby, 500,-.
Ten novej chce prý při registraci 1500,-, ale nevím za co. Já jeho jméno našla při progooglování, bylo v nějakým článku z městského deníku z loňska a pak na FB, kde jsou zubařský pohotovosti v regionu. To, že sestra odmítla dát s sebou na vyplnění formulář, mi smrdí. Dere mě, jak lidi musí vzít cokoliv, aby vůbec zubaře měli. Že tam stojí frontu od půl čtvrtý ráno to jen dobarvuje. Proč prostě nedají jméno normálně na dveře, kde stojí, že se otvírá nová stomatologická ordinace a že registrace začínají ode dneška? Myslim, že doktorovo arabský jméno by na registracích nic nezměnilo. 

Prý už to jednou vypadalo, že nějaký začne, snad se tam i lidi zaregistrovali, ale pak z toho nebylo nic. 
Město sem nemůže nikoho sehnat.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 16:16

Samantha to je přesný popis

U nás teda ještě v pubertě dětí byl v tom bodě ditě + moje matka trošku napnelismus, jak je pořád chtěla k něčemu dostrkat podle svého. Když poporostli, tak si mysleli svoje a zdvořile se usmívali.

Offline continuity
43178 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 16:27

Tabea

tak pokud ten prvni nedela na pojistovnu, tak je docela levný, protože koukám do apky a pojišťovna platí 509 jen za prohlídku + další peníze za RTG + vyhodnocení. 

Jinak pojišťovna platí akorát anestezii, plus nějaké speciality (ale třeba za korunku, která stála 12 tisíc tři stovky).

Po mých zkušenostech se zubaři bych se radši držela nějakého pečlivého, protože ta nepovedená péče se může hodně prodražit. Muž má třeba tak nešikovně vyplněné kanálky, že má na vytrhnutí asi čtyři zuby, které ta zubařka dělala.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. dubna 2026 09:57

continuity souhlasim. Radsi bych dojizdela, ac to neni uplne prijemne. Tabea no uplne se mi to, co popisujes nelibi. 

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 10:04

Jos Myrtila continuity 

Díky za váš vhled. Doporučila jsem babičce vykašlat se na to. K novému zubaři jezdí jednou za rok. Máma další návštěvu sladí s kontrolou táty, tak tam nebudou muset jet extra a i až toho nebude mít pocit, že kvůli ní musí lítat. Má zuby udělaný od předchozí zubařky, při první návštěvě stávající zubař nic neodhalil, co by bylo třeba dělat. A tím pádem tam bude i někdo s ní, až k zubaři půjde. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:11

Se pominu. Můj nejvíc nejoblíbenější svetr, nejvíc tahanej, super merino cosácký... se mi - prosimpěkně po vyprání na vlněnej program, 30 stupňů - srazil!!! Jsem v depresi, takovej už nikdy neseženu, už nikdy nebudu mít co na sebe...

Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:18

barbucha soucítím a znám to!