continuity jo, to strach nemam, spis mam vycitky ze ji jen ty kapsicky a ovoce a taky me nahlodala svagrova, ktery doktorka vynadala ze jeji o mesic mladsi dite uz ma davno jist "normalni" nemixovany jidlo. Ja ale porad nejak nevim, jak by to melo vypadat. On vsechny vetsi kousky zatim vzdycky vyplivne, treba kdyz ma v pyre zamichanyho rozmackanyho lososa a zustane vetsi kousek.
Vše o těhotenství a dětech
711990 haha presne, teraz mal dva krat na obed kraje od pizze ![]()
A tu zeleninu uz nechce celu do ruky ale na male kusky take akurat do pusy. Musi byt uvarena domaka. Polka skonci vzdy na zemi ale tak urobim vacsie porcie a je :)
711990 a co striedka od chleba? Tu nas rad.
Mrakoplas jj chleba nebo rohlik dostava taky. Tu zeleninu na kousky do pusy zkusim;) diky
711990 a nechceš zkusit dát mu tu rybu kus jen tak na talířek? Srdce bude krvácet, až to rozmatlá, ale třeba to přijme líp než kousky v pyré?
Jinak bych si ale starosti nedělala, nic mu neuteče.
Syn tou dobou jedl dost zeleninu na kusy rukou, maso. Ovoce, i nějaké pečivo, jogurt, krupky... Ale množství mizive, žil hlavně z mlíka.
711990 myslím, ze někdy v tomhle věku nás druhorozeny odsunul misku s namixovanou zeleninou a masem a ukázal si na náš segedyn. Od té doby jedl to, co my. Solila jsem samozřejmě míň nebo vůbec, koření taky upravila, pak jen nadrobno pokrajet
711990 Aha, tak asi ma dostatek;-)
711990 mne ani jedno dítě nejedlo to rozmackaný jídlo. Bud mixovany nebo pak hned kousky. Žádné mezistupne jsme nevedli, i když pokus jsem učinila.
711990 musis upravit svuj jidelnicek![]()
rasaNori no o zmrzlinu se s nim ale poctive a rada delim! A bramburky nebyly moje. Kojila jsem ho a on se misto toho odtrhaval a cumel po sambovi, kterej mel v ruce pytlik chipsu![]()
711990 náš kousky jídla nezvládá, snažím se už nemixovat, spíš jen pomačkat, drobně krájet. Ale fakt drobně, třeba zrnko rýže je pro něj ještě moc velký "kus". Radši má tekutou konzistenci, takže dost jedeme polívky. Věcí do ruky žmoulá a patlá a trhá na kousky, ale řekla bych, že nespolkne skoro nic. Takže třeba dnešní jídelníček: ráno trochu jogurtu, oběd batátovo-bramborová řídká kaše s nasekaným krůtím masem, odpoledne ovocná přesnídávka. Nepije vodu ani jinou tekutinu kromě mléka, takže mu teď v horku dělám mléko s větším množstvím vody, před spaním dostal flašku plnohodnotného mléka vytuněnou ještě trochou kaše. O chlebu s něčím nebo normálním jídle se mi zatím ani nesní. Ale R. to měl stejně, pořád jak mimino a pak najednou začal jíst chleba se sýrem a celé brambory a celé kusy ovoce... Tak to neřeším, každý má své tempo, na řeči, byť od lékaře, že už by měl...., upřímně kašlu.
Pinot Noir dekuju, fakt jsem rada ze je to u vas stejny. Moje doktorka je uplne v klidu a nic nerikala, ale ta od svagrovy je takova tabulkova a svagrova ji ma za svatou a co rekne, to se musi. A pak jsem do toho jeste nekde neco cetla....ale jsem fakt rada, ze i ty jidelnicky jsou podobny, tak aspon nemam pocit ze jsem neco podcenila.
Já ho krmila blw, takže Rosťa jedl kousky hned od začátku, ale něco lépe snáší ve formě pyré, třeba teďka chřest - jen tak do ruky ho nechtěl, ale pyré snědl celou misku. Ale to jsou jen výjimky, teď už začíná sám operovat i se lžičkou a vidličkou. Jímě společně víceméně stejné jídlo. Snídáme kaše nebo jogurty a tvarohy s ovocem, někdy lívance, palačinky, banana bread. K obědu klasicky to, co jíme my, včera jsme měli spaghetti con ragu, ke svačině ovocnou kapsičku (těch máme zásobu, muž nakoupil v práci ve výprodeji Hipp, končí jim trvanlivost, tak to do něj futruju hlava nehlava), nějakou dětskou sušenku, zbytek od snídaně, křupku, jogurt, zeleninu... Večeře míváme studené, chleba s domácí pomazánkou a se zeleninou, polévku, někdy zbytek od oběda. Ale třeba dneska na garden party, to byla jedna velká dietní chyba, pro nás oba ![]()
dzizisketa tyjo sam lzickou! To obdivuju. Tak to je asi jeste hudba budoucnosti![]()
žluťásek náš by se třeba ryby rukou nedotkl, jakmile je něco vlhké, mokré, měkké, tak to s odporem zahodí
. Takže bohužel ani ovoce, jahodu, jablko, nic. Prostě se jídla štítí, má to tak od začátku, zkoušela jsem mu samozřejmě dávat do ruky/na talířek od začátku. Vezme do ruky jen suché věci. Ale dnes se mu podařilo napíchnout pár kousků melounu na vidličku a pak je ocucávat, takže u nás se asi jídelní možnosti dost rozšíří, jakmile zvládne nástroj![]()
Ráno mléko, jogurt, termix, moučník, pečivo s lučinou nebo s máslem a sýrem. Dopoledne se nám většinou rozplizne, takže někdy je to snídaně a svačina, někdy se to nějak slije.
Oběd už někdy to samé, co my, když je to bez masa. Ale většinou je to ještě spíš trochu mixlé, maso projedu tyčivým mixérem hodně, zeleninu a přílohu jen trochu. Snažím se to co nejvíc přibližovat našim jídlům, aspoň stejné suroviny. Někdy je to těžký, protože dcera chce to, co vidí u nás, ale neumí to sníst. Nejlíp pořád konzumuje ty kašovité konzistentce. A vypadá to, že jí moc nejedou ode mě ryby, snad se to zlepší.
Svačina ovoce na kousky plus se pase na zahradě, což je zase ovoce.
Večeře většinou pečivo jako k snídani, nebo s pomazánkou, vajíčky, miluje rajčata, takže celkem cokoliv s kouskem rajčete navrch. Dneska objevila nakládané okurky, takže asi už i s okurkou navrch. Rohlík krájím na kolečka a ty na čtvrtky, chleba taky takové kousky. Syn jedl v tomhle věku pečiva vždycky jen pár kousků, ale výborně večeřel husté polévky, vařila jsem je pořád.
Dcera už se nají sama rukou, lžičkou i vidličkou, akorát něco neumí nabrat. To pak klidně to jídlo od nás odmítá, ale když jí ho nebereme, napíchneme, sama si ho do pusy dá.
Je jí už 14 měsíců a ty pokroky jsou teď fakt skoky, i v jídle.
dynda ty svačiny jsou v tomto období super, včera jsem dceru posadila v lese do borůvčí, dneska na zahradě k malinám...![]()
Borůvky v lese dneska taky proběhly, jak letos konečně není to sucho, jsou i v našem lese.
dynda diky moc! Vlastne me nenapadlo to takhle krajet na sousta, dostava vetsi kusy a spis je zuzla. Past se bude u moji mamky na zahrade, na to se tesim!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články