Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
30054 příspěvků moje polička 09. března 2020 17:58

Karja Já si taky nepřipadám neschopně, jsem docela kreativní, myslím, leccos bych vytvořila a vyrobila a věnovala se mu, ale problém je, že ho to vůbec nezajímá. Něco někam dávat, třídit, dělat cokoliv nějak, jak já určím nebo říkají nějaká pravidla, na to hází bobek. Takové to přesypávání těstovin, přelívání vody, to vůbec. Vždycky když jsem tohle četla v tipech, jak zabavit děti, znělo mi to jako sci-fi. A říkala jsem si, že to vymýšlí lidi, kteří dítě nikdy neviděli. Okamžitě by vodu vzal a šel ji lít na křesla nebo do elektroniky, těstoviny zkusil drtit, kdyby měl něco třídit podle barev třeba, dostal by záchvat zuřivosti, že to tak nechce. Ale vidím, že takové děti existují

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 09. března 2020 18:20

Pinot Noir Těstoviny, rýže, fazole a jiné suché plody byly hitem u nás několik let v dětské kuchyňce. Dcera z nich "vařila". A servírovala nám jídlo na konferenční stůl. Pod tím stolem jsme měli koberec s hodně dlouhým chlupem, který jsme dávali jednou za čas vyčistit. A jednou, když už jsme měli naši "kuchařku", přivezl pán koberec a říká: "Prosím Vás nezlobte se, že se ptám, ale nás ve firmě by zajímalo, jak se do takového koberce dostane tak velké množství rýže. To jsme ještě neviděli. Vy ho máte v kuchyni?"

Styděla jsem se teda hrozně. Připadala jsem si jako čuně, přitom jsme fakt pravidelně vysávali. Ale pán se tomu smál.

Offline DruI
5606 příspěvků moje polička 09. března 2020 19:11

Pinot Noir Já teda kreativní jsem dost, problém je, že dceru nejvíc baví dívat se jak něco vyrábím/kreslím já a držet se hezky v povzdálí, aby si nezašpinila ručičky, akorát mi teda s oblibou dává příkazy, abych to nedělala špatně :o)

A já se přiznám, že jsem se těšila, že jí dám tvořicí materiál, ať si ho zpracovává po libosti a já si dám oraz ;o)

Mrakoplas Já taky asi půl roku kupuju pro dceru její vlastní vodovky. Zatím jí teda půjčuju svoje akvarely, ale kdybych neměla doma nasyslený svůj výtvarný materiál, tak má možná taky smůlu :o)

Online Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 09. března 2020 19:28

Pinot Noir ve školce si chvilku mysleli, že je dcera barvoslepá, protože dávala do žluté mističky modré knoflíky místo žlutých, do zelené oranžové, a tak dále. Prostě ignorovala zadání a dělala to tak, jak se jí to líbilo. Dělá to furt, naštěstí nejsou tak moc montessori, aby jí nějak zatrhávali kreativitu. Třeba když vymalovávali zelený list, tak jí pochválili, že ani jednou nepřetáhla. List byl ovšem v barvách duhy

Offline žluťásek
8884 příspěvků moje polička 09. března 2020 19:49

Karja nezapomínej, že mám desetiletý náskok z knihovny Já se tam poslední roky soustředila hlavně na práci s malejma dětma, hodně jsem toho načetla, hledala inspirace na tvoření a hry, knihy pro děti denně v ruce. 

Ale jako nemám vůbec pocit, že bych nějak nadprůměrně vybočovala. Až na ty hry, to jsem fakt mimoň. Syn už má úplně narvaný kallax dětskými společenskými hrami, musím to trochu protřídit, nebo nebudeme mít kde bydlet. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 09. března 2020 19:51

Karja Paráda ! Mám radost, že jste na to přišli! Bez laktozy se dá fungovat dobře. Když tak klidně napiš, ráda se podělím o své zkušenosti. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 09. března 2020 19:51

Karja Paráda ! Mám radost, že jste na to přišli! Bez laktozy se dá fungovat dobře. Když tak klidně napiš, ráda se podělím o své zkušenosti. 

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 09. března 2020 20:10

Ja moc kreativni ani zrucna nejsem, ale kdybych videla u syna nejakou odezvu, kousla bych se. Nekdy se vyprsim a vytahnu nejake vystrihovani nebo malovani, ale syn jen chvili kouka, jak se snazim, a pak si jde po svych. Tuhle meli ve skolce maskarni a ze teda vyrobime masku kocoura. Z  chlupu od kapuce vyrazene bundy jsem vyrobila usi a ocas, zabralo mi to s moji sikovnosti cely vecer, obyvak vypadal, jako bych tam stahla naseho kocoura z kuze...syn vubec nechtel asistovat a pak prohlasil, ze za jelena nepujde, ze ty usi vubec nejsou kocici

Ono ho to fakt nezajima a ani mu ty vytvarne  cinnosti nejdou. Grafomotoricky jsme tak na urovni dvouleteho ditete. Kazdy den si rikam, ze na tom musime trochu zapracovat, ale skutek utek.

Online Pinot Noir
30054 příspěvků moje polička 09. března 2020 20:21

Gatita Náš je navíc děsně netrpělivý, takže když něco vyrábíme, chce mít okamžitě výsledek. Rve mi to nehotové z rukou, máme to pak škaredé...

Offline žluťásek
8884 příspěvků moje polička 09. března 2020 20:57

Pinot Noir já se u vyrábění musím vždycky "přepnout" Že to dělám kvůli němu, že nejde o to, aby se to líbilo mně, ale aby to bavilo jeho. Nemám to úplně automaticky, že bych se oprostila od výsledku, musím na to myslet a někdy trochu trpím

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. března 2020 20:57

Pinot Noir tiež som si uvedomila,že spredu plnená práčka v domácnosti je riadny deal, na návšteve pred ňou syn tiež strávil hádam 30 minút :D Mne zas kamarátky závidia psa, lebo syn je z neho úplne nadšený - fakt ho miluje, hladká ho, teší sa na neho, hádže mu hračky a pes mu aportuje, no úplní kamoši. Akurát, že obdobie mieru trvá asi mesiac, inak pes takmer rok pred dieťaťom zdrhal a vrčal keď sa moc priblížilo...

Online letfenixa
10957 příspěvků moje polička 09. března 2020 21:09

Montessori je aj to, ze s dieťaťom robím bežné veci, že? Sme teraz prezliekali periny

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. března 2020 21:25

letfenixa jasne, plus nauci sa, ze to ma robit sam a nie vsetko maminka :). Syn dnes po dlhej dobe chcel asistovat pri plneni pracky a vykladaniu riadov s komentarom maminka, som dobry pomocnik

Offline Tak Betty
6206 příspěvků moje polička 09. března 2020 22:15
Offline continuity
43655 příspěvků moje polička 09. března 2020 22:18

DrowRanger pes je lepší ako pračka, ta je časem, a to dost rychle, omrzi. Jeste je dobrý starší sourozenec. Neutuchající zdroj vzrušení.

Offline Tak Betty
6206 příspěvků moje polička 09. března 2020 22:30
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. března 2020 23:07

Tak se mi dítě taky lehce osypalo. Samy doufám, ze z toho nic nebude, jelikož jsme v karantene a fakt nevím, jak bych to řešila 

Offline Tak Betty
6206 příspěvků moje polička 09. března 2020 23:15

MP Meri ajaj, snad bude dobře

Offline continuity
43655 příspěvků moje polička 09. března 2020 23:25

MP Meri držím palce, Je ještě malinký, kdyby bylo nejhůř, určitě vás ošetří.

Snad to bude nějaká viróza, tam stejně pomůže akorát antipyretika a čas. Ale ty dětské nemoce většinou po osypani začnou ustupovat. 

Jinak jedno moje dítě s neštovicema chtěla lékařka vidět, aby je potvrdila, to druhé už léčila jenom po telefonu. 

Online Pinot Noir
30054 příspěvků moje polička 09. března 2020 23:32
Reakce na žluťásek:

Pinot Noir já se u vyrábění musím vždycky "přepnout" Že to dělám kvůli němu, že nejde o to, aby se to líbilo mně, ale aby to bavilo jeho. Nemám to úplně automaticky, že bych se oprostila od výsledku, musím na to myslet a někdy trochu trpím

​Tak to on se nijak neúčastní. Chce výsledek a chce ho používat. A tak jen čeká, až to bude, akorát že "čekat" vydrží tak dvě minuty