Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40649 příspěvků moje polička 09. března 2020 10:50

dynda Tak držím palce, ať to fakt není nic složitějšího.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. března 2020 12:11

dynda klidně to může být i alergie na léky. Mně tohle dělají jedny konkrétní antibiotika, a právě kvůli prodlevě ve výsevu pupínků mi trvalo dlouho než mi došlo, že je to fakt reakce na ně. Vyrážka se objevila tak 2 - 3 dny po dobrání (což je 9 až 13 dnů od první tablety v závislosti na množství), poprvé jen na kousku těla a na pár hodin, podruhé o něco víc a na pár dnů, potřetí výsev tak na 2/3 plochy těla a zbavovala jsem se toho asi 2 týdny. Antihistaminika nezabrala, takže jsem jenom bambuckým máslem mírnila svědění.

Offline continuity
43655 příspěvků moje polička 09. března 2020 12:16

Krehutka mne to taky udělaly antibiotika, ale to většinou není na hlavě.

Jinak já měla doma Medrol, zobla jsem půl tabletky a za 15 minut to bylo pryč. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. března 2020 12:20

continuity no já to měla právě i na ksichtě.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. března 2020 12:52

Krehutka 

Aha, tím pádem jsou ATB zpátky ve hře...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 09. března 2020 13:12

Protože jsem zase dlouho neutrácela, vetřu se s dotazem na hračky pro 19M příšerku. Jak jsme teď byly zavřené doma,tak jsme tak nějak všechno "ohrály" a já už nevím co s ní doma dělat, ale když procházím eshopy s hračkama, tak nějak nevím, co by mohlo být fajn a co jen zbytečný krám.

Má kuchyňku s nádobím a krájecí zeleninou, mimino s kočárem, vhazování a zastrkávání různých tvarů a věcí, vkládací puzzle, hrací klavír, zatloukačku, obyčejné kostky ji vůbec nebaví, teď teda začala víc s duplem, jak skládat, tak jezdit s vláčkem, ale předpokládám že na skutečný vláček s kolejema je ještě brzo. "Čteme" obrázkové knížky, kreslit ji moc nebaví, na ty vodové omalovánky zas nemám nervy já. Celkem se vyblbne na duhové houpačce, tak pořád koketuju s piklerové trianglem, ale zas tak moc se mi utrácet nechce.... Co se vám osvědčilo ve věku rok a půl až dva?

A nemáte někdo zkušenost s plyšákama, které jdou nahřát v mikrovlnce a pak hřejí? Jak dlouho to skutečně vydrží? Dívala jsem se že dobré hodnocení mají ti od Albi.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. března 2020 13:30

Sairon U nás už teda vláček s kolejema jede nějaký čas. Ideálně s tou lokomotivou na baterky, vydrží na to koukat dost dlouho. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. března 2020 13:35

Sairon 

U nás teď jede druhé kolo "stan" s tunely z Ikea. Jinak toho máš na seznamu tolik, že už mě nic nenapadá. U nás asi tou dobou nebo nějak brzy už frčel vesmír, takže knížka a videa... Prostě informace.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. března 2020 13:37

Sairon u nás frčí lopta (začalo ho baviť hádzať ju), trojkolka, autíčko, ktoré hrá a môže na ňm jazdiť ako s odrážadlom a nákupný vozík - ten ho drží fest. Na triangel vylezie každý deň, ale zas nie je to top hračka. A teda vo vani prelievanie vody (to by ho isto bavilo aj presýpanie vecí z jednej nádobky do druhej). Inak neviem či to praktizuješ, ale jamám hračky rozdelené na 2 časti a obmieňam ich cca 1x týždenne, inak keď ich mal vybraté všetky, nikde nevydržal.

Offline žluťásek
8884 příspěvků moje polička 09. března 2020 13:37

Sairon z levnější fajn zábavy třeba magnetický rybolov už by možná zvládla?

Syn měl hodně rád mozaiku pro batolata Fantacolor junior, je bytelna, dobře se s tím manipuluje i prckům.

Modelínu máte? S tou jsme začali brzy. Ne zrovna modelovat zvířátka, ale třeba jsem udělala kouli a syn do toho píchal párátka jakože ježek. Nebo jsem namalovala obrázek z velkých koleček a on tam dával kuličky modelíny. Porovnávali jsme větší menší, tlustý tenký, krátký dlouhý...

S duplem kromě stavění jsme třeba tridili kostky do misek podle barvy. 

K obrázkovým knihám jsme si vzali různé figurky zvířat a lidi prirazovali jsme to k obrázkům. (skvělý jsou na to ty velký leporela jaro, léto...) 

Z rulicek od kuchyňských uterek jsem postavila kuličkodráhu nalepenou na zeď nebo dveře.

Offline Pinot Noir
30054 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:16

žluťásek Ty jo, vždycky když popíšeš vaše hry, cítím se jako idiot s děckem retardem, veškeré hra u nás doma spočívá v zběsilém pohybu a dělání bordelu

Offline DruI
5606 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:19

Pinot Noir Já se při čtení o hrách u žluťásků cítím jako líná a neschopná matka. Obzvlášť dneska, když jsme doma nachcípaní a akorát koukáme na pohádky :)

Offline Pinot Noir
30054 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:21

DruI Jo, že u toho bordelení skoro permanentně jede bedna, na to jsem zapomněla

Offline continuity
43655 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:23

Sairon ještě u nás dlouho jela Detoa magnetická obrázková skládačka. Dělají různé, na tabulku lepis magnety a skladas z toho obrázky. 

Obecně byly magnetky všeho druhu velmi populární. 

Pokud staví, tak bych opravdu nezavrhovala ty dřevěné kostky, nejlépe barevné. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:24
Reakce na Pinot Noir:

žluťásek Ty jo, vždycky když popíšeš vaše hry, cítím se jako idiot s děckem retardem, veškeré hra u nás doma spočívá v zběsilém pohybu a dělání bordelu

​Děkuji. Já se cítím vždycky úplně stejně. Matka tupoň.

Offline žluťásek
8884 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:26

Pinot Noir sestra se dnes mýmu chlapeckovi smála, že je mimoň z jiný planety. Zatímco obě její děti dusaly po hřišti, řvaly různý hesla a šermovaly klackama, protože byli nindžové, můj si celou dobu jezdil s autobusem po lavičce, pusinkoval svou plyšovou kočičku a trhal mi sedmikrásky. On je spíš klidnej, v metru ho nejvíc zajímá mapa a na zastávce tramvaje ho musím vysadit, aby si přečetl jízdní řád.

Takhle to vypadá jako pohodička, ale umí i šílet a bordýlku taky nadělá dost. Spíš mám trochu obavy co bude ve školce, ty šílený klucici bitky a hry na něco ho zatím moc nebaví. Na oslavě narozenin chtěl ostatním dětem hlavně ukázat svou mapu a dřevěný písmena. Ty to moc nezajímalo

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:29

žluťásek DruI Pinot Noir ja uz se radsi s nikym nesrovnavam. Mam ted dlouhodobe doma i starsiho (no jo, jsem holt pripo.rana) a moji jedinou ambici je, aby oba dostali najist, slo se aspon na chvili na prochazku a aby starsi necivel na bednu cely den. Jestli si se starsim za den sednu na 2x10 minut k nejake hre, povazuju to za uspech. Jsem rada, kdyz se zabavi sam, i kdyz to vetsinou spociva jen ve vytvareni ramusu a curbesu. 

Online rasaNori
8884 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:29

S protoze uz mimino celkem ochotne dlabe zeleninu, tak jsem ji ke kombinaci batat cuketa prihodila kostku rozemleteho krutiho. A u posledni lzicky ji zaskocilo, a celou tu porci co jsem do ni nacpala komplet vyzvracela

Miluju marnou praci:D

Offline žluťásek
8884 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:42

Ale jinak pokud vás to uklidní, tak tyhle pocity máme asi každá. Když si čtu na montessori skupinkách, jak dvouleté děti s matkami vaří a tříleté už dokážou samostatně oškrábat zeleninu do polívky, případně pětileté udělají komplet večeři, mám taky pocit, že jsem něco zanedbala.

Že doteď syn nejezdí na žádném odrážedle a pořád má svou plastovou motorku, že nedovede vyšplhat na prolézačku bez pomoci, že každé oblíkání ven je se strašným jekotem nebo naháněním po celém bytě, že pořád s sebou nosím náhradní kalhoty protože se ještě sem tam počůrá, se vším jsem smířená a beru jak to je. Každej jsme nějakej.

Ale že se mu málo věnuju a furt jenom uklízím nebo vařím, to se mi teda zdá dost často. Ale zas jako nonstop hrát hry pro mimina nebo jezdit s vláčkama, to se moc nedá. Občas se vymlouvám i na blbý mytí nádobí, haha.

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 09. března 2020 14:44
Reakce na rysamona:

​Děkuji. Já se cítím vždycky úplně stejně. Matka tupoň.

DruI rysamona Pinot Noir Gatita děkuji dámy! Přidávám se do vašeho klubu

popisy žluťásek ve mne vzbuzují výrazné pocity méněcennosti