Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. června 2020 13:56

Tak vikend v Stiavnici bol super, az na to ukoncenie, ked sa dnes po ceste domov starsi komplet ovracal v aute. . Tajne dufam, ze je to kombinacia prezratia sa cukrikmi a serpentin ale sama viem, ze to tym nebude :( je zas sezona nejakych grcacich virusov?

A este ten puch v aute je strasny, neviem ako to z tej sedacky dostanem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2020 14:19

eless jestli do teď neměl s jídlem problém, tak ho to zas přejde. U těch dětí se ta období žravosti a nežravosti střídají. Syn má období, kdy sní sotva pár soust, a období, kdy mu to jídlo musíme skoro brát:) Já se teda přiznám, že se ho snažím moc nekrmit, většinou u toho krmím mladšího, takže jemu dám max pár lžic. Systém sladkostí po jídle chápe velmi dobře;), taky funguje počítat lžíce, není nutné mít strop, jen počítat, někdy si to i sám vyžádá. Ale jak píšou výše, žádné dítě hlady neumřelo nad plným talířem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2020 14:20

Mrakoplas bych si asi zbaběle zaplatila čištění interiérů auta

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. června 2020 14:27

Evaeva problemovy bol. do roka a pol zjedol takmer vsetko co sme mu dali. potom mu preplo a skocilo to tak ze varene domace vobec takze dostaval kupovane prikrmy. teraz ani to a este som zabudla spomenut ze by furt jedol ako on hovori "kobasiky" tj salamove/klobasove tenke kabanosy a mastnu sunku. udeniny tohto typu nie su zrovna najvhodnejsie pre takeho krpca

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2020 14:42

eless syn jedl do dvou let téměř všechnu zeleninu, teď už zbývá jen mražený hrášek a kukuřice, mrkev, petržel, cuketa a pak věci typu dýně. Brokolici, kapustu a květák leda v plackách. Čerstvé jí okurky a papriku. Celkově začal být vybíravý, jogurty jen ochucené, na chleba jen sýr a tak. Podle mě je většina dětí vybíravá a vyrostou z nich normálně zdraví dospělí. Jediné, čemu se braním, je dohánění kalorií sladkostma a těmi nevhodnými věcmi.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. června 2020 17:36

711990 náš veľmi dlho nejedol kúsky, spúšťalo mu to dávivý reflex (preto som nešla BLW metódu) a vydržalo mu to hádam do roku a pol? Možno 2-3 mesiace kratšie. Potom z ničoho nič začal jesť celé kusy. A mal obdobia, kedy jedol ukážkovo a potom také,kedy mi za celý deň zjedol len ovocie a pečivo. Ani teraz (20 mesiacov) neje veľa druhov jedla, klasicky máme 3x do týždňa cestoviny (s tvarohom, par. omáčkou alebo boloňskou), 2x dotýždňa pečené zemiaky a 1x v týždni vývar...A týchto 7 jedál točíme už hádam pol roka, u babičiek vezme na milosť zemiakovú kašu a ryžu (tie doma nechce). Ryby úplne odmieta, teraz viac jedáva mäso. Zo zeleniny zje varenú mrkvu (včera sa pomýlil a zjedol aj petržlen...) a surovú uhorku, inak nič. Ale miluje ovocie,úple všetko, tak mu proste dávam to, do zeleniny hádam ešte dorastie.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 29. června 2020 17:57

DrowRanger libi se mi, ze "omylem" snedl petrzel

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. června 2020 19:36

711990 ani, ten prekvapený a dotknutý pohľad čo na mňa hodil to isté keď si včera pýtal zo šalátu paradajku (myslí si, že sú to jahody) a potom mi ju vyplul do ruky s pohľadom, že čo som si to dovolila dať mu taký hnus....

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 29. června 2020 19:37

DrowRanger to mi pripomina zklamani, kdyz mi jako male babicka nabidla "rajske jablko" a misto jablka mi dala rajce?!?!?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. června 2020 20:28

711990 veru, tak dáko

Offline dzizisketa
8953 příspěvků moje polička 30. června 2020 20:32

To byla ale hloupost, naučit mimino znakovat houpačku. Na hřišti po mě pořád řve, že chce houpat

Offline Sweet Potato
40295 příspěvků moje polička 30. června 2020 20:33
Reakce na Evaeva:

eless syn jedl do dvou let téměř všechnu zeleninu, teď už zbývá jen mražený hrášek a kukuřice, mrkev, petržel, cuketa a pak věci typu dýně. Brokolici, kapustu a květák leda v plackách. Čerstvé jí okurky a papriku. Celkově začal být vybíravý, jogurty jen ochucené, na chleba jen sýr a tak. Podle mě je většina dětí vybíravá a vyrostou z nich normálně zdraví dospělí. Jediné, čemu se braním, je dohánění kalorií sladkostma a těmi nevhodnými věcmi.

​To mi ale pořád přijde jako dost šitoký repertoár zeleniny. Víc nejí ani spousta dospělých.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 30. června 2020 20:44

dzizisketa to rvani chci videt

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 30. června 2020 20:46

Můj syn jí jenom zelenou zeleninu, jsem vypozorovala - okurku, hrášek, zelenou papriku, kedluben, brokolici, ale tu jí jen občas syrovou. Ale vše jen teda v množství téměř mikroskopickém, jako dvě kolečka atd. Jo a zelený jablka :) Ale on je opravdu hrozný nejedlík téměř od narození...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2020 20:46

Sweet Potato ale jo, spíš mě vždycky překvapí, že najednou přestane jíst špenát, potom brokolici a tak dál. A to ani nechodí do školky. Prostě zdravé potraviny jen ubývají a přibývají ty ne tak dobré.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2020 20:48

711990 jak se starší narodil v listopadu, tak jsem mu existenci hřiště prozradila až na jaře následujícího roku. Což se ukázalo jako dobrý tah;)

Edit: jako až skoro v roce a půl

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. června 2020 20:49

Sweet Potato ze? Tiez mi to na dieta pride fajn. 

Nas sice k chlebu zje iba cervenu a zltu papriku ale varene zje vselico, co som rada hlavne v reštauráciách ked si objednavam obed spolocny aj prenho. Teraz cez vikend sme boli v jednom street foode a zozral mi celu (fantastickú) polievku z pecenych paprik a tlacil cicerove kari s masom a mrkvou a petrzlenom. Bola som nanho pysna a este nech mu to aspon takto vydrzi!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2020 20:57

Mrakoplas jo, když mu v restauraci nekoupíme vlastní jídlo, tak nám to naše taky sežere:)

Offline Sweet Potato
40295 příspěvků moje polička 30. června 2020 21:00

Evaeva Ono ale vlastně není divu. Když tymalé děti poznají ty chuťově výrazné věci (sladkosti, brambůrky...)jasně, že jejich chuťové buňky zařvou rozkoší. A rozoumek to samozřejmě ještě korigovat nebude. Čím déle to neznají, tím je to snazší. První dítě od toho člověk ostříhá nejsnáz, s dalšími je to čím dál těžší.

A jdu si dát bonbón.

Offline viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 30. června 2020 21:01

Evaeva já bych řekla že ta zelenina nemá zrovna výraznou chuť a že nemůže soupeřit s těmi aktraktivnějšími potravinami, ochucenými, sladkými.. a závěrem to nemusí vůbec nic znamenat, mně jedno dítě jedlo vše a jí normálně všecko, druhé nejedlo nic a jí normálně všecko s výjimkou syrové mrkve. druhý strávník který byl nucen v dětství dojídat vše co bylo na talíři jí ze zeleniny kapii a mrkev, z ovoce jablko a meloun. nad jahodama byl schopnej se málem rozplakat