Já to musím někdy zvážit, sypu to fakt "bajvoko".
Stěžovací vlákno
Mrňavá pánev? ![]()
Zajímavé... tak já dělám palačinky ze 4 vajec + mouka, cukr, sůl, špetka soli, špetka kypřícího prášku, lžíce rumu a mléko, to všechno od oka - a vyjde mi jich tak 9-10, středně velkých a tenkých.
Já dělám taky od oka, nikdy mě nenapadlo to měřit.
Asi ![]()
Jinak já je dělám taky od oka, ale myslím, že z toho množství co tu padlo, bych jich 20 fakt neudělala.
Však já jich právě asi deset udělám. A vážím to, protože z hlavy nevím, jak se dělají palačinky, takže musím podle receptu.![]()
neumím vařit od oka, vše dělám podle receptu.
teď mám tedy jednu zálivku na salát, kterou zvládám bez koukání do kuchařky, ale to jen že si to pamatuju, podle oka nic
to já zas časot vařím tak, že prostě libovolné suroviny nějak splácám do něčeho
mně to celkem chutná, co by na to řekl někdo cizí, to netuším. často takhle vařím, když mi v ldnici prochází nějaké suroviny.
Dvacet,to leda na lívanečníku ![]()
hele tak k unave dodavam, ze v stredu jsem ve sleve na Pankraci koupila detem dvoje sportovni sandaly (bylo to 30% procent, takze docela prijemne). doma jsem zjistila, ze ty vetsi budou pristi rok asi male, takze jsem to chtela vymenit za vetsi. no a v patek jsem tam mela cestu a nevzala jsem ty mensi? podala jsem to prodavacce, ze potrebuji o cislo vetsi a ona tu vymenu celou udelala a vsimla jsem si toho az v metru, takze cele zpatky. dnes jsem byla v jinem nakupaku, kde uz vymena problehla v poradku, no ze jsem ty boty nezapomela v restauraci, takze jsme o ne prisli uplne?
takze suma sumarum 3x v krame, litr v pr... a vysledek uplne nulovy. prepravky na baleni sel koupit muz (protoze ty samozrejme nemely). me tyhle vedra vubec, ale vubec nedelaji dobre. a co je nejhorsi, letos jak nechodim do prace, pripadam si docela v pohode. no jenom pripadam. ![]()
z pul litru mleka, nebo tak nejak a trech vajec (mouky primerene) mi vyjde tak 10-12 ks, a to je delam opravdu tenke (ale velke na 32cm panvi). mensi panev by to resila, ale kdo by se s tim hodinu smazil.
Hádejte, co sem nutně musela mít k večeři ![]()
palacinky?![]()
to dnes nedam. nevarila jsem ani obed a i muzi jsem pho-bo donesla v krabicce. je tady pres 28C a to jsem rano vyvetrala a v deset zavrela a zatahla. dite si stezovalo, ze nevidi na kresleni :D mam pocit, ze to vyhreje i mycka, natoz sporak.
Hehe, nějaká telepatie. Dneska byly k snídani palačinky. Taky mám z půl litru mlíka tak 10-11 tenkých. A když jsem ve stěžovacím vlákně, tak dodám, že mi to dneska ale vůbec nešlo a půlka z nich byla spíš trhanec než palačinky. To už se mi dlouho nestalo a moje ego utrpělo.
to muze byt i mouka. v tom pripade tam pridavam jeste jedno vajicko, obvykle to pomuze.
delam podle origo francouzskyho receptu:-) 3 vajicka osminku masla rozpustit, litr mlika polohrubou mouku, na prvni se teflonova panev potre olejem pak uz nasucho. konzistence se ladi postupne, aby se rozlila natenko. delam na dvou panvich, prehazuju. plnim nasladko i naslano
Jo ![]()
No já si peču zeleninu na zejtra, už sem ji musela udělat, tak když už tak už :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí