Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. června 2020 13:18

Karja ale existují i s nosnosti třeba 20, 25 kg. Nějakou takovou taky máme, je dlouhá asi metr dvacet a určitě musí unést víc než 15 kg. 

Offline Sweet Potato
40293 příspěvků moje polička 22. června 2020 13:41

Karja Cestovní postýlka jen do 15 kg? My ji používali dlouhé roky, přežila nejeden batolecí mejdan a myslím, že kdesi slouží ještě dnes.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 22. června 2020 13:42

Karja a taková by byla moc malá?

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 22. června 2020 13:44

Edit. Dotaz a povzdech radeji mazu, diky za pochopeni, bylo tam hodne detailnich informaci...  ale moc mi pomohly reakce a rady tady.  

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 22. června 2020 13:54

žluťásek Tuhle jsem taky nasla a nemam k ni moc duveru, takova moc levna mezi vsema, plus z toho asi umi dite samo vylezt?

Sweet Potato Mohučanka Tak treba jsou i ohradky s vetsi nosnosti, neno je ta nosnost plus minus a ve skutecnosti unese i tech 22:-D. Problem je ten, ze malamala postylku na hrani nesnese, jak se tam spatne otaci a tak. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. června 2020 14:07

Karja 

Vidíš, to mě nenapadlo, že má nosnost 15 jenom. Aha, už tu koukám na další reakce. V naší postýlce rajtuje většinou několik dětí najednou a ještě žije. Asi má nosnost větší, musela bych to někde hledat. Že je na nožičkách něčemu vadí? Na dně má nějakou konstrukci, na které leží matrace... Normálně k tomu je taková skládací podložka, my přidáváme aspoň tu nejtenčí matraci z Ikea. Na trávení trochu čadu přes den to stačí.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 22. června 2020 14:11

Dítě si zpívá: proč mi všichni kolínka říkají, že mám kolínka při kraji. Dobrý den kolínka dobrý den lese, ráno je kolínka překrásné kolínka.

Offline Pavlena
6918 příspěvků moje polička 22. června 2020 14:35

Lamicka mno těžké. snažila bych se dceři vysvětlit, ať se nenechá usurpovat a ať se kámoší se všema. a taky nastínit, že možná o kamarádku přijde, ale že to není kamarádka, ale manipulátorka. 

Nevím, proč jsou některé holčičky už od mala takové slepice, že se nedokážou kámošit jinak, než 1:1. Rodičům se to většinou nedá vysvětlit, ani když jsou rozumní. Zažili jsme něco podobného, když se dcera usurpátorce vymanila, tak ta si vymyslela šikanu celé třídy (no, jako třída svorně sebou nenechala manipulovat, takže ji opravdu neměli rádi, ale o šikanu myslím nešlo) a nakonec odešla na soukromou školu. 

A teď se mi vybavila spolužačka už ze školky, co mě přesvědčovala, že se smím kamarádit jen s ní. No jak píšu, slepice...

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 22. června 2020 14:39

Lamicka A neudrncá se to trochu přes prázdniny? Sejde z očí, sejde z mysli? Jinak asi to, co radí Pavlena 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 22. června 2020 14:39

barbucha počkaj, ten jižanský dědek, to je ten, čo Zřitelnici sledoval na rande?

Tak teraz tá historka ešte len chytá tie správne grády!!!

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 22. června 2020 14:41

slniecko 

No jasně že jo!

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 22. června 2020 14:42

Lamicka chjo, no pripomnelas mi proc nemam rada lidi.. obavam se ze nepomuze nic jine nez pretrhani vztahu, manipulatorka si najde jinou obet, ale pak muze a dost pravdepodobne i dojde k tomu, ze ta nova dvojice se bude vozit po tve dceri. tezky moc.. jak do toho jednou takto spadnes jde to tezko ven:-(

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 22. června 2020 14:45

Pavlena brrr Diky moc, asi ji to tak nejak budu muset nastinit. Je mi jasne, ze jestli ji nejak odmitne, tak bude zle a docela se toho bojim. Bohuzel se to neudrncalo ani pres zavreni skol, uz to zacalo trochu pred tim.

No a do toho holky ted jedou whatsapp skupiny, dcera se uz z nekolika chatu sama odhlasila, ze na to hadani kdo s kym neni zvedava, ale je pridavana do dalsich a dalsich. Musim rict, ze to je takx dobre peklo. 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 22. června 2020 14:47

viktorka_od splavu jj, to je strasny... jako nechci prehanet, ale mam z toho po dnesku docela stazeny zaludek. 

Offline Pavlena
6918 příspěvků moje polička 22. června 2020 15:00

Lamicka tyjo, blbý moc i s tím whats up... Jsem strašně vděčná za (krom toho drobného incidentu výše) skvělý kolektiv ve třídě a i mezi rodiči. Tento pátek máme třídní rozlučkovou grilovačku v parku, tuším se zase rozejdem k půlnoci, jak bývá zvykem - OSPODU to neříkejte..! Díky tomu se i v 5.třídě kámoší kluci s holkama a tyhle dvojičkování a dohadování tam skoro nejsou. Zkusily to rozjet dvě třídní "rádoby" hvězdy a všichni je poslali k šípku.. 

Kámošení s klukama asi nepřichází v úvahu, že? ti na tohle nejsou, ale je fakt, že kolem té 4.-5.třídy už se kluci+holky většinou vzájemně moc nebaví.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 22. června 2020 15:03

Lamicka jak to mají ve třídě se sezením v lavicích? Nemůže si od září sednout s někým jiným? třeba už se přes prázdniny domluvit? Nebo pokud rozhoduje paní učitelka, tak vysvětlit situaci a zalobovat, ať může sedět s někým jiným?

Hele, ale je skvělý, že s tebou takhle dcera mluví. To je velká šance, že to spolu vyřešíte.

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 22. června 2020 15:10

Pavlena myslim, ze ma jednoho kamarada ve tride (oba dost ctou a kresli), ale prece jen ted potrebuje k zivotu holcicky. Budte radi, ze mate dobry kolektiv, to je k nezaplaceni. 

MaeGandal dcera si s nikym jinym sednout nechce, ma ji rada, ale chce, aby ji ta kamaradka prestala dirigovat a diktovat s kym muze jeste kamaradit no... to je tezke. Kdyz ji to pry rekne, tak se urazi. 

Offline baltik
4975 příspěvků moje polička 22. června 2020 15:14

Lamicka je to tezke, ale asi neni jine cesty, nez ze ji vysvetlis, ze nejlepsi je vzdycky uprimnost, rict druhym lidem citlive, co by chtela zmenit, co ji neni prijemne, i kdyz se muze stat, ze ti druzi se urazi.

Jak nam rikali na nejakem osobnostnim koucinku - vzdycky si predstavte, jak byste chteli, aby to nekdo rekl vam a tak to reknete.

Offline notna
9430 příspěvků moje polička 22. června 2020 15:38

Lamicka Řešili jsme velmi podobnou situaci. A jak píšeš, i mě samotné z těch manipulaci ve vztazích bolel žaludek. Nechtěla js m se plést do děti, ale na druhou stranu chtěla dceři pomoc, aby se netrapila. Nakonec jsem to konzultovala s psycholožkou, která mi řekla, že je to běžná situace a tohle je věk, kdy by se děti měly už učit si v kolektivu poradit a řešit tyto situace samy. Abych pro dceru byla oporou, podporovala ji, ale nepletla se do toho.

Dceři jsem vysvětlovala, aby se nenechala omezovat, ale řešila to slušně, snažila se domluvit. Na druhou stranu jsme ale probírali, že určité ústupky jsou taky nutné, že se musí snažit všechny strany domluvit. Probíhalo to taky ve 3.tříde a utrepalo se to. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. června 2020 15:44

Lamicka Hrozne, asi to uplne nema reseni. Asi uz chapu, proc az do puberty jsem kamaradila prakticky jen s chlapci