Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 20. května 2023 22:20

Za tou vodou jezera jse uz Makedonie, tam jedem v rijnu

A na Balkane se vsude tak dobre ji, dokonce i ja, ktera nerada ryby, jsem ocenila pstruha na grilu, cerstve vyloveneho a upeceneho. To bylo vcera cestou pres kopce, takova farma uprostred niceho, ale je to znamy.

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 20. května 2023 22:35

Kokoska Mi se v Estonsku líbilo moc a myslím, ze i zbytku výpravy. V Lotyšsku jsme stihli jen jedno koupání a jeden hrad, v Litvěnic, tak jsem to chtěla nějak uzavřít.

Evaeva A těch hradů a kostelů, co v těch Pyrenejí je. Každý rok čerpám inspiraci z Tour de France. Carcassone je samozřejmě must have. Ovšem bude velice těžké vymyslet nějaký příčetný plán. A stejně naoonec skočíme v tom Pobaltí

Malvin my, když jsme loni byli v tom Estonsku, tak bylo 28 stupňů. Jezdíme na dovolenou většinou v srpnu a co jsme byli na Baltu, tak byl vždycky hic, takže já se o počasí nebojím. Ale zbytku výpravy musím své představy o prázdninách servírovat postupně. Ale velké lákadlo pro kluky jsou sauny, tady má to Pobaltí výhodu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2023 22:47

brrr v těch Pyrenejích bych se stejně bála, že bude v srpnu hic Teď se ptám jen pro zajímavost, mají kluci už nějaké svoje přání, co by chtěli vidět?

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 20. května 2023 22:50

Já se jenom kochám, dočítám po několika dnech a nemůžu se vynadívat, jaká je to nádhera! Děkuju za fotky z Albánie Kokoska i Lotyšska Malvin . V Lotyšsku jsem byla a líbilo se mi moc, do Pobaltí se chci určitě někdy vrátit. 

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 20. května 2023 22:50

Evaeva naštěstí už upustili od Chorvatska Španělsko by brali, z Barcelony se teď vrátili nadšeni. Musely by se ty hory a památky pečlivě namixovat. Ale aktuálně budou spokojeni všude tam, kde bude basketbalové hřiště, třeba doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2023 22:54

brrr

Já si pamatuju, jak jsem několik let prudila s Paříží (a s Maledivy, ale to úplně nevyšlo )

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 20. května 2023 23:17

Jeste ke stavu albanskych zeleznic - neni tu jedina provozuschopna!

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 20. května 2023 23:23

Muj výlet do Berlína . Ale jo, zvládli jsme toho víc, než nákupy a posedávání v parku. Zatim vede Reichstag, památník zdi a Flankturm. Nohy mám uchozene snad ke kolegům a to jsme hojně využívali dokonalou MHD. 

Jeďte jednou diky Lilly_Ku

Ounz za tipy. Kreuzberg je teda jiný Berlín než Mitte, East Síde Galery proklatě dlouhá. Zítra Zoo a Ku'dam. 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 21. května 2023 09:55

Makara super, že si to užíváš, máte myslím i pěkný počasí

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 21. května 2023 11:14

Ounz počasí jak na objednávku

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 21. května 2023 20:19

Tak dneska Tirana. Fotky se mi nejak nepovedly  to sem da Sweet Potato urcite lepsi. Pak Kruje, mestecko v horach nad Tiranou, prespime tu a zitra domu. Kazi se pocasi, tak mi to neni tolik lito.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 21. května 2023 20:20

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 21. května 2023 20:20

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 21. května 2023 20:49

Kokoska To vypadá úžasně! 

Offline Ginger
1209 příspěvků moje polička 21. května 2023 21:03

brrr rikas dovolenou v Pyrenejich? Prave v nich jsme a je tu svinska zima. Rano tak 5-7 st, odpoledne max 14 a fouka studeny vitr. Ale krajina je nadherna. 

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 21. května 2023 21:04

Narozdil od Kokoska tady v Lotyšku je nyní už letní počasí (zároveň tu kvetou zároveň petrklíče, tulipany, pampelišky, šeřík a azalky). Naposled jsme byly na pobřeží (kde by se dalo v deset dopoledne opalovat, a i když je to Balt tak naprosté bezvětří) a jely do Národního parku Slitere, kde z majáku ještě moře bylo vidět. Městečko Kuldiga se pyšní třetím nejdelším cihlovým místem v Evropě a nejširším evropským vodopádem. Ten má na šířku úctyhodných 249 metrů, avšak na výšku asi metr, takže vypada jak splav. Městečko připomíná svou rozlohou vesnici. Je plné starých domů a konečně jsme našli kavárnu s pitelnou kávou a jako bonus spoustou zákusků.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 21. května 2023 21:22

Sweet Potato to je kousek nad Tiranou, to byste mohli zvladnout. Akorat probit se autem z Tirany pry nekdy byva obtizne.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 21. května 2023 21:24

Malvin to mate krasnou cestu!

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 21. května 2023 21:33

Sweet Potato v Tirane krome znamych objektu je v miste puvodni pevnosti nebo hradu spousta malych hospudek a kavarnicek, pak nasleduje veliky obchodak (hodilo se pri hledani wc ) a pres hlavni ulici starsi ctvrt s trznici a vedle ni doporucovana hospoda Oda. Pry tam moc dobre vari mistni speciality, ale rikali spolucestujici, ze byla dost zmatena obsluha. Ale jidlo si chvalili.

Jinak orientace je jednoducha, hlavni trida od namesti s Narodnim muzeem k jinemu namesti na druhem konci, zajimava mista jsou pobliz. Ale jiste objevite i neco navic, my tam byli jen asi 5 hodin.

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 21. května 2023 22:04

Malvin Hele Kuldiga, to je myslím vyhlášeno tvarohovými koláči. Nebyla tam Jos ? Nebo se pletu?