Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:06

Karja 

Taky mi přijde jako stejnej typ jako vaše velká malá! A jo, všechno si dělá taky po svým, už od malička... otec i ten jižanskej děda se přizpůsobili a stačí jí jen loupnout očima, poslouchaj jak hodinky Vždycky jsem šílela, když jsem přijela a ptala se, co budeme dělat, jakej je plán: oba mě svorně posílali, ať se jdu zeptat zřítelnice

Ale kupodivu, ačkoliv by se zdálo, že z ní bude rozmazlenej spratek, tak není ani náhodou. Je milá a je s ní legrace, zdědila náš rodinnej smysl pro humor - to jest čím sušší a černější, tím líp V tom ji teda značně podporuje tatík, kterej je taky veselej zločinec!

A ne, matka neumřela, jen zmizela. No, po deseti letech jsme si už všichni zvykli, já se jen snažím suplovat... každej holt dělá, co může.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:09

žluťásek ja jsem o kohinoru premyslela,  takze do nej pujdem. Ty vodovky...my doma mame nevim jaky,  barev plno,  ale maluje to divne. Jako asi nejsou uz jedovaty, ale cerna je spis seda,  cervena ruzova a ruzova pro jistotu nemaluje vubec...takze jedem hlavne tempery,  ale predpokladam,  ze ve skole to tak nepujde.

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:14

dynda 

Letí to ukrutně. Tak snad těch 14 dní ještě přežiju... no chybí mi pořád, anžto je přesně moje krevní skupina po všech stránkách. Doufám, že ji ještě uvidím aspoň na univerzitě!

Garfie 

Co máte pořád s tou blondýnou?! Modrookej blondýn je její otec, ale měl smůlu, ty tmavý typy jsou silnější!

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:14

ice levny vodovky neznačkovy nebrat vůbec, to je tragédie. Ty kohinoor mi tu před časem radila Lamička a máme prodejnu pod nosem, tak jsem vzala ty. Maluji hezky, barvy jsou jasné, syté. Ale máme dvoje třicet let starý ještě po nás a to je úplně jiná písnička ale zas nejdou absolutně vůbec vyprat, můžeš mydlit a stříkat čím chceš, flek se ani nehne :) ty současný kohinorky budou určitě patřit k lepším. Udělám ti kdyztak odpoledne fotku.

Jo a překvapivě fakt dobrý voskovky má pepco. Nejsou to ty mastné klasické voskovky, spíš něco mezi voskovkou a křídou a mají moc hezké barvy a výborně se s nimi kreslí. Mívají je v obalu ledové království nebo Mickey Mouse

Offline dzizisketa
8953 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:15

Výtvarné potřeby, zrovna jsem se chtěla zeptat: nemáte někdo zkušenosti s tímto? Nebo co byste doporučily pro roční batole, co obyčejné pastelky hned zláme?

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:18

dzizisketa stabilo Woody 3v1

Jsou drahý, ale jdou koupit i jednotlivě. Jedna pastelka kolem 50 Kč a můžete zkusit. Malují na všechny povrchy, jsou super silné a nezlomitelne, že vseho jdou umýt a vyprat. Můžeš je i rozmyvat vodou a obrázek pak vypadá jako malovaný vodovkami

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:24

ice za me koh i noor, maji tam vsechno, takze nemusis behat z obchodu do obchodu, za druhe jsou potreby pro deti maji dostatecne kvalitni a dobre pigmentovane. 

Do skoly chodila dcera oblecena normalne (jakoze "slusnejc") a kdyz sli s druzinou ven, tak se mohli prevleknout. Ale moc jsme to nevyuzivali, jen kdyz byl treba snih a mraz.

žluťásek celkove jsou ty stare vytvarne potreby lepsi, my mame doma zasoby koh i noor po manzelove dedeckovi a tatovi, barvy pastelek jsou nadherne, navic jsou neznicitelne.

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:25

ice Mi děti ve škole v teplákách dost trhají žíly, takže naši chodí bez diskuze v manšestrákách nebo kraťasách. Do družiny už jim tepláky na převlečení ani nedávám, protože se v životě nepřevlíkli. Akorát máme vyšší spotřebu těch manšestráků, vždycky skončí s dírou na levém koleni.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:33

žluťásek jj vyfot mi je pak prosim

brrr no ja mam v planu nejaky slusny kalhoty,  ale v pase na gumu. Jenze to koleno ma prodreny taky furt a v prevlekani prave moc neverim. 

Offline Sweet Potato
40293 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:37

ice Prvňáčků s prodřenými koleny jsou plné školy, buď v klidu.

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:37

dzizisketa Viktor by jakékoliv výtvarné potřeby sežral, takže si maluje zatím jen na té magnetické tabulce. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:40

Sweet Potato tak dostabe dziny. S jeho zalibou v metalackych trickach mu pak dira na kolenu aspon bude ladit. 

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:41

ice u nás budou prvnacci dostávat balíčky-predpokladam, že tam bude nějaká výbava jako barvy, štětce..tak ještě nic nekupuj. Do družiny si děti nosívají převlečení na ven, samozřejmě si muzou nosit i tepláky dovnitř.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:46

tv my mame ve stredu schuzky tak doufam,  ze tam nejaky info poskytnou. Jenze tam jde muz a mam pocit,  ze tyhle veci pusti jednim uchem dovnitr a druhym ven.

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:49

ice určitě to dostanete i v písemné formě, neboj. Škola, kam nastupuje můj synáček zatím nic, taky nemám žádné informace, žádná schůzka...

Offline notna
9429 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:55

ice Taky doporučuji koupit Koh-i-noor, v jejich prodejnách se dá koupit všechno do školy a poradí. Anebo Maped, jejich pastelky má dcera nejraději.

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 22. června 2020 09:57

barbucha Já mám totiž dojem, že už jsi ji sem kdysi dávala a že právě byla taková-ne přímo blondýna, ale prostě "plavá". :-) Ale je to jen nepodstatnej detail, možná v tom hraje roli i ten hroznej předsudek, jak by měla vypadat Švédka!  (což je mimochodem národnost, na kterou mě vždycky tipují cizinci).

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 22. června 2020 10:03

ice Pastelky prosím tě Maped!! Fakt, mám zkušenosti s kde čím, ostatní se lámou, jdou blbě strouhat-a to včetně koh-i-nor! Manžel určitě dostane seznam hlavních požadavků písemně, zbytek se doladí v září, neboj. 

Jinak do školy se v teplákách nechodí, ale do družiny můžou mít děti převlečení, celkově se připrav, že ta škola je minimálně první tři roky daleko náročnější na oblečení než školka! Převlečení na tělák, družinu, plus nejen že se ti odírají kolena (a je fuk, je má do družiny převlečení, protože třeba prvňáci si často o přestávkách můžou hrát na koberci), taky budeš mít prodřený a špinavý rukávy od lavice, nemluvě o výtvarkách a různých pracovních činnostech. A některé školy mají pořád tabule na křídy, to je taky lahůdka

Jinak teda nemůžu si vynachválit naši školu, seznam potřeb na příští rok  už dávno máme, některé kamarádky je dostávají dokonce až v září, to fakt lituju! 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. června 2020 10:14

žluťásek pepco má aj výborné pastelky pre batoľatá, sú hrubšie, dobre sa držia a hlavne vôbec na ne netreba tlačiť. Odkedy ich mama priniesla, syn každý deň kreslí.

Inak muž mu nakreslil na papier okrem iného hovno. Hadajte čo syn odvtedy kreslí? A čo musím každý deň kresliť ja? Minule som mu nakreslila kvetinky, strom a dievčatko, celé ich doskrtal a jacal, že mám nakresliť kak...

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. června 2020 10:17

Garfie nojo ty rukavy od kridy a nejlip cerveny to vlasne pamatuju. Vytvarka a telak..oh my..dekuju za pripomenuti! Obrnim se a rozbiju prasatko teda.